SmartView 2.0 PC
Po wytrwałym trudzie znalazłem aplikację SamrtView 2.0 na PC, która działa z serią H. Znając Samsunga, pewnie zablokuje możliwość skorzystania aplikacji w Polsce

bo po podłączeniu się tą z TV wyskakuje komunikat na TV po angielsku, że zostało wykonane połączenie ze Smart Device
Aplikację można pobrać na stronie:
SmartView 2.0
Nie wiem czemu nie ma oficjalnej informacji o takiej możliwości.
Instalacja przebiegła u mnie na laptopie bez problemu (instalowałem kiedyś wersję 1.0 i wtedy miałem problemy z uwierzytelnieniem użytkownika, jakoś się udało, nie potrafię jak na razie opisać jak to rozwiązałem). Po uruchomieniu aplikacji mamy możliwość połączenia z TV. Przy próbie połączenia, należy go sparować i podać kod, który wyskoczy na TV. Następnie uruchamia się opóźniony o 2 sekundy przekaz z TV.
Mając TV serii H z dwoma tunerami mamy możliwość oglądania jednego programu na TV, a drugiego na PC - działa na UE48H6640 sprawdzałem.
Jeśli wybierzemy program na w SmartView to możemy wtedy włączyć SmartTV lub przeglądarkę w TV - w drugą stronę mi nie zadziałało - brak połączenia, tzn. jeśli uruchomimy SmartTV lub przeglądarkę, a następnie SmartView na PC to wyskakuje na PC brak połączenia.
Przy połączeniu SmartView nie działą na TV kilka opcji ustawień obrazu, np. Motion Plus, PIP.
Nawet po rozłaczeniu SmartView nie działają te funkcje - należy ponownie uruchomić TV.
Rozwiązanie na oglądanie TV tylko na PC poprzez SmartView

Próbowałem na początku wyłączyć TV, mimo, że TV przeszedł w tryb czuwania tak jak przy harmonogramie nagrywania, ale po chwili utraciło się połączenie w SmartView i TV uruchomił się ponownie, po czym musiałem uruchomić ponownie SmartView i go ponownie sparować kodem.
W tym przypadku rozwiązałem to tak - uruchamiamy TV i SmartView, wybieramy interesujący nas program w SmartView, a nastepnie wyciszamy dźwięk w TV i poprzez TOOLS wyłączmy ekran w TV. Wtedy TV mamy na najmniejszym poborze energii, a na PC oglądamy TV
Na chwilę obecną tyle przetestowałem.