1. Kto zmierzył, to iż tv ma laga dokładnie 34ms? Jaki był błąd pomiaru? 10ms czy 20ms? Nie podali błędu pomiaru bo są nieomylni? Czy może NIE MAJĄ POJĘCIA JAK SIĘ DOKONUJE JAKICHKOLWIEK POMIARÓW? :>>>Ten telewizor ma 1 wadę, która go w moich oczach (mam xboxa 360) dyskwalifikuje - INPUT LAG! Rozumiem, że w trybie GRA zmniejsza się do ~34ms, ale to i tak za dużo (~2 klatki animacji). A w innych trybach "tylko" 100ms... Może coś już poprawią w sofcie.
Czy ten TV odtworzy mi film z dźwiękiem 5.1 zapisanym na penie ? A jeśli nie to czy istnieje możliwość zmiany tych 5.1 ?
Witam,
Mam pytanie do Posiadaczy: Mam kamere ktora nagrywa w HD ready- 720p. Czy tv odtwarza pliki mp4 w takiej rozdzielczości? - w instrukcji jest wyszczegolniona przy mp4 rozdzielczość 1920x1080.
Z góry dziekuje i pozdrawiam
Wczoraj wchodzę na EPG a tu zonk. Działa. Czy ktoś może to jeszcze potwierdzić. Odbieram z anteny w Jemiołowie, lubuskie.Epg było nadawane w ramach testów przez emitel, testy się skończyły i wyłączono epg. Ale dzisiaj oficjalnie rusza naziemna tv cyfrowa więc jeśli mieszkasz w jednym z tych 4 miast, to jest szansa że wkrótce epg wróci, bo to już ma być emisja docelowa a nie testy, więc wszystko powinno już zacząć działać.
tak-720 odtwarza - 1440x1080 tez
Jezeli sygnal podawany jest przez zlacze euro to pomoze wymiana kabla na egzemplarz lepszej jakosci. Telewizor jest bardzo czuly i z tad to buczenie przy jasnych kolorach. U mnie wymiana pomogla choc nie zniwelowala calkowiecie tego buczenia. Cale szczescie skonczyl mi sie remont i znow korzystam z HDMI. Na zlaczach cyfrowych to buczenie nie wystepuje. Wiec jezeli masz mozliwosc to korzystaj z hdmi. Tu kabel nie ma znaczenia, moze byc najtanszy (pod warunkiem ze nie potrzebujesz 20 m ).Witam wszystkich. Jestem nowa na forum.
Na wstępie powiem, że przebrnęłam przez WSZYSTKIE strony tego tematu. Znalazłam kilka postów związanych z głośną pracą samsunga serii b650, ale żaden z nich nie pokrywa się z moim pytaniem.
Od tygodnia użytkuję tv 37B650. Do wczoraj wszystko było w miarę ok. Wczoraj zauważyłam, że w chwili gdy na matrycy dominują kolory jasne (głównie biały) telewizor emituje głośne buczenie. Nie wiem czy tak było od początku czy ta zmiana powstała w wyniku długiej pracy (ponad 20h). Dźwięk jest na tyle mocny, że muszę zwiększać głośność bo wieczorem dostaję nerwicy gdy nagle zaczyna buczeć i nie słyszę lektora.
Proszę wszystkich, którzy mogą pomóc o odpowiedź na pytanie czy Wasze odbiorniki też tak głośno pracują podczas jasnych scen? Nie wiem czy zgłosić to jako usterkę czy to po prostu norma.
Jeśli "ten typ tak ma" to chętnie odsprzedam go po korzystnej cenie bo zmieniłam swój starszy CRT właśnie ze względu na głośną pracę
W jaki sposob wlaczyc automatyczne pojawianie sie gornego paska informacyjnego (data, czas, info o programie - dot cyfrowego sygnalu) podczas przelaczania programow?
Bardzo denerwujace jest naciskanie za kazdym razem przycisku info. Sprawdzalem ustawienia i takiej opcji nie widze - bardzo zaskaujace... Moze ktos ma pomysl na to?
Wczoraj wchodzę na EPG a tu zonk. Działa. Czy ktoś może to jeszcze potwierdzić. Odbieram z anteny w Jemiołowie, lubuskie.
Pozdrawiam
Jezeli sygnal podawany jest przez zlacze euro to pomoze wymiana kabla na egzemplarz lepszej jakosci. Telewizor jest bardzo czuly i z tad to buczenie przy jasnych kolorach. U mnie wymiana pomogla choc nie zniwelowala calkowiecie tego buczenia. Cale szczescie skonczyl mi sie remont i znow korzystam z HDMI. Na zlaczach cyfrowych to buczenie nie wystepuje. Wiec jezeli masz mozliwosc to korzystaj z hdmi. Tu kabel nie ma znaczenia, moze byc najtanszy (pod warunkiem ze nie potrzebujesz 20 m ).
Witam.
Mój 37b650 nie widzi dysku zewnętrznego (ani sformatowanego w FAT32 ani w NTFS. Z pendrivem 4GB jest wszystko ok ale z dyskiem już nie. Mam taki: DYSK USB 2.0 Transcend TS320GSJ25M StoreJet 2.5" 500GB. Ma ktoś jakieś pomysły?
@Aga83 - spróbuj zminiejszyć podświetlenie, tryb Wyświetlania, Jasność, Kontrast (wyłącz kontrast dynamiczny itd) - i napisz czy coś się zmieniło.
Reklamować.A np. u mnie to akurat WŁĄCZENIE kontrastu dynamicznego redukuje buczenie przetwornicy do zera.... chyba trzeba spróbować oddać do serwisu... Ten model tak ma - niektóre egzemplarze buczą ciszej, niektóre głośniej...