mecedo napisał:Podłączyłem kompa pod HDMI. Ustawiłem tryb bez overscanu, tak by było mapowanie 1:1. Wyłączyłem wszystkie ulepszacze obrazu.
Jak w Total Commanderze zaznaczam pliki to kolor czcionki zmienia się na czerwony i pojawia się wtedy taki efekt "ghostingu". Co dziwne przy innych kolorach czcionki jest ok.
Może ktoś sprawdzić u siebie czy też ma taki efekt jak na obrazku w załączniku?
Potwierdzam,że ta karta sieciowa firmy Edimax bez problemu współpracuje z moim LCD UE46B7000.Można ściągać z internetu filmiki z YuTube oraz prognozy pogody.Po wgraniu na komputer programu Samsung PC Share Manager 2.0,mogę ze swojego komputera ściągać na telewizor zdjęcia lub np. tapety na pulpit.Świetnie wyglądają tapety o rozdzielczości HD 1920x1080p.Przy konfiguracji sieci na telewizorze najlepiej zaznaczyć opcję :uzyskaj adres IP automatycznie a następnie zaznaczyć SSID i wpisać ręcznie nazwę swojej sieci domowej.Połaczenie z siecią następuje bezproblemowo.Ponieważ EDIMAX EW-7718U obsługuje standard n,dobrze jest aby ruter sieci domowej również był skonfigurowany na obsługę tego standardu,wówczas przesył danych następuje najszybciej i filmiki się nie zacinają.Cassius napisał:Czy ktoś może potwierdzić ,że EDIMAX EW-7718U w pełni współpracuje z tv i nie ma problemów z wifi dzięki czemu nie potrzeba doprowadzać do niego kabla z netem czy też kupować karty bezprzewodowej od samsunga , która kosztuje ponad 300 zł .Będę wdzięczny za wszelkie informacje w tej kwestii
sam650 napisał:Ja takiego efektu nie miałem (karta ATI Radeon), ale wczytałem się trochę w specyfikację HDMI 1.3a i doszedłem do wniosku, że byćmoże zmiana trybu graficznego albo głębi kolorów może to naprawić. Chodzi o to, że HDMI dopuszcza 3 tryby kodowania pikseli (RGB 4:4:4, YCRCB 4:4:4 i YCRCB 4:2:2). Zakładając, że masz aktywny ten trzeci tryb - kolor ma wówczas 2-krotnie mniejszą rozdzielczość niż luminancja. Tak więc trzeba dążyć do tego aby sygnał wychodzący z karty graficznej był zakodowany w formacie RGB 4:4:4, a obraz będzie ostry. Zastrzegam się jednak, że to tylko moje domniemania. Zatem popróbuj różne ustawienia karty graficznej, pozostawiając jedynie stałą rozdzielczość 1920x1080.
mecedo napisał:Dzięki za radę, ale nic to nie daje. Natomiast znalazłem coś jeszcze lepszego. Wyraźnie ten TV ma jakiś problem z czerwienią, co widać na kolejnej fotce.
szym76 napisał:Wgrałem na dysk NTFS film avi i mkv i widział niestety tylko avi.
asd1 napisał:Mam 40B650 z FW 2001, dysk 1TB w ntfs, i nie ma problemu z widocznością plików mkv i innych
marceli52 napisał:Potwierdzam,że ta karta sieciowa firmy Edimax bez problemu współpracuje z moim LCD UE46B7000.Można ściągać z internetu filmiki z YuTube oraz prognozy pogody.Po wgraniu na komputer programu Samsung PC Share Manager 2.0,mogę ze swojego komputera ściągać na telewizor zdjęcia lub np. tapety na pulpit.Świetnie wyglądają tapety o rozdzielczości HD 1920x1080p.Przy konfiguracji sieci na telewizorze najlepiej zaznaczyć opcję :uzyskaj adres IP automatycznie a następnie zaznaczyć SSID i wpisać ręcznie nazwę swojej sieci domowej.Połaczenie z siecią następuje bezproblemowo.Ponieważ EDIMAX EW-7718U obsługuje standard n,dobrze jest aby ruter sieci domowej również był skonfigurowany na obsługę tego standardu,wówczas przesył danych następuje najszybciej i filmiki się nie zacinają.
al_bandzi napisał:Witam,
Czy Edimax adapter USB 2.0 mini Wireless 802.11g/54Mbit turbo mod [EW-7318Ug] również będzie współpracował z tv samsung b650? Mój router nie obsługuje standardu n tylko b/g, więc chyba dobrze kombinuje?
na wszystkie pytania moze oprocz 4 byly udzielane odpowiedzi wiec nie klam ze nie znalazles odpowiedzi w tym watku bo bylo to wymieniane kilkadziesiat razyWiccan napisał:Jestem świeżo po zakupie tego modelu samsunga i mam kilka pytań, na ktore odpowiedzi nie znalazlem w tym wątku.
1. W kilku filmach z rozszerzeniem mkv odtwarza mi je bez dzwieku. Czy jest na to jakis sposób, może jakis konverter zwieniający parametry kodeka audio?
2. Czy ktorys z uzytkownikow orientuje sie czy istnieje jakis program do konwersji plikow z napisami na format, z ktorym poradzi sobie LCD?
3. Czy ktoś spotkal sie z problemem, ze napisy na kompie chodzą idealnie w filmie, natomiast przy odtwaraniu za pośtednictwem LCD się rozjezszają? Czy jest na to rada? Dodam ze synchronizacja nie pomaga:/
4. Jak dbacie o czystość tego TV? Jakich specyfików uzywacie zeby kurz sie nie osadzal i zeby przy okazji nie porysowac tej, jak sie wydaje, delikatnej obudowy oraz ekranu?
Z gory dzieki za pomoc!
pozdrawiam!!
Co prawda nie mam już n-ki (c+) ale wiadomo że oglądając format 4:3 na panoramie będziesz miał po bokach czarne pasy. Ewentualnie być może n-ka ma tzw zoom do 16:9 (pvr ma) wówczas ścinasz lekko górę i dół. Rozciąganie ekranu jest wg mnie najgorsze. Ja się przyzwyczaiłem do czarnych pasów po bokach. Wybór należy do ciebie. Pozdrawiam.primo102 napisał:da rade to oglądać ???
bede wdzięczy za opinie i ewentulane info w jaki sposbo to najlepiej ustawieć w dekoderze lub w TV
jackjack1 napisał:Wgrałem nowy firmware T-CHL7DEUC-2001.0 do 40b650 i co widze, jedna ogromna zmiana, mianowicie zmienił mi się kolor menu z niebieskiego na bordowy i poprawiły się animacje.Ogólnie jestem z tego zadowolony,ładniej się prezentuje,lecz jestem ciekaw czy ktoś z was miał podobną zmiane
Wiccan napisał:Jestem świeżo po zakupie tego modelu samsunga i mam kilka pytań, na ktore odpowiedzi nie znalazlem w tym wątku.
1. W kilku filmach z rozszerzeniem mkv odtwarza mi je bez dzwieku. Czy jest na to jakis sposób, może jakis konverter zwieniający parametry kodeka audio?
2. Czy ktorys z uzytkownikow orientuje sie czy istnieje jakis program do konwersji plikow z napisami na format, z ktorym poradzi sobie LCD?
3. Czy ktoś spotkal sie z problemem, ze napisy na kompie chodzą idealnie w filmie, natomiast przy odtwaraniu za pośtednictwem LCD się rozjezszają? Czy jest na to rada? Dodam ze synchronizacja nie pomaga:/
4. Jak dbacie o czystość tego TV? Jakich specyfików uzywacie zeby kurz sie nie osadzal i zeby przy okazji nie porysowac tej, jak sie wydaje, delikatnej obudowy oraz ekranu?
Z gory dzieki za pomoc!
pozdrawiam!!