Samsung seria B650 (32b650, 37b650, 40b650, 46b650) test, opinie, wszystko o serii...

biper1

New member
Dlatego się wcześniej zdziwiłem dlaczego niby Tobie nie chodzą MKV z pena. A masz to przecież zapewnione. Ale juz dostałes dobrą odpowiedź. To jest właśnie potęga forum :) Forum które jest aktywne.
czytalem czytale ale jakos nikt tak dosłownie nie powiedział co i jak z tymi filmami z pena.
A ja się mordowałem z ogladaniem poprzez sieć, gdzie nie da rady ich przewijać (juz nie raz mi sie zdażyło że film w polowie przerwalem i kapa :-? trzeba bylo od początku) teraz albo trzeba kupic obudowe na dysk albo wiekszego pena.
Wiec Dzięki Wielkie jeszcze raz :mrgreen::mrgreen::mrgreen::eek:k:

Ostatnia edycja:

cypisek_xl

Member
Bez reklam
Program może nie jest nowością dla osób przeglądających forum SamyGO, ale chciałbym o nim wspomnieć bo dla wielu jest nieznany.
--ciach-- --ciach-- --ciach-- --ciach-- --ciach-- --ciach-- --ciach--
Co sądzicie o tej aplikacji i sposobie opisu? Sądzę, że można w ten sposób opisać więcej rzeczy, które kryją się w czeluściach forum SamyGO. Macie jakieś swoje znaleziska?

Kolego Moras86, myślę że zrobiłeś kawał solidnej roboty. Poświęciłeś sporo czasu by opracować bardzo przejrzysty opis postępowania z tym softem. Aż się chce czytać i szybko realizować. Tak na marginesie tej funkcji mi brakowało i czasami leciałem z penem do USB w DVD by mieć poprawny AR. A przecież nie o to chodzi jak mamy B650 :). Brakowało mi też czegoś takiego jak na innym forum o TV LG. Co jakiś czas było podsumowanie, aktualizacja i korekta danego problemu. Widzę że Ty się za to dobrze wziąłeś. Ciągniesz dalej konkretne tematy. Dzięki Stary :)

Co do znalezisk to mnie zaintrygował post kolegi mcold nr 3179. Głownie chodzi mi w tym przypadku o kolor i wielkość czcionki w filmach (ale nie tylko!!). Opis troszkę szybki i zawiło napisany i na wiele pytań jakby nie ma odpowiedzi. A sprawa dość delikatna jeżeli chodzi o uwalenie TV:)
Posiedziałem i zpatchowałem firmware (chyba dobrze) ale jeszcze nie odważyłem się go wgrać do TV. dalej nie jestem pewien jaki wybrać kod koloru subtitles i skąd go przepisać. I czy dobrze robie używając SamyGO Firmware Patcher v0.21.gz a w opisie był jeszcze stary v0.10.gz. I takie inne rozterki. Ten temat wydaje mi się warty rozbudowania. Wiem że wielu forumowiczów ma juz poprawiony samodzielnie firmware ale fajnie by było gdyby sie podzielili doświadczeniem w tym konkretnym temacie.

[FONT=&quot]http://www.hdtv.com.pl/forum/members/mcold.html[/FONT] [FONT=&quot][URL="http://www.hdtv.com.pl/forum/427924-post3179.html"][/FONT][/URL]

tribon

New member
moras85 - bardzo dobra robota. Tego nam było trzeba. Należałoby dodać ten tekst do pierwszego wpisu na forum aby pozostał dla potomnych. w przeciwnym razie zaraz pojawi się pytanie jak to uruchomić.

CyberPL

New member
Co do wrzucania na pena filmu divx żeby widział pliki mkv:

wystarczy w zupełności stworzyć nowy plik, dać mu nazwe z rozszerzeniem .avi i bedzie działać, szkoda miejsca na cały film :)

tribon

New member
Co do wrzucania na pena filmu divx żeby widział pliki mkv:

wystarczy w zupełności stworzyć nowy plik, dać mu nazwe z rozszerzeniem .avi i bedzie działać, szkoda miejsca na cały film :)

Tak czy siak jest to błąd oprogramowania, który umknął Samsungowi podczas kolejnych aktualizacji ...

golab52

New member
Witam :) :???::???: od paru dni posiadam LE40B651 i mam pare pytan:
1. co da mi upgarde oprogramowania ?? bo poczytałem troche i jedni piszą tak jedni tak, posiadam oprogramowanie 2009/09/03 stare :( ale chciałbym miec youtube itd.
2. da rade zainstalować kodeki do TV by z dlna odpalał np. rmvb divix
3. jest może jakaś strona z dodatkami do tego TV np. gierki, oprogramowanie (i co polecacie zainstalować) ?
4. można widzieć przez dlna swój pulpit komputera ?
5. da rade powiększyć rozdzielczość oglądanych filmów na YouTube np. do 1080p ??

pozdro na razie tyle pytan do fachowców :D

interaktiv

New member
Witam :) :???::???: od paru dni posiadam LE40B651 i mam pare pytan:
1. co da mi upgarde oprogramowania ?? bo poczytałem troche i jedni piszą tak jedni tak, posiadam oprogramowanie 2009/09/03 stare :( ale chciałbym miec youtube itd.
2. da rade zainstalować kodeki do TV by z dlna odpalał np. rmvb divix
3. jest może jakaś strona z dodatkami do tego TV np. gierki, oprogramowanie (i co polecacie zainstalować) ?
4. można widzieć przez dlna swój pulpit komputera ?
5. da rade powiększyć rozdzielczość oglądanych filmów na YouTube np. do 1080p ??

pozdro na razie tyle pytan do fachowców :D

1. Jeśli mówisz o wersji 3000.2 to nic Ci nie da oprócz ograniczenia dostępu do dodatków typu SamyGO
2. NIE
3. JEST, Samygo
4. NIE
5. NIE

A tak poza tym to najpierw mógłbyś użyć funkcji szukaj (logujesz sie, wchodzisz na pierwszą stronę tego wątku i nad pierwszym postem masz narzędzia). Widać, że to Twój pierwszy post wiec znaczy to że wszedłeś z ignoranckim nastawieniem że ta strona to centrum pomocy i siedzą tu na słuchawkach i przy komputerach konsultanci samsunga

lesiu13

New member
Skype tylko w modelach LED 7000 i 8000

Jak wieść niesie: nt.interia.pl/audio-wideo/news/internettv-siec-w-telewizorach-samsunga,1451038,3610
Skype tylko w modelach LED 7000 i 8000. Jestem ciekaw dlaczego. Czy aż tak bardzo te model różnią się od b650 który posiadam ? Co o tym sądzicie ?

markatan

New member
A no po to byś wywalił swój TV i kupił nowy.
Przecież Samsung musi z czegoś żyć a z zadowolenia klientów którzy już raz zapłacili się nie da.

vorobiej

New member
Moze dlatego, że B650 nie ma mikrofonu. Nie wiem jak jest w TV serii 7000 i 8000, ale bez mikrofonu SKYPE chyba nie ma sensu.

Ostatnia edycja:

golab52

New member
SamyGO Firmware Patcher v0.21.gz nierozumiem cie posiada internet exploler a nie posiada wyszukiwarki stron www ?? i jak z tą gwarancją strace gdy zainstaluje te oprogramowanie ??:neutral:

Pryk99

New member
SamyGO Firmware Patcher v0.21.gz nierozumiem cie posiada internet exploler a nie posiada wyszukiwarki stron www ?? i jak z tą gwarancją strace gdy zainstaluje te oprogramowanie ??:neutral:

Poczytaj posty kolegi moras86 i tam masz wszystko opisane i o patachu i o wyszukiwarce. I nawet gotowego patacha z przeglądarką.

Do góry