Samsung seria B650 (32b650, 37b650, 40b650, 46b650) test, opinie, wszystko o serii...

marklask

New member
A nie masz w sąsiedztwie innych sieci nadających na tym samym kanale co twoja? Może musisz zmienić kanał na którym nadaje Twój router.

Zmieniałem kanały i ciągle to samo. Całe forum przejrzałem i wszystkie problemy, jakie się pojawiały w tych 394 stronach, testowałem oraz eksperymentowałem. Niestety ciągle bez żadnego skutku.

wredota

New member
Witam
Panowie mam maly problem z napisami w filmach wiem ze trzeba przerobic na srt przerobione napisy niestety sa opuznione wzgledem filmu plik txt jest ok czyli normalnie idzie tak jak ma byc niewiem dlaczego srt tak sie opuzniaja plik przerabialem w w odtwarzaczu subeditplayer z gory dzieki za pomoc

pozdrawiam
proszę ... "opóźniają"

przy konwersji txt->srt czy poprawnie ustawiona została ilość klatek?

wredota

New member
Zmieniałem kanały i ciągle to samo. Całe forum przejrzałem i wszystkie problemy, jakie się pojawiały w tych 394 stronach, testowałem oraz eksperymentowałem. Niestety ciągle bez żadnego skutku.
Spróbuj pożyczyć od kogoś mały przełącznik i przetestuj łącząc tylko laptopa i telewizor

Ostatnia edycja:

tomus76

New member
proszę ... "opóźniają"

przy konwersji txt->srt czy poprawnie ustawiona została ilość klatek?

Witam
w ktorym miejscu w tym programie ustawia sie ilosc klatek bo szczerze mowiac niewidze takiej opcji :confused: a moze uzyc jakiegos innego programu do konwersji napisow prosze o podpowiedz :) dziekuje z gory

pozdrawiam

Radzymin

New member
Witam
w ktorym miejscu w tym programie ustawia sie ilosc klatek bo szczerze mowiac niewidze takiej opcji :confused: a moze uzyc jakiegos innego programu do konwersji napisow prosze o podpowiedz :) dziekuje z gory

pozdrawiam

Ja używam programu "PrzeliczText" - wcześniej jednak musisz znać ilość klatek (FPS)- odczytasz ją nawet prosto z odtwarzacza - np BestPlayer -> Otwórz/Informacje o pliku lub klawisz I ew korzystając z innych specjalistycznych programów np. Gspot. Potem otwierasz w PrzeliczText napisy zwracając uwagę czy zgadza się FPS. Znaczysz radiobuttona srt i zapisujesz w nowym formacie. Program robi kopię starych napisów, a nowe zapisuje z rozszerzeniem *.txt. Konwertować trzeba tylko napisy do filmów z FPS innym niż 23,976, oraz te które posiadają w formacie klatkowym nawiasy inne jak {} - często są to np [].

Pozdrawiam;)

Angus

New member
Witam mam takie male pytanko mozliwe ze gdzies bylo ale nie udalo mi sie znalesc wiec sorry za powtarzanie ewentualnego tematu. Mam Samsunga B650 i Dekoder Philipsa z HD od UPC po wlaczeniu dekodera i TV musze za kazdym razem klikac source i ustawiac wyjscie HDMI czy da sie jakos ustawic zeby automatycznie po wlaczeniu odpalal sie sygnal z dekodera? Dzieki i pozdrawiam

ik26

New member
Witam mam takie male pytanko mozliwe ze gdzies bylo ale nie udalo mi sie znalesc wiec sorry za powtarzanie ewentualnego tematu. Mam Samsunga B650 i Dekoder Philipsa z HD od UPC po wlaczeniu dekodera i TV musze za kazdym razem klikac source i ustawiac wyjscie HDMI czy da sie jakos ustawic zeby automatycznie po wlaczeniu odpalal sie sygnal z dekodera? Dzieki i pozdrawiam
Witam ja również mam ten sam problem tylko z Arivą 200. Jest to diabelnie uciążliwe za każdym razem wybieranie zródła sygnału. Mam połączone kablem HDMI Arive z B650 do gniazda HDMI 1. Pozdrawiam

januszkop

New member
power

Witam ja również mam ten sam problem tylko z Arivą 200. Jest to diabelnie uciążliwe za każdym razem wybieranie zródła sygnału. Mam połączone kablem HDMI Arive z B650 do gniazda HDMI 1. Pozdrawiam
jeżeli uruchamiam TV przyciskiem POWER to odpala mi z kanałem dekodera (n-BOX), natomiast gdy uruchamiam TV przyciskiem kanału np. 1 to uruchamia mi się na kanale "kablówki"

arczi79

New member
A co Wy na to:

/gadzetomania.pl/2010/01/06/pendrive-o-zerowej-pojemnosci-lecz-z-nieskonczonym-potencjalem/

...to jest mój pierwszy post tutaj...więc nie mogę jeszcze wklejać linków (musicie na początku powyższego adresu dokleić: http ).

Jak by cena była rozsądna to był by super zamiennik kart WiFi na USB :)

slavii

New member
*.mov nie sprawdzałem
Jeżeli chodzi o wmv to zależy jeszcze od codeca. U mnie na oprogramowaniu 2004 chodzi wmv3 a na pewno nie idzie wmva i wvc1. Trzeba konwertować.

Niestety, pliki mov nie chodzą. A szkoda, bo np. w tym rozszerzeniu i w rozdzielczości HD nagrywają je lepsze aparaty Lumix Panasonica (np. TZ5).

pldeczek1

New member
A co Wy na to:

/gadzetomania.pl/2010/01/06/pendrive-o-zerowej-pojemnosci-lecz-z-nieskonczonym-potencjalem/

...to jest mój pierwszy post tutaj...więc nie mogę jeszcze wklejać linków (musicie na początku powyższego adresu dokleić: http ).

Jak by cena była rozsądna to był by super zamiennik kart WiFi na USB :)
Bardzo interesujaca propozycja szczegolnie dla nas pewno przewijanie bedzie dzialac a ciekawi mnie czy pociagnie film Full HD cena podobno okolo 120$ u nas pewnie 360 zl

razielOne

New member
Ten telewizor ma 1 wadę, która go w moich oczach (mam xboxa 360) dyskwalifikuje - INPUT LAG! Rozumiem, że w trybie GRA zmniejsza się do ~34ms, ale to i tak za dużo (~2 klatki animacji). A w innych trybach "tylko" 100ms... Może coś już poprawią w sofcie. Ale ma odtwarzanie plików .mkv, czego mu strasznie zazdroszczę (mój panas t-l37g10e ma tylko avchd...).

Do góry