Temat ma 52 strony - nie każdy ma czas, możliwość by śledzic temat od 1 do ostatniej strony, zwłaszcza gdy ma się inne obowiązki (praca, dom, życie), a jest się na etapie poszukiwań telewizora i czas nagli.Może zacznij czytać dostępne wątki, bo odpowiedzi na twoje pytania padły dziesiątki razy.
Ale oczywiście dla Pana leniwego trzeba podać na tacy.
Co za naród...co za ludzie.
Może zacznij czytać dostępne wątki, bo odpowiedzi na twoje pytania padły dziesiątki razy.
Ale oczywiście dla Pana leniwego trzeba podać na tacy.
Co za naród...co za ludzie.
Telewizor jest w stanie przesłać dźwięk DTS 5.1 np. z nośnika USB podłączonego do telewizora przesyłając dźwięk za pomocą kabla HDMI do kina domowego.
pięknie dziękuję, cenne info nie sprawdziłem w 40" podstawowej rzeczy, czy tak samo jak 50" też są dwa wejścia na SAT... Czy obecne na forum 40tki mogłyby zerknąć ?
To jeszcze ostatnie pytanie co do nagrywania na HDD, czy da się nagrywać np z SAT i oglądać DVB-t lub na odwrót ? Tu oczywiście też sklep się napinał, że mogę oglądać tylko to, co aktualnie nagrywam ;-/ ale i tu sądzę, że się mylili
Kogs, z Twojego podpisu widzę, że idziemy w tę samą konfigurację, choć ja akurat będę z firmowego modułu korzystał.
BTW, da się tak skomponować listę kanałów, aby była jedna z kanałami dvbs i dvbt ? Czyli np. 1 (dvbt), 2 (dvbt), 3 (dvbs) 4(dvbs) 5(dvbt) i przy chodzeniu pilotem P+/P- następowałoby automatyczne przełączanie źródeł, czy obie listy dvbt i dvbs są niezależne i za każdym razem trzeba samodzielnie zmieniać tuner ?
wszystkie tv z serii H6640/6700 nie zależnie od " mają 2 x tuner DVB-T , S.
Co do nagrywania to niestety mieli tutaj rację , nie można oglądać na DVB-S i nagrywać z DVB-T (w drugą stronę też nie) , inna sprawa , że to jest pewnie kwestia do zmiany w sofcie , skoro PIP działa z tunerami DVB-T DVB-S na przemian.
Odnośnie listy kanałów , ja nie znalazłem takiego rozwiązania o którym piszesz i raczej nie ma takiej opcji - musisz przełączać miedzy tunerami , ale to jest raptem 4 kliknięcia na pilocie
Zresztą po co dvb-t jak masz nc+ , jakich kanałów nie ma na tv sat , które są na naziemnej ?
edit - tv trwam
Jak podłączysz dwa przewody z konwentera twin to jak najbardziej będziesz mógł oglądać jeden kanał i nagrywać inny.
Tak samo z DVB-T
Ciekawe czy zrobią z tym cokolwiek - wada krawędziówek...W oczy od razu rzuca się w oczy to iż ok 20cm na gorze obraz jest dużo ciemniejszy, mało tego widać tak jakby pojedyncze zaroweczki jakby świeciły na biało.