Moje dyski podłączam do kompa bezpośrednio, żadnych hubów nie mam a co do zagrożenia dla TV to chyba nie ma bo zawsze najpierw odłączam zasilanie dysku a dopiero potem go odłączam od TV. Dziwne jest to że wczoraj podłączyłem do kompa ten 80 Gb i dalej niewidoczny ale włączyłem program everest i w nim ten dysk jest widoczny ale pokazuje że ma około 7 GB. Dyski są na 100 % sprawne. Przeszukałem już dziesiątki linków w googlach z takimi problemami niestety nie znalazłem rozwiązania.
Znalazłem taką poradę ale trochę mam obawy to zastosować. Co Wy na to :
Na stronie microsoftu znalazłem jeszcze ostrzeżenie:
Przestroga: Może istnieć wiele wystąpień podklucza rejestru wymienionego w kroku 2. Przed zmodyfikowaniem wartości UpperFilters i LowerFilters upewnij się, że znajdujesz się w odpowiednim podkluczu rejestru. Aby sprawdzić, czy znajdujesz się w odpowiednim podkluczu rejestru, upewnij się, że wartość danych podklucza Default to DVD/CD-ROM, a wartość danych podklucza Class to CDROM.
Tak więc musisz znaleźć odpowiedni podklucz dla twoich dysków. Powodzenia i napisz jak poszło.
PS. Odłączanie z zasilania przed usunięciem z TV raczej nic nie da, bo port usb w tv podaje napięcie i tu mogą wystąpić problemy.
Ostatnia edycja: