Samsung seria B650 (32b650, 37b650, 40b650, 46b650) test, opinie, wszystko o serii...

Wormsik

New member
Panowie Błagam.
Chcę kupić Samsunga LE40B w serii 6. Który z 620,651,652,653,654 ma matową matrycę? Jeśli wogóle... A moze inny model w tej serri o którym nie wiem. Proszę o odpowiedź..

MP3

New member
marsz99 napisał:
cyfrowo nadawane są chyba tylko kanały tvp...

oto wykaz programów nadawanych cyfrowo:
WARSZAWA/PKiN KANAŁ 48, 690 MHz, ERP = 2,5 kW, Polaryzacja H Kompresja: MPEG-4
Operator: DVB-T Warszawa
Lista kanałów telewizyjnych: TVP1, TVP2, TVP INFO, TVP Sport, TVP HD Radio: Polskie Radio Program 1, Polskie Radio Program 2 KANAŁ 55, 746 MHz, ERP = 1,3 kW, Polaryzacja H Kompresja: MPEG-4
Operator: POT
Lista kanałów telewizyjnych: TVN, POLSAT, TVN Warszawa, TVN7

TheHX

New member
obawiałem się matrycy odblaskowej...i zupełnie niepotrzebnie, nie wspominając już o jakości odwzorowywania barw.

Wormsik

New member
No właśnie..... dylemat :( No i szukam informacji między różnicami w modelach le40B 650 651 652 653 (orpócz wyglądu).. bo wiem ze kiedys znalazlem .... :(

kowal801

New member
Bez reklam
Wormsik napisał:
No właśnie..... dylemat :( No i szukam informacji między różnicami w modelach le40B 650 651 652 653 (orpócz wyglądu).. bo wiem ze kiedys znalazlem .... :(
Kolega , jesli by ten wątek ,choć w częsci przeczytal wiedzial by ,ze wyzej wymienione modele roznia sie kolorem obudowy oraz przednim panalem sterowania odbiornika.

Wormsik

New member
Jesli Kolega wybierze modele 650 651 653 na:

RTV EURO AGD

to tam w pprównaj pokażą się różnice.
Rozumiem iż Euro AGD nie jest tu wyznacznikiem ale....

na stronie austriackiej samsunga rowniez pokazuja roznice (np. 650 ma 150 wat, 651 i 653 juz 220)

.... :)

Grzegorz82

New member
Wormsik napisał:
na stronie austriackiej samsunga rowniez pokazuja roznice (np. 650 ma 150 wat, 651 i 653 juz 220)

.... :)

Skoro sa takie roznice w poborze pradu to znaczy ze musza byc rownierz roznice w funkcjach.

Czy ktos wie skad mozna sciagnac serwisówke do tych modeli ?

MP3

New member
MP3 napisał:
oto wykaz programów nadawanych cyfrowo:
WARSZAWA/PKiN KANAŁ 48, 690 MHz, ERP = 2,5 kW, Polaryzacja H Kompresja: MPEG-4
Operator: DVB-T Warszawa
Lista kanałów telewizyjnych: TVP1, TVP2, TVP INFO, TVP Sport, TVP HD Radio: Polskie Radio Program 1, Polskie Radio Program 2 KANAŁ 55, 746 MHz, ERP = 1,3 kW, Polaryzacja H Kompresja: MPEG-4
Operator: POT
Lista kanałów telewizyjnych: TVN, POLSAT, TVN Warszawa, TVN7
Kupiłem 32B650 i mam problem z DVB-T MPEG-4 antena na bloku w Otwocku, odbieram tylko kanały nadawane przez tvp. skanuje całe pasmo, kanał 55 i nic tam nie znajduję. Może macie jakieś sugestie co do rozwiązania żeby odbierać tvn i polsat?

AS33

New member
Witam,
po 7 dniach działania mój LE37B650 zaczął "brzęczeć". Brzęczy "elektrycznie" z tyłu, na 99% w górnym, prawym rogu - patrząc od tyłu. Utrzymuje się to cały czas, jednak nawet jak mam głośność na 3 i siedzę 1.5m to nie słyszę tego. Dopiero jak podejdę i przyłożę ucho do górnej kratki.
Czy coś takiego też obserwujecie? Proszę o odp., bo nie wiem, czy mam zgłaszać problem do serwisu.
Z mojego punktu widzenia do tej pory tego nie było lub nie zauważyłem tego brzęczenia.

Piszcie proszę.

markov10

New member
AS33 napisał:
Witam,
po 7 dniach działania mój LE37B650 zaczął "brzęczeć". Brzęczy "elektrycznie" z tyłu, na 99% w górnym, prawym rogu - patrząc od tyłu. Utrzymuje się to cały czas, jednak nawet jak mam głośność na 3 i siedzę 1.5m to nie słyszę tego. Dopiero jak podejdę i przyłożę ucho do górnej kratki.
Czy coś takiego też obserwujecie? Proszę o odp., bo nie wiem, czy mam zgłaszać problem do serwisu.
Z mojego punktu widzenia do tej pory tego nie było lub nie zauważyłem tego brzęczenia.

Piszcie proszę.
u mnie jest niestety to samo, jak przyloze ucho z tylu to slychac ewidentne 'bzeczenie'.
(b651)

misiak44

New member
Mam pytanko, nosze sie z zamiarem kupna tego tv le37b650, czy można podpiac pod niego dysk twardy 2,5 cala 320 gb i bedzie on cały widoczyny, czy ktoś to probował zrobić ? Obsłuzy ten telewizor wieksze dyski oraz jak wyglada sprawa z 3,5 calowymi (oddzielne zasilanie). Wiadomo ze 2,5 zasilane sa z USB, ale czy bedzie widział np 320 gb - 0,5 TB ? oraz wieksze ?
Prosze o informacje bo bede kupował, a nie wiem jak to wyglada, jesli ktos testował to prosze dać znac. Zalezy mi na jednoznacznych opiniach i testach a nie sugestiach czy przypuszczeniach

raqtimer

New member
Witam.
Kupiłem i podłączyłem router do komputera i do TV, wszystko ładnie z automatyczną instalacją, konfiguracja sieci w TV na ustawieniach AUTO przechodzi pomyślnie wszystkie 4 testy, internet@tv działa z informacjami o pogodzie,sporcie i tak dalej ale po zainstalowaniu na komputerze programu "Samsung PC Shere Menager" aby udostępnić pliki z komputera do TV w oplcji "udostępnij" w podopcji "Ustaw zabezpieczenia dla urządzeń" nie wyskakuje mi żadna opcja, jakby komputer nie widział telewizora. Pomocy, może ktoś wie jak ten problem rozwiązać? Z góry dziękuję za pomoc.

MAdam

Member
markov10 napisał:
u mnie jest niestety to samo, jak przyloze ucho z tylu to slychac ewidentne 'bzeczenie'.
(b651)
Trzeba być zadowolonym, że z 1,5 metra nie słychać przy 3 głośności, w A856 było słychać z 3 metrów przy 7 głośności.. :)

maciej_maj

New member
raqtimer napisał:
Witam.
Kupiłem i podłączyłem router do komputera i do TV, wszystko ładnie z automatyczną instalacją, konfiguracja sieci w TV na ustawieniach AUTO przechodzi pomyślnie wszystkie 4 testy, internet@tv działa z informacjami o pogodzie,sporcie i tak dalej ale po zainstalowaniu na komputerze programu "Samsung PC Shere Menager" aby udostępnić pliki z komputera do TV w oplcji "udostępnij" w podopcji "Ustaw zabezpieczenia dla urządzeń" nie wyskakuje mi żadna opcja, jakby komputer nie widział telewizora. Pomocy, może ktoś wie jak ten problem rozwiązać? Z góry dziękuję za pomoc.

komputer nie ma nic widzieć :p to telewizor sam wykrywa usługę WiseLinkPRO
Przeczytaj dobrze istrukcje konfiguracji programu a napewno za działa

sqx

New member
MAdam napisał:
Trzeba być zadowolonym, że z 1,5 metra nie słychać przy 3 głośności, w A856 było słychać z 3 metrów przy 7 głośności.. :)
A u mnie w 40B651 od początku słychać to !@#* brzęczenie z odległości 3,5m przy głośności 8-9 w dół.. ręce opadają :???:. Nawet w trybie dynamicznym i przy podświetleniu 10 udaje się to wyeliminować tylko przy jasnych scenach (przy przejściu w ciemne ujęcia znów brzęczy..). W dzień ok ale w nocy nie da się oglądać tv.. dzisiaj przyjeżdża serwis po telewizor więc za parę dni się okaże co to brzęczy.

markov10

New member
sqx napisał:
A u mnie w 40B651 od początku słychać to !@#* brzęczenie z odległości 3,5m przy głośności 8-9 w dół.. ręce opadają :???:. Nawet w trybie dynamicznym i przy podświetleniu 10 udaje się to wyeliminować tylko przy jasnych scenach (przy przejściu w ciemne ujęcia znów brzęczy..). W dzień ok ale w nocy nie da się oglądać tv.. dzisiaj przyjeżdża serwis po telewizor więc za parę dni się okaże co to brzęczy.
daj znac czy to usuna itd :)

Panowie, jak sie ma PIP? bo mam rozumiec, ze TV ma? jak ja aktywowac :hmm:

januszkop

New member
"czy można podpiac pod niego dysk twardy 2,5 cala 320 gb i bedzie on cały widoczyny, czy ktoś to probował zrobić ? "- ja używam dysku 400GB 2,5 cala jest ok - nie robiłem prób z dyskami 3,5calowymi

januszkop

New member
markov10 napisał:
Panowie, jak sie ma PIP? bo mam rozumiec, ze TV ma? jak ja aktywowac :hmm:
np. podłącz do telewizora komputer (PC) (lub inne urządzenie do gn iazd HDMI) a wtedy da się uaktywnić PIP (w okienku PIP będziesz mógł oglądać TV - trzeba dodatkowo wskazać źródło dźwięku dla PIP - wczytaj się w instrukcję - niestety PIP w tym telewizorze jest mniej "inteligentny" niż w moim starym poczciwym ELEMISie

raqtimer

New member
maciej_maj napisał:
komputer nie ma nic widzieć :p to telewizor sam wykrywa usługę WiseLinkPRO
Przeczytaj dobrze istrukcje konfiguracji programu a napewno za działa

W instrukcji jest opisane,że w opcji programu na komputerze "Samsung PC share manager" należy wejść w opcję "udostępnij"->"Ustaw zabezpieczenia dla urządzenia" i zezwolić na współdzielenie plików zanim w telewizorze będę mógł wejść w bibliotekę filmów na komputerze, niestety u mnie w tej opcji jest pusta a powinien być dostępny model telewizora do udostępnienia.

pabloxprt

New member
W sklepach w uk pojawiły się telewizory LE40651T.
Wiem że ta jedynka to kolor rose ale co za zmiany wprowadza w modelu litera T?????:confused:

Jakie są różnice pomiędzy 650 a 651T

Pozdrawiam
Pabloxprt:hmm:

Do góry