Zauważyłem ostatnio w moim UE48H6640 używając ostatnio funkcji PIP, że obraz w podglądzie okropnie zacina się, nie zależnie czy podgląd jest z tego samego MUX czy innego - oglądam tylko DVB-T. Wcześniej korzystając miałem inny firmware niż ten co Samsung bez zezwolenia wgrał 2130 i nic się nie zacinało. Resetowałem TV do ustawień fabrycznych i też nie pomogło.
Czy ktoś też ten problem zauważył?
Korzystając również na PC ze SmartView 2.0 też mam podobny problem, z tą różnicą, że jeśli oglądany jest ten sam program na PC co na TV to obraz nie ścina się, natomiast, jeśli oglądam dwa różne programy to na PC ścina się.
Menu serwisowego nie da się przywrócić do ustawień fabrycznych, sprawdź czy nie zmieniłeś typu panelu bo i ile dobrze pamiętam to odwrócenie obrazu następuje po zmianie właśnie tego.Marian000
W tym menu serwisowym masz reset ustawień spróbuj tego a jak nie to spróbuj nowe fw wgrać. Smart touch chodzi Ci o pilota? Pewno musisz go sparowac (return + guide) przytrzymać.
Witajcie,
posiadam od kilku dni TV UE48H6640 i po zaciągnięciu info na forum sam próbuje ustawić tv i oczywiście wlazłem tam gdzie nie trzeba i narobiłem bałaganu..a mianowicie menu serwisowe...ratunku ..możecie mnie szkalować wiem nie powinienem grzebac bo sie nie znam .ale jak wrócić do usatwień fabrycznych, mam obraz do góry nogami i smart tuch nie działa.. czy od razu zanieść do serwisu?
zakup w media m.
pomóżcie
Mario