Airvision napisał:
Zależy też jak na to patrzeć. Może po prostu za dużo oczekujesz ale może pomogę tym:
Ja nie wiem czemu ale mam problem z odtwarzaniem filmów z wysoką rozdzielczością w większości programów oprócz Media Player Classic i ZoomPlayer. Po prostu w innych programach jakoś to dziwnie wygląda jakby jakoś rozdzielczość była zmniejszona i zeskalowana - nie wiem jak to nazwać. Spróbuj go użyć (MPC) bo moim zdaniem najlepszy program do x264 .mkv
Jak coś to używam do tego CoreAVC + Matroska Splitter.
Może to też wina ustawień TV.
Nie wiem jakie masz ustawienia ale podam swoje przy okazji(mam inny model ale prawdopodobnie nieznacznie się różniący - LC42XD1EA)
Podświetlenie: -4
Kontrast: 30
Jaskrawość: -6
Kolor i dalsze: 0
Dodatkowe bajery i czerń: włączone
Może też wina kabla HDMI lub tych felernych Radeonów. A słabo jest tylko z filmami czy ogólnie jak patrzysz na pulpit to jest nie perfekcyjnie. Ikony, czcionki nie idealnie ostre?
co do mpc to jest tez moim ulubionym playerem
tylko nie uzywam juz coreAVC, lepszy obraz jest na ffdshow
http://rapidshare.com/files/58407533/ffdshow_rev1485_20070926_xxl.exe.html to jest ostatnia beta obslugujaca procesory wielordzeniowe, trzeba miec mocniejszego kompa niz przy coreAVC ale niestety to jeszcze nie to (przynajmniej u mnie)
ja mam ustawienia kolejno -16 +31 -12 0 0 1, temp koloru wysoka, tryb akcji wyl, active contrast wl, monochromatyczne i opc wyl
sprawa kabla to chyba to nie jest, bo kabelek kupilem w sklepie specjalizujacym sie w kablach za 100zl (1.2m z pozlacanymi koncowkami, nie pamietam jaka firma), lepsze byly dopiero za 230 zl a to juz chyba bylaby przesada (no chyba ze daloby to jakis efekt), zreszta mam kilka innych kabelkow i nigdzie nie jest lepiej jak juz to gorzej
moze poprostu zbyt wiele wymagam od tego telewizora
mariusz_nowak napisał:
Wynika z tego, że Twój tv miał problem ze słabym napięciem w sieci, jak u kolegi nie pomoże zmiana gniazdka to trzeba bedzie jakiś stabilizator napiecia.
Swoją drogą nie wiedziałem,że u nas są jeszcze "niskie poziomy zasilania", ale cóż w dobie dzisiejszych czasów chyba wszyscy potrzebujemy dużo mocy a elektrownie nie wyrabiają z produkcją i ograniczają( to tak na marginesie) Pozdrowionka
mam firma pod ta sama linie podlaczona wiec moze czasami pobor byl tak duzy (spawarka+piec odlewniczy) ze jak troszke spadlo i do tego duzo sprzetu podlaczone pod jeden kontakt - to bylo juz duzo za malo i sie tv
wylaczal, na szczescie nie oddalem go do serwisu...