czesc drodzy samsungowcy
Własnie odbyłem korespondencję mailowa z samsungiem która na nasze ostatnie wątpliwości udzieli odpowiedzi, Ponizej najpierw treść mojega zapytania:
Witam Państwa,
mam pytanie dot. firmware do tv LCD seria 6.
Na waszej witrynie figuruje ze dla modelu LE 32cale C650 dostępny jest firmware o nazwie T-VALDEUC-3009.2 natomiast jak wybieram w menu opcje aktualizuje przez online firmware to pokazuje ze najnowsze jest T-VALDEUC-3010.1. Prosze o wyjasnienie
1) czy powinniem swój TV do nowego firmware aktualizowac?
2) dlaczego jest rozbieżność w danych na stronie a tym co wyszukuje sam telewizor?
3) czy firmware T-VALDEUC-3010.1. pomimo negatywnych komentarzy na forum w internecie faktycznie zawiera błędy o pogarsza obraz wyświetlanego obrazu?
4)Kiedy pojawi się TVNPLAYER do serii C? czekam na odpowiedź i z góry za nia dziękuje
----------------------------------------------------
----------------------------------------------------
A TREAZ PONIZEJ ZAMIESZCZA ODPOWIEDŹ Z SAMSUNGA:
Szanowny Kliencie
W imieniu firmy Samsung, serdecznie dziękujemy za kontakt.
W odpowiedzi na zgłoszenie pragniemy poinformować:
Rozbieżne wersje aktualizacji mogą rzeczywiście pojawić się zarówno przy bezpośrednim połączeniu odbiornika do Internetu jak również korzystając z naszej strony internetowej.
Nasza infolinia nie śledzi wszelkiego rodzaju forów internetowych i nie jesteśmy wstanie powiedzieć dla Pana czy właśnie ta wersja jakoś diametralnie pogarsza jakość obrazu.
Aby aplikacja TVN Player była dostępna to nie ma innej opcji jak
zaktualizować oprogramowania dodatkowo pragnę nadmienić, że aplikacja ta będzie powoli wprowadzana do odbiorników czy tez innych urządzeń z serii C i serii D do końca bieżącego roku.
Z chęcią udzielimy odpowiedzi na ewentualne następne pytania.
Z poważaniem
Anna .....
--------------------------------------
--------------------------------------
moja refleksja
powyższa odpowiedź z całym szacunkiem do pani Anny nie świadczy dobrze o komtetencji pracownków chociazby po zdaniu: "nie jesteśmy wstanie powiedzieć dla Pana czy właśnie ta wersja jakoś diametralnie pogarsza jakość obrazu"
po tym zdaniu moje uznanie wobec samsunga zmalało.... i powoli zastanawiam sie czy moze nie warto było kupic tv innej firmy nawet tak opluwanego na formach LG....
pozdrawiam