Witamjk01 napisał:Witam wszystkich. Przez ok. 3 miesiace sledzilem to forum, zeby moj wybor padl na sharpa 42' X20E. Telewizor zamowilem w jednym ze sklepow internetowych, ktory akurat znajdowal sie w moim miescie wiec mialem mozliwosc sprawdzenia sprzetu na miejscu. Gdy tv wyladowal juz u mnie w domu po podlaczeniu itd. czulem sie mile zaskoczony. Obraz z x360 puszczony przez hdmi w rozdzielczosci 1080p - bajka, sygnal SD z kablowki - moze byc, obraz wyswietlany przez PC (dvi -> hdmi) zyleta, nawet pomimo tego ze jest to dosyc stary sprzet (athlon 1,6ghz, radeon 9200 SE, 512ddr2). Jedynym mankamentem tej konfiguracji sprzetowej jest to ze max. rozdzielczosc jaka moge osiagnac to 1280x1024. O tym tv moglbym sie wyrazac w samych superlatywach lecz po ok. 3 tygodniach uzytkowania pojawil sie problem popularnego tutaj "buczenia". Sam efekt "buczenia" wystepuje bardziej jako pisk jaki mozna uslyszec na TVP 1 czy tez TVP 2 gdy juz nie nadaja i jest ten obrazek z godzina. Pisk ten jest znacznie mniej uciazliwy niz ten na TVP. Pamietam ze tv sprawdzilem w sklepie czy nie wydaje on jakis dziwnych dzwiekow i nie wydawal. Po przetransportowaniu go do domu sprawdzilem go w bardziej "cichych" warunkach i bedac z tylu tv dalo sie uslyszec ten pisk lecz wydaje mi sie, ze nie byl on jednak tak glosny jak jest dotychczas. Za dnia jest ok i nie jest to uciazliwe gdyz wogole nie slychac tego piszczenia, natomiast w nocy przy glosnosci od 9 do 11 gdy zaczynam sie wsluchiwac tak lekko, to lezac 3,5m od tv jestem w stanie go uslyszec. I mam pytanie do Was: tez tak macie w swoich x20e? Czy powinienem zaliczyc to do usterki i zareklamowac?
ps: z gory dziekuje za pomoc.
ps2: pozdrawiam wytrwalych, ktorym chcialo sie czytac moje wypociny
U mnie nic nie piszczy (odpukać) ale za to mam trzy bad pixlele i choć ich nie widzę (tylko z bliska na ciemnym tle) to i tak trochę szkoda że są. Ja bym zadzwonił do serwisu dla tego że jeśli na początku tego nie było a teraz jest to znaczy że coś się tam porobiło po zakupie, wydaję mi się ze powinni uznać to jako naprawę gwarancyjną.
Pozdrawiam