Wychodzi prawie na to samo bo wczesniej mozna bylo kupic adapter wifi samsunga do tv za 29 zł
i co daje ta funkcja?Potwierdzam właśnie odblokowałem PRV na sofcie 3005.1 wg opisu powyżej
PRV działa tylko dla kanałów cyfrowych
Pozdrawiam
i co daje ta funkcja?
no to i ja nie sprawdzę mam Vectrę przez dekoder
ale napisz jak to zrobiłeś,w naszym języku,może ktoś protestuje
Witam,
Mam ten telewizor (40 cali) od dwóch, trzech miesięcy, odtwarzałem filmy i avi i mkv w różnej jakości i z pendrive i przez HDMI z laptopa. Zauważyłem pewien dziwny objaw, otóż obraz co jakiś czas robi takie leciutkie przycięcie obrazu, tak jakby nie nadążał przetwarzać, jest to także widoczne na kanałach HD z dekodera. Chciałbym sie dowiedzieć, czego to może być wina? Czy telewizora, może jakieś opcje trzeba zmienić w TV, czy kabla HDMI, czy innych czynników. Zauważyłem także, że przy filmach w dźwięku słychać takie lekkie strzelanie. Dzieje się to przy filmach typu 700MB oraz przy mających ponad 8 GB 1080p.
JBC, to na laptopie widać wszystko b. dobrze (laptop na pewno jest w stanie pociągnąć filmy w jakości Bluray).
Piszę, ponieważ jest to bardzo denerwujące, aby co 40-50 sekund było takie zaciecie, oraz ten strzelający dźwięk...
Liczę na szybką Waszą odpowiedź,
Pozdrawiam, WiKiH
Napisał WiKiH
Witam,
Mam ten telewizor (40 cali) od dwóch, trzech miesięcy, odtwarzałem filmy i avi i mkv w różnej jakości i z pendrive i przez HDMI z laptopa. Zauważyłem pewien dziwny objaw, otóż obraz co jakiś czas robi takie leciutkie przycięcie obrazu, tak jakby nie nadążał przetwarzać, jest to także widoczne na kanałach HD z dekodera. Chciałbym sie dowiedzieć, czego to może być wina? Czy telewizora, może jakieś opcje trzeba zmienić w TV, czy kabla HDMI, czy innych czynników. Zauważyłem także, że przy filmach w dźwięku słychać takie lekkie strzelanie. Dzieje się to przy filmach typu 700MB oraz przy mających ponad 8 GB 1080p.
JBC, to na laptopie widać wszystko b. dobrze (laptop na pewno jest w stanie pociągnąć filmy w jakości Bluray).
Piszę, ponieważ jest to bardzo denerwujące, aby co 40-50 sekund było takie zaciecie, oraz ten strzelający dźwięk...
Liczę na szybką Waszą odpowiedź,
Pozdrawiam, WiKiH
Z tymi strzelającymi głośnikami to ja mam to samo. tylko u mnie strzela na filmach MKV i na kanałach hd. Zniwelowałem strzelanie prawie do zera przez wyzerowanie korektora na ustawienia fabryczne. Zrób to samo, a pomoże. Jest to wina niestety telewizora za czuła głowica i nic z tym nie zrobisz, chyba , że użytkownicy zaczną informować drogą mailową SZAJSUNGA o tym problemie to może wypuszczą poprawkę do zniwelowania czułości tej części. Pozdrawiam
wyzeruj sobie korektor w telewizorze na ustawienia fabryczne - przestaną strzelać głośniki - na pewno pomoże (bas max na +2 - więcej zaczynają strzelać). Jest to wina tv. Poszukaj osobnego wątku na temat strzelających głosników w le-40c650
No ok, z dźwiękiem muszę sobie poradzić, ale ten obraz, bo to przycinanie to masakra!
A moze ktos wie jakby zrobic cos takiego zeby mozna bylo na le37c650 wyswietlacz napisy w dwoch roznych jezykach do filmu. Np zeby podczas filmu na gorze pojawialy sie napisy po hiszpansku a na dole po polsku. jak myslicie da rade jakos to wykombinowac?
:blagam::blagam::blagam:jaki masz dokladnie problem z aplikacją samsung pc share manager? moze nie potwierdziles IP telewizora w opcji "Udostępnij/Ustaw Zabezpieczenia Dla Urządzenia" ...