Cześć.
1.Mam AspectRatio oraz DCA na pendrivie - Czy da się je jakoś skopiować bezpośrednio do Content Library?
Jakieś serwery FTP etc. odpadają, nie mam podłączenia internetowego do TV.
2. Gdy mamy filmy na pendrivie, mają one ikonkę rolki filmowej, lecz gdy je odtworzymy, zamiast rolki filmowej, mamy kadr z początkowych sekund/minut filmu.
Od pewnego czasu, zamiast kadru, mam cały czas rolkę filmową, nawet jeśli odtworzę film.
Poprzednio, ktoś powiedział mi, że skończyło się miejsce na telewizorze i dlatego.
Jeśli uważacie podobnie - Jak zwolnić ,,trochę miejsca"?
Jeśli nie - Co według Was jest problemem?
Dziękuję.
Wystarczy kabel lan z kompa do tv.@szuineq
A połączyć można się TYLKO przez internet?
Jeszcze jedno:
Od czego zależy sortowanie filmów w Media Play?
Czasami mam filmy o nazwie A, B, C a ich kolejność jest np. B, A, C
A co ma piernik do wiatraka? Nie zależnie z jakiego źródła w TV korzystasz dźwięk musi być przesyłany do ampli. Ja osobiście mam ustawione w menu głośniki tv i dźwięk kablem optycznym do ampli.Witam mam tv podlaczone do av receiver i ustawione glosniki zewnetrzne w menu ale czy da sie puscic dzwiek przez av receiver kiedy sie korzysta z pc share?Jakos nie moge na to wpasc.
Chyba w koncu napisze skrypcik do kasowania miniaturek z pamieci TV z poziomu Content Library
Przyda sie nie tylko mnie
Jak masz taką możliwość to napisz ten skrypt - przyda się w przyszłości
Wiele osób pyta jak to zrobić więc skrypt załatwi sprawę
Jak masz taką możliwość to napisz ten skrypt - przyda się w przyszłości
Wiele osób pyta jak to zrobić więc skrypt załatwi sprawę
Obędzie się bez optyka, przecież jest analogowe wyjście audio z tyłu.@Pedro 78
juz zajarzylem o co chodzi myslalem ze sie obedzie bez optyka
oto skrypcik
Kasowanie miniatur
Kasuje wszystkie katalogi z miniaturami.
ps.
Jesli jest ktos zainteresowany to moge napisac skrypcik umozliwiajacy przegladanie miniatur w media playerze jak i calej zawartosci pamieci TV. Oczywiscie tylko te pliki jakie rozpozna mediaplayer.
ps.
ciekawe do czego potrzebne sa pliki w katalogu /database/
oba pliki maja u mnie po 1MB.
Czy na nasze TV "napisal" ktos filesystem unionfs?
Przydaloby sie do "wirtualnej" zmiany nazw plikow na plytach CD/DVD
oto skrypcik
Kasowanie miniatur
Kasuje wszystkie katalogi z miniaturami.
ps.
Jesli jest ktos zainteresowany to moge napisac skrypcik umozliwiajacy przegladanie miniatur w media playerze jak i calej zawartosci pamieci TV. Oczywiscie tylko te pliki jakie rozpozna mediaplayer.
ps.
ciekawe do czego potrzebne sa pliki w katalogu /database/
oba pliki maja u mnie po 1MB.
Czy na nasze TV "napisal" ktos filesystem unionfs?
Przydaloby sie do "wirtualnej" zmiany nazw plikow na plytach CD/DVD
Myslalem ze jak polaczylem tv z ampli przez hdmi to dzwiek bedzie w pc share ale widze ze musialbym drugim kablem hdmi polaczyc tv z hdmi in w ampli,tak mi sie wydaje jesli nie chce sie uzywac innych kabli.Zalezy mi zeby miec dzwiek 5.1 przez pc share.Obędzie się bez optyka, przecież jest analogowe wyjście audio z tyłu.
Wystarczy kabel lan z kompa do tv.
W Media Play na samej górze zmieniasz widok, według jakich parametrów mają być posortowane pliki.
Dzięki za skrypt.Możesz napisać jak skasować??wgrać na pendriva czy musi byc podpiety TV pod komputer?
p.s. proszę nie krzyczeć na lamera
A gdy jest ustawione ,,Widok podstawowy", to w folderach, według czego jest sortowanie?
Wgrywasz na USB, potem USB do TV, otwierasz Content Library->Zarządzanie->Potem druga opcja po lewej(zapomniałem nazwy)->wybierasz swój USB->Gry->Kasowanie miniatur(uruchamiasz raz i Ci skasuje miniatury)
Mam nadzieję, że pomogłem.