Samsung seria B650 (32b650, 37b650, 40b650, 46b650) test, opinie, wszystko o serii...

moras86

New member
Wirtualna klawiatura do NetSurf

Ciekawy pomysł z klawiaturą :) ale brakuje litery "v" :grin: i ogólnie mógłby być układ quawerty
Pomysł nie jest mój, ale jak na razie innej metody nie ma. Wiadomo, że lepsze byłoby takie coś - Virtual Keyboard - lecz wymaga JavaScript :(
Literę v dodałem (moje przeoczenie) oraz parę różnych symboli.
Dodatkowo w każdej 'sekcji' umieściłem ślepy link, który pomaga, w sytuacji gdy czasem nie można nakierować kursora do zaznaczenia kwadratu (należy używać trybu zwykłego kursora - ikona z kursorem).

Pryk99

New member
Panowie kto wziął rozszerzenie gwarancji (na uszkodzenia mechaniczne) np. w RTV euro AGD to sie nie martwi :D ja wziełem na 5 lat, a za 5 lat zrzucam tv ze ściany i daja mi nowy w tej samej cenie a wiadomo że technologia do przodu pujdzie :)

ps.TV podobno są robione na 4-5 lat by je wymieniac na nowszy model -od serwisanta LCD i plazm to usłyszałem :)

Nie tak do końca z tym zrzuceniem, poczytaj dokładnie bo ja też mam na 5 lat za dodadkowe 300 zł i nie koniecznie w RTV euro AGD lub zadzwoń wczesniej przed tym zrzuceniem na infolinie Samsunga to się prawdy dowiesz. A co do serwisanta to lepiej go zmien bo Ci głupot nagadał.:hihi:bo to jest uzależnione od wielu czyników np. moja Babcia raz dziennie tylko ogląda przez 30 min ( Klan ).

p.s Sory, ale nie mogę powstrzymać się ze śmiechu z tym zrzucaniem, lepiej zrzuć z 3 piętra bardziej będzie widoczna usterka i wtedy już na pewno dadzą Ci LED bo zapewne z tanieją.

Ostatnia edycja:

interaktiv

New member
Pomysł nie jest mój, ale jak na razie innej metody nie ma. Wiadomo, że lepsze byłoby takie coś - Virtual Keyboard - lecz wymaga JavaScript :(
Literę v dodałem (moje przeoczenie) oraz parę różnych symboli.
Dodatkowo w każdej 'sekcji' umieściłem ślepy link, który pomaga, w sytuacji gdy czasem nie można nakierować kursora do zaznaczenia kwadratu (należy używać trybu zwykłego kursora - ikona z kursorem).

Ja sobie wstawiłem tak jak autor zrobił na stronie bookmarks. Nie dawałem polskich czcionek bo google i tak szuka bez ogonków, z reszta takie szukanie to nadal trochę proteza :p w NetSurf nie ma co liczyć na JavaScript bo sam autor przeglądarki na stronie pisze, że może będzie wsparcie a może nie, ale jak się głębiej wczytać w dokumentację to widać, że projekt powoli zwalnia w tempie rozwoju. Jest możliwość użycia pluginu flash ale ten dodatek jest z 2001 roku więc raczej mało użyteczny... Gdyby nie blokada trybu game przez Samsunga w najnowszym firmware (a tym samym danie do zrozumienia, że SamyGo nie jest zgodne z ich polityką) nie ma szans na port Opery albo Firefox bo w coś na granicy legalności developerzy tych przeglądarek nie będą się bawić, a szkoda...

preview2.jpg

Tak więc trzeba się cieszyć tym co jest w NetSurf i nie liczyć na więcej :)

Ostatnia edycja:

golab52

New member
Przypomnisz se mój post za 5 lat jak bedziesz biegł do serwisu :) a co do gwarancji to ja czytałem dobrze i USZKODZENIA MECHANICZNE TO MECHANICZNE niezależne od czego :)

za 40 cali prawie 1000 zł ta gwarancja ale spokój na 5 lat :)

Pryk99

New member
Przypomnisz se mój post za 5 lat jak bedziesz biegł do serwisu :) a co do gwarancji to ja czytałem dobrze i USZKODZENIA MECHANICZNE TO MECHANICZNE niezależne od czego :)

No pewno tak co mechaniczne to mechaniczne jak go zrzucę z 3 pientra to kłopot mniejszy z transportem bo go wsadzę do reklamówki i na Serwis z nim.:hihi:
A z tymi 1000 zł toś dopiero przysadził, na ale za mechaniczne uszkodzenia chyba warto przynajmniej radocha jak będzie leciał antyk z 3 pientra tylko poczekam na jakis meczyk jak Polska bedzie przegrywała.:blagam:

Ostatnia edycja:

Horhe Ortega

New member
Z tymi przedłużanymi gw. to jest jakoś tak , że jakaś firma ubezp. ubezpiecza przedmiot i pokrywa koszt.Tylko czy np. w przypadku uszkodzenia matrycy(drogi element) przez dziecko-zostanie wymieniona matryca w serwisie czy wypłacają gotówkę(ile?) ? Pryk- jeszcze lepiej aby spłonął-zaniesiesz prochy w jakiejś małej dilerce...:krol:

Ostatnia edycja:

Pryk99

New member
Z tymi przedłużanymi gw. to jest jakoś tak , że jakaś firma ubezp. ubezpiecza przedmiot i pokrywa koszt.Tylko czy np. w przypadku uszkodzenia matrycy(drogi element) przez dziecko-zostanie wymieniona matryca w serwisie czy wypłacają gotówkę(ile?) ? Pryk- jeszcze lepiej aby spłonął-zaniesiesz prochy w jakiejś małej dilerce...:krol:
Witam, zupełnie masz rację podobnie jest przy kupnie nowego samochodu oferuja albo dają w promocji pakiet ale przy stuczce nie dają zaraz nowego auta. Podobnie jest ze sprawą przepięć napięcia musisz mieć ubezpieczony dom i od tego ubezpieczyciela domagać się odszkodowania, a nie od producenta uszkodzonego przedmiotu wymiany na nowy.

Ostatnia edycja:

CyberPL

New member
Ja tak z innej beczki, bo chyba w całym wątku nikt nie poruszył, albo przeoczyłem...

Podczas korzystania z media play nie ma dostepu do pełnego menu - matryca świcie mi jak głupia i mogę jedynie regulować jasnością/kontrastem... A chciałbym wieczorkiem podświetlenie na 1-2 dać.
Da się jakoś?

Pryk99

New member
Witam, spróbuj Tools i ustawienia obrazu a jak te ustawienie nieprzypadną to np. wczesniej w ustawieniach np.film ustaw jakie Ci odpowiadają i potem Tools i film.

Ostatnia edycja:

cypisek_xl

Member
Bez reklam

He, he, he. Ktoś tu jest WIELKIM OPTYMISTĄ. I tak się pewno okaże jak z prawie z każdym ubezpieczeniem że finalnie zostaliśmy wydymani. Zawsze wszystko pięknie wygląda przy podpisywaniu papierka a potem się okazuje że jest kilka furteczek. Ale klamki do tych furtek posiada ktoś inny.

Panowie gdzie w trybie serwisowym jest ten zegar co wstecznie odlicza do TV Self Destruction? :mrgreen:
Ponoć są dwa tryby podstawowe - 24 i 60 miesięcy? :mrgreen: - sorrki musiałem.

Ostatnia edycja:

Pryk99

New member
Witam, kiedyś ktoś mnie uswiadomił a jak się domyślacie kosztowało mnie to sporo, że przy podpisywaniu jakiejkolwiek umowy trzeba mieć lupę, bo wszystkie haki są pisane najmniejszym drukiem i bez pośpiechu to my im robimy łaskę a nie oni.

Ostatnia edycja:

CyberPL

New member
Witam, spróbuj Tools i ustawienia obrazu a jak te ustawienie nieprzypadną to np. wczesniej w ustawieniach np.film ustaw jakie Ci odpowiadają i potem Tools i film.

Niestety kolego, ale to nie to. Same ustawienia wiem jak zmienić, chodzi mi o to, że w Media Play nie mamy żadnego wpływu na podświetlenie matrycy jak i gamme, którymi to dwiema wartościami operuję w normalnym trybie tv.

Pozdrawiam

Pryk99

New member
Witam, mam takie pytanie jaki macie test pomiaru internetu po DLNA bo coś mi się wydaje, że przy 3 Mb/s na lapku i taki od odoperatora na TV 1 Mb/s to trochę za mało. Czy trzeba coś zmienić w ruterze w DHCP? a jeżeli tak to co? Czy port ma jakieś znaczenie?

Będę wdzięczny za podpowiedzi

cypisek_xl

Member
Bez reklam
Witam, mam takie pytanie jaki macie test pomiaru internetu po DLNA bo coś mi się wydaje, że przy 3 Mb/s na lapku i taki od odoperatora na TV 1 Mb/s to trochę za mało. Czy trzeba coś zmienić w ruterze w DHCP? a jeżeli tak to co? Czy port ma jakieś znaczenie?

Będę wdzięczny za podpowiedzi

a jak to sprawdzić? Wtedy chętnie odpowiem.

cypisek_xl

Member
Bez reklam
Witam. internet potem ustawienia-właściwości i pomiar prędkości

Przy UPC 5 Mb/s to pomiar TV między 1 a 3 Mb/s. Każdy test to inna wartość. Nie wiem gdzie jest serwer do którego idzie pomiar. Więc trudno stwierdzić czy warto się opierać na dokładności tego testu. Ale tak jest u mnie. Na lapku więcej wykazuje ale to z innym serwerem się łączy.

Aha. Sieć pracuje więc jest obciążona. Czyli TV nie jest jedynym pracującym urządzeniem podłączonym do routera. Youtube pracuje bez zacięć a innego streamingu o innych parametrach przesyłu to raczej nie możemy sobie wybrać. Więc jak nie ma zacięć to czy jest sens martwić się nad piorytetem portu?

Ostatnia edycja:

luchuma

New member
Przy UPC 5 Mb/s to pomiar TV między 1 a 3 Mb/s. Każdy test to inna wartość. Nie wiem gdzie jest serwer do którego idzie pomiar. Więc trudno stwierdzić czy warto się opierać na dokładności tego testu. Ale tak jest u mnie. Na lapku więcej wykazuje ale to z innym serwerem się łączy.

Aha. Sieć pracuje więc jest obciążona. Czyli TV nie jest jedynym pracującym urządzeniem podłączonym do routera. Youtube pracuje bez zacięć a innego streamingu o innych parametrach przesyłu to raczej nie możemy sobie wybrać. Więc jak nie ma zacięć to czy jest sens martwić się nad piorytetem portu?

szkoda ze flasha jeszcze nie ma w przegladarce, to wtedy moznaby sprawdzic na speedtest,
pomiary moga byc nieadekwatne do wartosci łącza ze wzgledu na to iz kazdy sie laczy z serwerem SAMSUNGa

cypisek_xl

Member
Bez reklam
Witam, i dziekuje za odpowiedzi jestem w tym temacie laikiem ale może wy się znacie jak by moras86 dodał http://www.speedtest.pl/ czy byłby możliwy pomiar?

No o to właśnie chodzi że nie da rady. Test na podanym linku jest w Flash'u. Tego niestety nie ma w Netsurf. To jest ten element którego mi cholernie brakuje. Wtedy nasz TV dostałby duże możliwości.
Np. szybko bym wpisał sobie RockTelevision - Online Rock Music i wtedy gra muzyka :)

Do góry