Cześć! To mój pierwszy wpis na tym forum i na początek muszę powiedzieć, że jestem pod wielkim wrażeniem ilości postów.
Ale wiem już dlaczego tak się dzieje. Telewizora nie kupuje się przecież codziennie i jak już ten moment nadejdzie to nie wiadomo co wybrać, bo technologia tak szybko idzie do przodu.
Ja sam spędziłem masę czasu nad wybraniem modelu i ostatecznie padło na LE37B651.
Moje pierwsze doświadczenia (może się komuś przyda)
1. DLNA
Po zainstalowaniu PC Share Manager program się wiesza przy przeglądaniu katalogów. Zanim zdążę coś udostępnić to program zalicza zwiechę. Po aktualizacji do wersji 2.1 to samo. Pewnie to wina mojego kompa. Sprawdzę jeszcze na laptopie.
Ogólnie bardzo ciekawa rzecz i dzisiaj już nie żałuje, że zainwestowałem dodatkowe pieniądze w sieć domową.
2.Divx z Pena
Nie wiedziałem początkowo, że napisy muszą być w formacie srt. Po konwersji i nadaniu plikom napisów takiej samej nazwy jak pliki filmu wszystko chodzi OK!
3.Programy HD
Mam dekoder Vectry HD i początkowo być źle ustawiony. Sygnał wejsciowy z dekodera miałem ustawiony na SD. Po zmianie na 1080i programy HD powaliły mnie z nóg. Teraz nic innego nie oglądam tylko Discovery i NatGeo HD
Programy SD 4:3 to kicha, o której szybko musimy zapomnieć.