marsz99 napisał:cyfrowo nadawane są chyba tylko kanały tvp...
Kolega , jesli by ten wątek ,choć w częsci przeczytal wiedzial by ,ze wyzej wymienione modele roznia sie kolorem obudowy oraz przednim panalem sterowania odbiornika.Wormsik napisał:No właśnie..... dylematNo i szukam informacji między różnicami w modelach le40B 650 651 652 653 (orpócz wyglądu).. bo wiem ze kiedys znalazlem ....
![]()
Wormsik napisał:na stronie austriackiej samsunga rowniez pokazuja roznice (np. 650 ma 150 wat, 651 i 653 juz 220)
....![]()
Kupiłem 32B650 i mam problem z DVB-T MPEG-4 antena na bloku w Otwocku, odbieram tylko kanały nadawane przez tvp. skanuje całe pasmo, kanał 55 i nic tam nie znajduję. Może macie jakieś sugestie co do rozwiązania żeby odbierać tvn i polsat?MP3 napisał:oto wykaz programów nadawanych cyfrowo:
WARSZAWA/PKiN KANAŁ 48, 690 MHz, ERP = 2,5 kW, Polaryzacja H Kompresja: MPEG-4
Operator: DVB-T Warszawa Lista kanałów telewizyjnych: TVP1, TVP2, TVP INFO, TVP Sport, TVP HD Radio: Polskie Radio Program 1, Polskie Radio Program 2 KANAŁ 55, 746 MHz, ERP = 1,3 kW, Polaryzacja H Kompresja: MPEG-4
Operator: POT Lista kanałów telewizyjnych: TVN, POLSAT, TVN Warszawa, TVN7
u mnie jest niestety to samo, jak przyloze ucho z tylu to slychac ewidentne 'bzeczenie'.AS33 napisał:Witam,
po 7 dniach działania mój LE37B650 zaczął "brzęczeć". Brzęczy "elektrycznie" z tyłu, na 99% w górnym, prawym rogu - patrząc od tyłu. Utrzymuje się to cały czas, jednak nawet jak mam głośność na 3 i siedzę 1.5m to nie słyszę tego. Dopiero jak podejdę i przyłożę ucho do górnej kratki.
Czy coś takiego też obserwujecie? Proszę o odp., bo nie wiem, czy mam zgłaszać problem do serwisu.
Z mojego punktu widzenia do tej pory tego nie było lub nie zauważyłem tego brzęczenia.
Piszcie proszę.
Trzeba być zadowolonym, że z 1,5 metra nie słychać przy 3 głośności, w A856 było słychać z 3 metrów przy 7 głośności..markov10 napisał:u mnie jest niestety to samo, jak przyloze ucho z tylu to slychac ewidentne 'bzeczenie'.
(b651)
raqtimer napisał:Witam.
Kupiłem i podłączyłem router do komputera i do TV, wszystko ładnie z automatyczną instalacją, konfiguracja sieci w TV na ustawieniach AUTO przechodzi pomyślnie wszystkie 4 testy, internet@tv działa z informacjami o pogodzie,sporcie i tak dalej ale po zainstalowaniu na komputerze programu "Samsung PC Shere Menager" aby udostępnić pliki z komputera do TV w oplcji "udostępnij" w podopcji "Ustaw zabezpieczenia dla urządzeń" nie wyskakuje mi żadna opcja, jakby komputer nie widział telewizora. Pomocy, może ktoś wie jak ten problem rozwiązać? Z góry dziękuję za pomoc.
A u mnie w 40B651 od początku słychać to !@#* brzęczenie z odległości 3,5m przy głośności 8-9 w dół.. ręce opadająMAdam napisał:Trzeba być zadowolonym, że z 1,5 metra nie słychać przy 3 głośności, w A856 było słychać z 3 metrów przy 7 głośności..![]()
daj znac czy to usuna itdsqx napisał:A u mnie w 40B651 od początku słychać to !@#* brzęczenie z odległości 3,5m przy głośności 8-9 w dół.. ręce opadają. Nawet w trybie dynamicznym i przy podświetleniu 10 udaje się to wyeliminować tylko przy jasnych scenach (przy przejściu w ciemne ujęcia znów brzęczy..). W dzień ok ale w nocy nie da się oglądać tv.. dzisiaj przyjeżdża serwis po telewizor więc za parę dni się okaże co to brzęczy.
np. podłącz do telewizora komputer (PC) (lub inne urządzenie do gn iazd HDMI) a wtedy da się uaktywnić PIP (w okienku PIP będziesz mógł oglądać TV - trzeba dodatkowo wskazać źródło dźwięku dla PIP - wczytaj się w instrukcję - niestety PIP w tym telewizorze jest mniej "inteligentny" niż w moim starym poczciwym ELEMISiemarkov10 napisał:Panowie, jak sie ma PIP? bo mam rozumiec, ze TV ma? jak ja aktywowac :hmm:
maciej_maj napisał:komputer nie ma nic widziećto telewizor sam wykrywa usługę WiseLinkPRO
Przeczytaj dobrze istrukcje konfiguracji programu a napewno za działa