Dziękuję czekam na opinie serwisu Sharpa po przesłaniu do nich zdjęć. Zdam relację jak sprawa będzie wyglądać.
Spidey, co trzeba zrobić aby mieć taki obraz???
Napisz mi jak się uzyskuje taki efekt - rozjaśniłeś na maxa?
Niestety u mnie jest podobnie to pewnie urki podświetlania krawędziowego, wcześniej tego nie zauważałem (przy normalnym użytkowaniu), najlepiej to widać przy jednolitym kolorze np: na tapetach 1080p i nie tylko na jasnch, ciekawy jestem co ci serwis odpowie.
Czy komuś z Was zdarza się podczas oglądania filmów przez USB ze film się zatnie? Tzn. nim film dobiegnie końca (np. 20 minut przed końcem) pojawia czarny obraz i telewizor nie reaguje na przyciski z pilota, jedynie ten wyłączający. Problem dotyczy plików AVI o jakości 720p (i zapewne wyższej), te gorszej jakości odtwarzają się bez problemów. Zastanawiam się jeszcze czy podobny problem byłby z plikami MKV.
Czasami sie zwiesi ale żadko a jak sie juz zwiesi to u mnie pomaga tylko wyłacznik na telewizorze, pilot wyłącza tv ale to nic nie pomaga dopiero wyłącznik główny.
Moi drodzy mam problem (albo nie mam, sam nie wiem)
Kupiłem kilka dni temu Sharp'a 46 LX810 i mam jakieś takie nie równe podświetlenie.
Nie jestem pewien czy to normalne czy raczej nie, dlatego proszę o opinię użytkowników tego modelu.
Poniżej zamieszczam foto TV i białej planszy wyświetlanej poprzez HDMI i PS3.
Dwa pierwsze z kąta około 45 stopni (bez lampy i z lampą), dwa kolejne na wprost.
Ciemniejsze plamy najbardziej widoczne są na górze (na dekoderze cyfry plus też widoczne na jaśniejszych obrazach i podobnie na PS3).
Na ciemnych nie widać.
Czy to normalne czy mam reklamować? Bardzo proszę o opinię.
Moglbys podac te ustawienia dla trybu film? Zastosowalem te z posta wyzej i faktycznie jest ladnie. Moze z filem bedzie podobnie.
mam pytanie
czy da się na 810 odbierać jednocześnie sygnał dvb-t i analogowy? czy wystarczy rozdzielić kabel antenowy czymś takim:
![]()
i jeden koniec w ścianę a drugi za okno?
Witam,
Czy telewizory z tej serii lub serii 820 maja funkcje PiP? Na stronie producenta nie ma w ogole informacji na ten temat.
Pozdr,