Mam kablówke i internet(8 MB) z vectry. Chciałem podłączyć do swojego le32c650 internet. Jak sie wogóle do tego zabrać, co mi będzie potrzebne??internet mam przez modem który dostałem z vectry i jest podłączony do kompa, a chciałbym mieć na kompie i na tv.
witam, mam irytujący problem z napisami. Mianowicie gdy oglądam film na swoim tv (samsung LE40C650L) z nośnika usb: pendriva lub dysku przenośnego to napisy nie są zsynchronizowane czasowo z filmem. Natomiast gdy puszczam ten sam film na kompie wszystko jest ok, napisy sa odtwarzane prawidłowo. Może mi ktos pomoc jak sprawic zeby i na tv napisy działały dobze
zmień format napisów na SRT programem SubEdit-Player i bedzie OK.
Właśnie niestety zmieniłem na SRT. a problem pozostał
tak używam tego programuA dobre napisy ściągasz ?? Użyj może programu NapiProjekt.
dodam jeszcze, że przy niektórych filmach odtwarza napisy prawidłowo, a niektóre źle. Jak odpalam film to czekam z napięciem czy napisy dobrze pójdą P
Za stroną producentaOrientuje się ktoś może przy jakiej ilości martwych (a właściwie, to jasnych pikseli) model LE46c650 podlega gwarancji?
Kilka dni temu pojawił się u mnie jeden, który na czarnym tle oglądanym z bliska jest dość irytujący...
Inna sprawa porzyczylem taki
i nie wiem jak go przerobic na ntfs
2. Ile srednio trwa format ??
3. czy mozna takie dysku usuwac bez (bezpiecznego usuwania ) z kompa? a jak to sie ma z tv?
Było!dodam jeszcze, że przy niektórych filmach odtwarza napisy prawidłowo, a niektóre źle. Jak odpalam film to czekam z napięciem czy napisy dobrze pójdą P
to chyba lepiej zmienić router na jakiś z dwoma portami LAN - bardziej przyszłościowe rozwiązanie.Potrzebne są dwie rzeczy :
- druga karta sieciowa w komputerze,
- skrosowany kabel sieciowy.
W komputerze udostępniasz połączenie sieciowe na karcie sieciowej do której przychodzi internet dla karty do której podłączysz telewizor.
W telewizorze dajesz automatyczną konfigurację sieciową , albo konfigurujesz ip, brame i DNSy ręcznie.
Warto też wyłączyć filtrowanie tego interfejsu z telewizorem z reguł firewalla.
Ukłony
pobrałem tosrtconwerter lecz wyskakuje error gdy chce wybrac sciezke zrodłowąByło!
Proponuje zainstalować ToSRTConverter - u mnie pliki przerabiane w SubEdit nie do końca miały dobre synchro. Program TSC przerabia wszystkie znalezione pliki z napisami i jeszcze mi się nie zdarzyło, że było złe synchro!
Dobry jest też prosty program który załączam, ale trzeba się więcej naklikać.
to chyba lepiej zmienić router na jakiś z dwoma portami LAN - bardziej przyszłościowe rozwiązanie.