Jeśli chodzi o odtwarzacz tv to juz napisałem że jest bezużyteczny nie puszcza dźwięku przez wyjście optyczne ponieważ usb jest podłączone do głośników tv a nie do wyjścia optycznego - tak mi napisał Sharp. Pozostaje stereo poprzez wyjście słuchawkowe czyli lipa z dzwięku wielokanałowego. Odtwarzacz multimedialny załatwi sprawę i po problemie z dzwiękim, napisami i internetem. Natomiast jeśli chodzi o obraz sd to nie spotkałem tv który by sobie lepiej radził z takim z sygnałem, jest naprawdę bardzo dobry.Napiszę swoje zdanie o tym modelu mam nadzieję, że nie przeczyta tego mój brat. Czytając pozytywną reckę tego tv i zachwyty kaprala oraz osób które kupiły ten TV w listopadzie poleciłem go mojej familii. Mój brat takowy zakupił początkiem grudnia za 4.3k pln. Cały czas się zastawiam czy jego egzemplarz jest sprawny- obraz SD z dekodera Vectry ( kablówka cyfrowa ) porażka ( nadmienię totalna ) chyba że moc sygnału ok 40% ta ma, obraz HD - w miarę żadnych och-ach. Ripy DVD 1,5 GB porażka , mkw do 4 GB porażka, nie udało się z wyjścia optycznego oddać zwrotnie żadnego sygnału stereo DD DTS na ampli z filmów odtwarzanych z dysku przenośnego (format,mkw ) . Proszę użytkowników o informację czy jest to możliwe i jak to zrobić. Nie widziałem jeszcze co potrafi ten egzemplarz podłączony do BR. Choć brat jest zadowolony ja zdecydowanie żałuję, że mu go poleciłem obraz dla mnie jest po prostu marny,nawet w porównaniu do mojego 4 letniego średnio-budżetowego phila .
Niektóre filmy sd wygladają jak hd naprawdę trzeba sie dobrze przyjrzeć aby poznać. Telewizje mam z satelity i tu też jest w ok w zależności od kanału i formatu obrazu mówię o sd, bo hd to wiadomo.