Chyba powinno byc: "nie czyta"Przepraszam, już znalazłem, tak to jest jak się czyta wszystko od początku.
Czy mógłby ktoś pokierować do kalibracji tego telewizora. Szukam i nie mogę znaleźć.
Nareszcie mam już to cacko no i zaczął się okres kombinacji, testów i doświadczeń.
Idąc za ciosem kupiłem od razu dysk zewnętrzny i tu pojawił się problem
2 z 3 filmów, które zarzuciłem testowo maja problem z dźwiękiem.
Efekt jest taki, ze co jakieś 3-5 sek dźwięk jak gdyby się dławił na ułamek sekundy. W 3 filmie działa wszystko normalnie.
Filmy są w formacie mkv.
Wie ktoś może o co chodzi ?
Dodam, że nie robiłem jeszcze żadnych aktualizacji firmware-u. (mam 1006 z marca)
Picture Mode: MOVIE
Backlight: 4 (to achieve ~115 cd/m2 peak luminance – set this according to your viewing environment)
Contrast: 94
Brightness: 44
Sharpness: 0 for HD content, 20-30 for SD
Colour: 48
Tint: Neutral (50/50)
Advanced:
Black Tone: Off
Dynamic Contrast: Off
Shadow Detail: 0
Gamma: +1
Colour Space: Custom (see settings below)
Flesh Tone: 0
Edge Enhancer: Off
CMS Settings (R / G / B):
Red: 50 0 0
Green: 25 55 0
Blue: 0 14 71
Yellow: 52 52 0
Cyan: 24 52 54
Magenta: 43 9 55
White Balance:
Offset (R,G,B): 28, 25, 24
Gain (R,G,B): 19, 26, 24
10p White Balance: ON
Interval 1 (R,G,B): 2 0 0
2: 0 0 -1
3: 0 0 -1
4: -1 0 -1
5: 0 0 0
6: 1 0 0
7: 0 0 -1
8: 0 1 -2
9: 0 2 -2
10: 0 2 -3
Picture Options screen:
Colour Tone: Warm2
Aspect Ratio: Screen Fit for 1080i/1080p, according to source otherwise
Digital Noise Filter: Off
MPEG Noise Filter: Off
HDMI Black Level: depends on source, “Low” for video devices
Film Mode: Auto 1 or Auto 2 depending on content
Motion Plus: Custom, Blur Reduction: 10, Judder Reduction: 0
Prawdopodobnie jest tak jak w modelu B650, TV nie odtwarza mkv z ref.frames większym niż 5. Można przekodować film za pomocą uncropMKV do level 4.1 i powinno pójść.Mam pytanie - czy ktoś odtwarzał na C650 MKV 1080p (1920x1080) rip z BR, bo co prawda 720p chodzą wszystkie, ale tych 1080p już mi kilka nie ruszyło...
Jakie te pliki włączyłeś, może były zepsute od początku, lub kodek audio nieodpowiedni dla TV?
Mam pytanie - czy ktoś odtwarzał na C650 MKV 1080p (1920x1080) rip z BR, bo co prawda 720p chodzą wszystkie, ale tych 1080p już mi kilka nie ruszyło...
Sciągasz nowy soft kopiujesz plik T-VALDEUC.exe na pena, klikasz dwa razy, wtedy archiwum sie rozpakuje. Utworzy się folder o tej samej nazwie T-VALDEUC, bezpiecznie usuwamy pena z kompa, podpinamy do TV i aktualizujemy.Jeden to AVATAR (BR Rip 1080p) - obraz idzie genialnie,a dźwięk coś się przydusza jakieś co 5 sek
Drugi to Forbidden Kingdom (tez mkv) i ten sam efekt dźwiękowy.
Obydwa na PC-cie chodzą bezbłędnie, obydwa z lektorem.
Trzeci (też mkv) Władca pierścieni cz. 1 z napisami, chodzi tip-top na obydwu sprzętach :fool:
A tak przy okazji.
Jak wgrać nowy soft.
On-line twierdzi, ze nie widzi aktualizacji.
Jak ściągnę na patyka (plik exe lub po rozpakowaniu) to twierdzi, ze nic tam nie widzi
Gdzieś widziałem kiedyś taki problem, ale za jasną cholerę nie mogę znaleźć rozwiązania :banned:
Sciągasz nowy soft kopiujesz plik T-VALDEUC.exe na pena, klikasz dwa razy, wtedy archiwum sie rozpakuje. Utworzy się folder o tej samej nazwie T-VALDEUC, bezpiecznie usuwamy pena z kompa, podpinamy do TV i aktualizujemy.
Co do Twoich filmów, to próbowałeś wykluczyć problem z dyskiem i przepływem danych? Jeżeli masz możliwość to spróbuj innego dysku, lub większego pena.
Z dwojga złego wolałbym wymienić twardziela, bo jeżeli się okaże że TV ma problem z dekodowaniem DTS, to będzie krucho.Jeśli to wina transferu twardziela (WD Essential Book 1TB powinno być 480 MB/s) to się chyba zastrzelę , na razie nie mam jak tego sprawdzić.
Zaktualizowałem tak jak pisałeś poszło - dzięki, ale efekt bez zmian... hmmmmm
Dorzuciłem kolejny filmik (Księga Ocalenia z napisami, mkv) i też śmiga bez zarzutu... już głupieję...
Jeśli to wina transferu twardziela (WD Essential Book 1TB powinno być 480 MB/s) to się chyba zastrzelę , na razie nie mam jak tego sprawdzić.
Dane o pliku filmowym możesz sprawdzić programem media info, ale widzę że nie ma to już raczej sensu, bo kolega janusdel już napisał, że wszystko u Niego działa bez względu na ilość ścieżek.Niestety (dla mnie) jestem laikiem i nawet nie wiem jak sprawdzić czy jest tam 1 czy 500 ścieżek audio. Dla mnie to po prostu plik z rozszerzeniem mkv.
Jutro postaram się poeksperymentować z innymi filmikami, np. z 720p.
480MB/s to jest teoretyczna przepustowosc portu USB 2.0. W praktryce do ok 30Mb/s. To nie jest wina dysku, bo inaczej obraz by tez szarpalo. Prosty programik HD Tune moze sprawdzic rzeczywisty transfer dysku.Zaktualizowałem tak jak pisałeś poszło - dzięki, ale efekt bez zmian... hmmmmm
Dorzuciłem kolejny filmik (Księga Ocalenia z napisami, mkv) i też śmiga bez zarzutu... już głupieję...
Jeśli to wina transferu twardziela (WD Essential Book 1TB powinno być 480 MB/s) to się chyba zastrzelę , na razie nie mam jak tego sprawdzić.
No jestem już po rozmowach ze sklepem i odsyłam im TV na podmianę kurierem na ich koszt. Jak sprawa się rozwinie to oczywiście poinformuje. Miejmy nadzieję, że doczekam rychłego i szczęśliwego rozwiązania.
480MB/s to jest teoretyczna przepustowosc portu USB 2.0. W praktryce do ok 30Mb/s. To nie jest wina dysku, bo inaczej obraz by tez szarpalo. Prosty programik HD Tune moze sprawdzic rzeczywisty transfer dysku.