Samsung seria B650 (32b650, 37b650, 40b650, 46b650) test, opinie, wszystko o serii...

Pryk99

New member
Wielkie dzieki kolego moras86, że cały czas coś modernizujesz w swojej przeglądarce, naprawdę kawał dobrej roboty. Dzięki!:

Ostatnia edycja:

moras86

New member
NetSurf - Strona startowa z wirtualną klawiaturą

Jak zauważył Pryk99 odrobinę dziś pozmieniałem na mojej stronie startowej do NetSurf.
Główne zmiany od zeszłego tygodnia:
  • dodałem podstronę z prowizoryczną "wirtualną klawiaturą" opartą o pomysł użytkownika raulvola z forum SamyGO. Dzięki temu przy pomocy samego pilota można wklepywać do 10 symboli do wyszukiwania w Google :)
  • w górnym prawym narożniku widać teraz godzinę, o której strona została załadowana :roll:
  • na podstronie WYSZUKIWARKI umieściłem link do strony z informacjami o przeglądarce i serwerze
  • są tam również testowe odnośniki do dwóch bramek - GG i e-mail (prosił bym o sprawdzenie działania dodatków, które gdy okażą się działać poprawnie spróbuje zaimportować do którejś z podstron)
  • oczywiście dodałem też parę nowych odnośników zasugerowanych mi przez paru forumowiczów :eek:k: Łącznie jest już ponad 50 linków!

Planuje zrobić:
  • możliwość wyboru innego tła strony
    Niestety na razie nie wiem jak. :niewiem: Jakby ktoś wpadł na takie coś przypadkiem, niech da znać. ;-) Najlepiej gdyby był to skrypt PHP.

To chyba tyle.
Pozdrawiam i życzę miłego weekendu.

interaktiv

New member
Jak zauważył Pryk99 odrobinę dziś pozmieniałem na mojej stronie startowej do NetSurf.
Główne zmiany od zeszłego tygodnia:
  • dodałem podstronę z prowizoryczną "wirtualną klawiaturą" opartą o pomysł użytkownika raulvola z forum SamyGO. Dzięki temu przy pomocy samego pilota można wklepywać do 10 symboli do wyszukiwania w Google :)
--- ciach ---

To chyba tyle.
Pozdrawiam i życzę miłego weekendu.

Ciekawy pomysł z klawiaturą :) ale brakuje litery "v" :grin: i ogólnie mógłby być układ quawerty

golab52

New member
Pryk99 przejrzałem ten link co podałeś i jeden do przodu i do tyłu wazie co i nic o instalacji tych programów nie znalazłem. nie mozesz powiedzieć jak to porostu zainstalować??

Pryk99

New member
Pryk99 przejrzałem ten link co podałeś i jeden do przodu i do tyłu wazie co i nic o instalacji tych programów nie znalazłem. nie mozesz powiedzieć jak to porostu zainstalować??

A nie lepiej abyś podał adres, jak ktoś z forum mieszka w twojej miejscowości to Ci to ( odpali ) ale teraz poważnie. Sciągasz przeglądarkę przenosisz na pendrive wkładasz pena do USB-Content Library-Zarządzaj Tresciami - USB-Gra- i otwierasz przeglądarke, i masz już zabawę z netem.

Ostatnia edycja:

cypisek_xl

Member
Bez reklam
Pryk99 przejrzałem ten link co podałeś i jeden do przodu i do tyłu wazie co i nic o instalacji tych programów nie znalazłem. nie możesz powiedzieć jak to porostu zainstalować??

Widzę że konsekwentnie i uparcie nie chce ci się niczego szukać. Minimum wysiłku za to zamieszanie na forum. :( jedna strona do przodu i do tyłu. Trochę obciach tak wpadać na ostatnia stronę i się domagać. Jeszcze pisząc "nie ma tego" "nie znalazłem".
Wystarczy wpisać Content (lub podobne hasła) w Przeszukaj temat i masz jak na tacy i zobacz ile ci wyskoczy postów. np #4437.

Pryk99

New member
Witam, zaraz pewnie będzie post nie mogę tego ściągnąć.
Czy macie jakieś informację jak się posuneły usprawnienia patacha do nagrywania po USB na HDD

Ostatnia edycja:

Miker88

New member
Witam czy jest taka możliwość aby wszystkie patche opisy linki itp rzeczy znalazły się na pierwszej stronie tam gdzie są ISTOTNE TEMATY wątku ??ponieważ szukanie tego wszystkiego jest dość w Q.....e sam teraz szukam i nie mogę doszukać się tego linku NetSurfa poddanego Tuningu Morasa gdzie to jest umieszczone ?

Miker88

New member
tylko jak chce pobrać tego netsurfa to wyskakuje mi jakieś UGU.pl a tam nic nie ma

A i ostatnie pytanie co daje patcher 0.21 ?? i przed ostatnie :p Który z tych patchy na samyGO daje możliwość zmiany czcionki, koloru , wielkości itp. Qrde żeby ktoś to wszystko w jednym miejscu opisał to bym mu Pocztą Polską browara wysłał :p

Pryk99

New member
tylko jak chce pobrać tego netsurfa to wyskakuje mi jakieś UGU.pl a tam nic nie ma

A i ostatnie pytanie co daje patcher 0.21 ?? i przed ostatnie :p Który z tych patchy na samyGO daje możliwość zmiany czcionki, koloru , wielkości itp. Qrde żeby ktoś to wszystko w jednym miejscu opisał to bym mu Pocztą Polską browara wysłał :p

Witam, odpowiem Ci na pierwsze pytanie klikasz prawym myszy na TUTAJ zapisz jako element docelowy i juz masz;-) gdzie chcesz zapisać. Browarka to trzeba by było wysłać ale moras86 za zrobienie przeglądarki.;-)

Ostatnia edycja:

cypisek_xl

Member
Bez reklam
tak jak można było się spodziewać
Samsung Announces Skype and DTS Decoding For Upcoming TVs | High-Def Digest

wiec skype i dts bedzie ale w nowych modelach :(
kupując tv nie łudziłem się że dopracują i dodadzą takie znaczące funkcje ale czekać mi sie nie chciało na te modele ;)
liczę na samygo i innych zapaleńców że znajdą sposób na dodanie tego do tv

No realnie myśląc to nie spodziewajmy się tych nowości w naszych TV od support'u Samsunga. Szkoda nadziei. Nowe modele muszą czymś się różnić by się sprzedawały. Jeszcze raz się zapytam czy DTS w B650 to sprawa softu czy sprzętowa? Może ktos sie orientuje? Tak sobie myślę od jakiegoś czasu i mam wrażenie że Skype w TV to żadna rewelada. Bo kto ma net w domu to mu i tak wygodnie Skypa używać na kompie niż na wielkim TV. To mało elastyczne ale marketingowo to duża sprawa.
Co do NetSurf to miło coś takiego uruchomić bo duża radocha i drżące łapki :D ale po chwili wracamy do swojego lapka czy stacjonarnego. Jak jest u was? bardziej przełomowym momentem dla nas będzie jak ta przeglądarka będzie obsługiwała flasha i inne dodatki. Jak będziemy mogli uruchomić sobie streaming. Co któraś osoba z naszego forum ma UPC więc dostęp do UPC LIVE. I wtedy oglądać to na dużym ekranie. To ma sens. Kiedyś wydawało się fantazją by przez łącze przesyłać przyzwoitej jakości obraz. A streaming rozwija się coraz szybciej. Streaming i nasz B650 hmm. Chyba realna opcja!?!
Takie moje krótkie przemyślenia.

Ostatnia edycja:

misiakrp

New member
No realnie myśląc to nie spodziewajmy się tych nowości w naszych TV od support'u Samsunga. Szkoda nadziei. Nowe modele muszą czymś się różnić by się sprzedawały. Jeszcze raz się zapytam czy DTS w B650 to sprawa softu czy sprzętowa? Może ktos sie orientuje? Tak sobie myślę od jakiegoś czasu i mam wrażenie że Skype w TV to żadna rewelada. Bo kto ma net w domu to mu i tak wygodnie Skypa używać na kompie niż na wielkim TV. To mało elastyczne ale marketingowo to duża sprawa.
Co do NetSurf to miło coś takiego uruchomić bo duża radocha i drżące łapki :D ale po chwili wracamy do swojego lapka czy stacjonarnego. Jak jest u was? bardziej przełomowym momentem dla nas będzie jak ta przeglądarka będzie obsługiwała flasha i inne dodatki. Jak będziemy mogli uruchomić sobie streaming. Co któraś osoba z naszego forum ma UPC więc dostęp do UPC LIVE. I wtedy oglądać to na dużym ekranie. To ma sens. Kiedyś wydawało się fantazją by przez łącze przesyłać przyzwoitej jakości obraz. A streaming rozwija się coraz szybciej. Streaming i nasz B650 hmm. Chyba realna opcja!?!
Takie moje krótkie przemyślenia.

więc tak akurat skype mnie rajcuje bo mam tv w salonie na dole a kompy na gorze a jak wiadomo większość życia domowego to salon i kuchnia :)
a rozmowy z rodzinką częste (nawet babcia kupiła sobie komp żeby z wnuczkami rozmawiać przez skype)
przeglądarka fajny bajer ale emocje opadły i mimo że podłączoną mam klawiaturę i myszkę jakoś mnie to nie rajcuję mimo że 55 cali to sporo przeglądanie w tej rozdziałce jest masakryczne i ta szybkość mnie rozbraja :(

myślę że skypa jednak z czasem da sie odpalić ale dts raczej nie bo dla mie to brak dekodera DTS no i sprawa licencji samsung nie bedzie pchał kasy do starych modeli bo sie nie opłaca :)

golab52

New member
Panowie kto wziął rozszerzenie gwarancji (na uszkodzenia mechaniczne) np. w RTV euro AGD to sie nie martwi :D ja wziełem na 5 lat, a za 5 lat zrzucam tv ze ściany i daja mi nowy w tej samej cenie a wiadomo że technologia do przodu pujdzie :)

ps.TV podobno są robione na 4-5 lat by je wymieniac na nowszy model -od serwisanta LCD i plazm to usłyszałem :)

Do góry