Przeczytałem większość stron z tego tematu i kilkanaście stron tematu o którym pisał lukkil i teraz zacząłem mocno zastanawiać nad kupnem tego telewizora. Nie chciałbym mieć problemów z matrycą o których pisało kilku użytkowników. ...
Może to wady zależne od egzemplarzy.
kto ma ten tv i jest zadowolony? Nie ma tych kropek i pasków?
Mam ten tv i nie mam żadnych problemów z kropkami i paskami , jak zwał tak zwał

Jestem szczęśliwym posiadaczem tv marki Samsung
Tak jak napisałeś każdy egzemplarz , z tej samej serii może "świecić" lepiej lub gorzej.
Dlatego jak kupisz tv np. w MM to spokojnie przetestuj w domu wg zaleceń tdx'a ( ma info w stopce na co zwrócić uwagę) i jak nie będziesz zadowolony to wymieniasz na inny.
Powiem tak , wcześniejszy tv , który posiadam marki Sharp , kupiony w 2012 był bez wad. Piękne kolory , obraz ostry , kontrast , wszystko ok. . Mecze i filmy oglądało się super i byłem mega zadowolony, dopóki nie zajrzałem na to forum przed zakupem nowego tv.
Po przeczytaniu kilkunastu postów , okazało się , że Sharp ma clouding , banding , przy krawędziach nierównomierne podświetlenie itp. Zauważ , że zobaczyłem to dopiero , jak zostałem uświadomiony przez innych użytkowników , że coś takiego w tv może występować .
Dlatego uważam , że jak kupisz H6400/ H6440 to będziesz zadowolony o ile nie masz skłonności do malkontenctwa i trafisz na dobry egzemplarz.
Nie wierz , ze jak kupisz tv innej marki to będzie on pozbawiony wad , każdy producent w tej klsie cenowej ma te same problemy, nie ma tv idealnych , ale tylko dla niektórych.
Nawet jak wydasz na tv 10tyś to też będzie można się doszukać niedoskonałości.