Witam
Posiadam 40B651 od jakiegoś tygodnia i chciałem się trochę wypowiedzieć na jego temat.
Ogólnie jestem bardzo zadowolony ze swojego wyboru, zaplaciłem za nowy TV 3620zł w jednym z bydgoskich sklepów. Na początku zaktualizowałem Firmware, aby dwa razy nie trudzić się w strojenie programów

Po kilku dniach zabawy z ustawieniami na wielu źródłach otrzymałem świetne rezultaty:
- Kablówka analog UPC zadowalający (świetne skalowanie obrazu) Jak na tego typu sygnał obraz bardzo dobry.
- Xbox 360 przez HDMI 1080p obraz brzytwa! Włączony tryb Gry i takie gry jak MotoGP 08, Burnout Paradise, NFS Undercover, Far Cry 2, PES 09 idealnie! Nie mam mowy o smużeniu czy Input Lag. TV jak najbardziej do tego typu rozrywki!
- Komputer podłaczony: przejściówka DVI->HDMI + kabel HDMI 3m do portu HDMI 3/DVI podpisany PC + Cyfrowy format kolorów YCbCr444 w ustawieniach grafiki (GF 9800GT) w ten sposób bez problemu 1920x1080p 50Hz (bo tylko wtedy możliwa będzie praca 100Hz w TV) Tryb gra włączony. Po odpaleniu filmu Resident Evil Extinction 2007 1080p Blu-ray (34Gb) szczęka mi opadła, jakość obrazu idelana, czerń perfekcyjna.

k:
- Filmy przez port USB świetna sprawa, nie trafiłem jeszcze na format który by nie zadziałał

najczęściej jakieś teledyski, ponownie skalowanie materiału świetnie wpływa na poprawę jakosci obrazu.
- Głośniki w TV do ogladania Telexpressu wystarczające

Resztę załączam na amplituner z kinem 5.1.
- Wielu Użytkowników narzeka na pilot, moim zdaniem aż tak źle nie jest, a tym bardziej ratuje go bajer z podświetleniem przycisków.

- Podłączenie do internetu spoko sprawa, ale mi tam nie potrzebny (narazie)
- Ostatnia sprawa to obudowa, o tyle stylistyka to kwestia gustu (mi się bardzo podoba) o ile materiał z którego jest wykonana to jakaś OGROMNA PORAŻKA

Przyciąga kurz jak magnes, ale to jeszcze nie problem, największym jest to, że wycierałem ją tylko kilka razy szmatką dołączoną do TV a powstały już okropne mikro ryski widoczne dawet z 2 metrów. Obudowa po tygodniu wygląda jak by z wystawy sklepowej po przejściach
Podsumowujac Samsung 40B651 to telewizor wart swojej ceny, mnogości jego zalet nie może przyćmić wątpliwą jakość obudowy. Polecam niezdecydowanym
Thomas-PA3