czago napisał:
Są jednak osoby (także na tym forum), które nie są zadowolone.
Ja zazwyczaj tylko na temat tu piszę i to rzadko, ale już nie mogę
. Nawet jeśli przyjmę do wiadomości twoje dobre chęci
czago, to sposób w jaki to robisz muszę przyznać może wyprowadzić z równowagi. Niby w sposób wyważony i spokojny, ale to takie wiercenie dziury w brzuchu.
Na forum są wątki poświęcone kilku modelom. Piszą tam ludzie, którzy są zainteresowani, albo już mają. Piszą zazwyczaj o konkretach. Ja tam zaglądam również po to, żeby właśnie o tym czytać. Niestety teraz gdzie nie wejdę, to widzę ciebie. I to jest jeszcze ok... nie jest ok to, że wszędzie prawie to samo. Zamiast o konkretnym modelu to wszędzie tylko "sharpy są do niczego", "sharp pozbywa się odpadów w polskich sklepach", itd. Wiesz to tak w stylu "toyoty są do D, a audi dużo lepsze". Jednym zdaniem zamiast o konkretnych modelach we właściwych wątkach ty piszesz ogólne informacje często generalizując.
Stosujesz też typowo propagandowe zwroty typu "wielu użytkowników już o tym pisało" nie mając konkretnego poparcia. Nie mówię, że nie pisali, ale sposób w jaki piszesz sugeruje jakieś bardzo szeroko zakrojone wady, które ktoś próbuje na forum ukryć. Nawet jeśli ktoś o czymś pisze (bo zauwazył u siebie w konkretnym modelu TV), to ja i wielu innych z chęcią o tym przeczyta. Czy ty czujesz się w obowiązku, żeby "zbawić świat" i informować wszystkich raz na jakiś czas co było już dyskutowane wcześniej?
Podsumowując chciałem tylko zauwazyć, że nie neguję tego co piszesz, ale sposób w jaki to robisz. Chyba dużo lepiej byłoby (z korzyścią dla czytających) gdybyś zebrał te swoje uwagi, przygotwał sobie parę danych (np. 40 użytkowników forum narzekało na 4 sekundowe przełączanie kanałów na XL2E) i utworzył jeden wątek na ten temat. Piszesz o sharpach ogólnie, więc jeden oddzielny wątek byłby chyba odpowiedniejszy... prawda?