1.P.Size raczej bym nie używał, kablówka nadaje w 16:9, a filmy z dysku, czy z kompa wyswietlaja się dobrze.
.........
5. PIP w moim przekonaniu zbędny, reklamy i tak lecą o tym samym czasie na każdym kanale.
6. Content Library to jakaś kompletna bzdura. U siebie juz wszystko z tamtąd wykasowałem oprócz gier i SamyGO.
Wielkość matrycy nie wpływa na zawartość Content Library.
Że co niby zostało zablokowane, co jeszcze byś tam chciał mieć?
Czy widzicie dzialanie funkcji EcoSensor w zaleznosci od oswietlenia pomieszczenia? Zdaje to egzamin?
Albo to działa w sposób idealny, perfekcyjnie równoważąc podświetlenie w zależności od oświetlenia zewnętrznego.
Albo w ogóle nie działa
W każdym bądź razie ja różnicy nie zauważam, ale.... równie dobrze ogląda mi się zarówno w mocno oświetlonym pokoju jak i w ciemnym.
Faktycznie zapomniałem, że trzeba brać namiar na polską zacofaną telewizję, to wtedy P.Size jest naprawdę potrzebny.Ad 1. Nie masz racji.
P.Size przydaje się często, gdyż obecnie nie ma standardu nadawania wszystkich programów w formacie 16:9.
Poza tym nie każdy korzysta z kablówki.
Ja osobiscie korzystam z sygnału cyfrowego w MPEG4.. i jest bardzo różnie z formatami obrazów
Ad 5. PIP - co komu pasuje.. chyba nie rozumiesz sensu dzialania tej funkcji..
Sluży ona do podglądu programu telewizyjnego jeżeli oglądasz np. DVD lub pracujesz z komputerem .. a nie do oglądania co leci na innym kanale TV... musiałbyś mieć drugi tuner telewizyjny..
Ad 6. Jeżeli to jest kompletna bzdura .. to wykasuj również gry i SamyGo..
Ja w tym punkcie zadałem pytanie.. do osób zorientowanych .. dlaczego w serii C nie ma zawartości Content Library ? (nie pytałem czy to komuś jest potrzebne bo to indywidualna sprawa)
Pozdrawiam,
Ponagla moje pytanie:
"Witam, mam pytanie odnośnie funkcji 100HzMotion. Mianowice puściłem sobie Avatara w 720P. W trybie Motion Plus wyłączonym chodzi płynnie. Jeżeli włączę motion plus tak aby był efekt teatralny zaczyna lekko szarpać obrazem w szybszych scenach... Zaznaczam, iż próbowałem ustawień "Płynnie" i "Wyraźnie" i tak samo w oby dwóch. Ktoś pomoże?" Może ktoś się z tym spotkał, a może film jest tak zrobiony...?
Spróbuj ręcznych ustawień, może pomoże:Witam, mam pytanie odnośnie funkcji 100HzMotion. Mianowice puściłem sobie Avatara w 720P. W trybie Motion Plus wyłączonym chodzi płynnie. Jeżeli włączę motion plus tak aby był efekt teatralny zaczyna lekko szarpać obrazem w szybszych scenach... Zaznaczam, iż próbowałem ustawień "Płynnie" i "Wyraźnie" i tak samo w oby dwóch. Ktoś pomoże?
Zaraz spróbuję tych ustawień. Co do Avatara i funkcji TrueMotion to akurat w tym filmie wygląda to rewelacyjnie więc polecam wszystkim;]
Aha... i trafiłem na jeden film, który nie poddawał się żadnym manipulacjom Media.P., tzn. żadne przewijanie, ani przechodzenie do innych scen. Zawsze komunikat "Niedostępne" .... ciekawe
Witam.
Czy ktoś próbował już wgrywać ten najnowszy soft? Jakieś widoczne zmiany? Wszytko działa?
Czasem mam podobnie, wydaje mi się, że to zależy od pliku lub może od kodeka video....:niewiem: ?
Aha... i trafiłem na jeden film, który nie poddawał się żadnym manipulacjom Media.P., tzn. żadne przewijanie, ani przechodzenie do innych scen. Zawsze komunikat "Niedostępne" .... ciekawe
witam
zakupiłem owego samsunga i jak przyciszę tv do zero to słyszę jak elektronika piszczy. Nie wiem co robić wymienić go ? Co myślicie??