Samsung seria B650 (32b650, 37b650, 40b650, 46b650) test, opinie, wszystko o serii...

maciej_maj

New member
Max123 napisał:
Nie znam się na tyle, co to znaczy Samsung dodał? Czy chodzi Tobie o nowy soft do TV?
Pozdrawiam Max

nie, dziś chciałem zajrzeć na YouT i nacisnąłem klawisz internet i pojawiło mi się że jest dostępna nowa usługa AccuWeather. Wcisnąłem zainstaluj i teraz pokazuje mi pogodę.

L8EK

New member
amadeo napisał:
Twój dekoder może odpadać z innego powodu - musi wspomagać HDMI-CEC czyli mieć możliwość sterowania poprzez HDMI. Anynet+ może posiadać rozbudowane funkcje do urządzeń Samsunga ale być może działają podstawowe funkcje dla urządzeń innych firm, kompatybilnych z HDMI-CEC.

kumam ale się nie zrozumieliśmy

mi chodziło że na SCARCIE tv po włączeniu dekodera automatycznie przełączał się na dekoder (a sterowanie wiadomo że drugim pilotem - od dekodera). na HDMI muszę ręcznie wybrać źródło (na pilocie SOURCE itd). ale jak już mówiłem nie ma tematu bo się przyzwyczaiłem :)

rymuz

New member
bczajka napisał:
a inne zewnętrzne głośniki, kino domowe podłączałeś?

podłączałem słuchawki i głośniki komputerowe i wtedy jest dźwięk. ale nie działają głośniki telewizora mimo ze mam wybrane je w ustawieniach dźwięku i odłączone słuchawki.

prozac0

New member
maciej_maj napisał:
Chyba koledze coś się pomyliło bo tryb "gra" jest dostępny napewno w trybie PC sam go używam !

Jeśli chodzi o tryb gry w menu Ustawienia, to zdecydowanie pozostaje on wyłączony i zarazem nieaktywny przy wspomnianych przeze mnie źródłach PC/DVI/DVI PC. Dodam tylko że komputer mam podpięty kablem HDMI bez przejściówki z DVI po stronie komputera (karta graficzna GF 9800GX2 posiada dedykowane złącze HDMI) pod HDMI3/DVI po stronie telewizora.

Chętnie dowiedziałabym się jak udało się koledze uaktywnić tryb gry u siebie (jednak zmniejsza on input lag znacząco, przydałby się w trybie PC/DVI).

adachorr

New member
Panowie powiedzcie mi czy i jak to możliwe aby podłączając tv do PC byl lag a podłączając konsole nie:hmm: (załużmy że kablem HDMI -pytam teoretycznia)

maciej_maj

New member
prozac0 napisał:
Jeśli chodzi o tryb gry w menu Ustawienia, to zdecydowanie pozostaje on wyłączony i zarazem nieaktywny przy wspomnianych przeze mnie źródłach PC/DVI/DVI PC. Dodam tylko że komputer mam podpięty kablem HDMI bez przejściówki z DVI po stronie komputera (karta graficzna GF 9800GX2 posiada dedykowane złącze HDMI) pod HDMI3/DVI po stronie telewizora.

Chętnie dowiedziałabym się jak udało się koledze uaktywnić tryb gry u siebie (jednak zmniejsza on input lag znacząco, przydałby się w trybie PC/DVI).
ja posiadam radeona 4850. Podłączone z TV 10 metrowym HDMI przez przejściówkę. mogę również przesłać dźwięk z kompa na TV. Tryb gra mam od zawsze i normalnie go mogę uaktywnić
Co więcej mogę zrobić tak że .. na monitorze obraz mam wyświetlany w 1280x1024 a na TV klon obrazu w 1920x1080.

michal102

New member
maciej_maj napisał:
ja posiadam radeona 4850. Podłączone z TV 10 metrowym HDMI przez przejściówkę. mogę również przesłać dźwięk z kompa na TV. Tryb gra mam od zawsze i normalnie go mogę uaktywnić
Co więcej mogę zrobić tak że .. na monitorze obraz mam wyświetlany w 1280x1024 a na TV klon obrazu w 1920x1080.

A czy masz TV ustawiony w tryb PC?
W trybie PC (MENU>WEJŚCIE>EDYTUJ NAZWĘ>HDMI3/DVI: PC) tryb gry jest na 100% nie dostępny.

Tylko tryb gry eliminuje laga praktycznie do zera i najlepiej na złączu HDMI. Innych typów połączeń (SCART, YPbPr, AV IN, PC) jeszcze pod względem input laga nie sprawdzałem.

prozac0

New member
michal102 napisał:
W trybie PC (MENU>WEJŚCIE>EDYTUJ NAZWĘ>HDMI3/DVI: PC) tryb gry jest na 100% nie dostępny.

Tylko tryb gry eliminuje laga praktycznie do zera i najlepiej na złączu HDMI. Innych typów połączeń (SCART, YPbPr, AV IN, PC) jeszcze pod względem input laga nie sprawdzałem.

Potwierdzam, potwierdzam.

leszcz-yk

Member
3. wiem, że w którymś starszym modelu podobno z biegiem firmware doszli do 10ms ILaga.
Ale to chyba w modelu 50Hz .. bo w 100Hz input lag 10ms to jest nierealna wartość idealna.

Nie wiem czy ktoś z Was sprawdzał ale ja wytestowałem 3 czytniki kart SD/CF itp i są prawidłowo wykrywane po USB. Fotki/filmiki można prosto na TV przez czytnik.

Filmy po wifi przy standardzie B(11Mbit/s) - jedynie do DVD włącznie.
Przy standardzie G(54Mbit/s) testowałem trailery BD1080p - płynnie.
jedynie zwrócić uwagę należy na speed/duplex wifi, jak miałem "migotanie" duplexu na 54Mbit ledwie divx szedł (100-200kb/s).
Więc jak ktoś ma wifi, to zamiast kupować karte wifi Samsunga za 300pln lepiej access point(w trybie client mode albo bridge mode), skonfigurować i podpiąć kabelkiem(ja swój dokleiłem do tv).

Ostatnia edycja:

prEDOator

New member
Witam. Podłączyłem kompa do tv 32b650 i mam pytanie. Czy da się uzyskać wtedy 100 hz z motion plus? Bo działa mi na 1024x768 na 75hz. W kompie jest radek 9600pro, podłączyłem dvi-hdmi.

lukmaj

New member
prEDOator napisał:
Witam. Podłączyłem kompa do tv 32b650 i mam pytanie. Czy da się uzyskać wtedy 100 hz z motion plus? Bo działa mi na 1024x768 na 75hz. W kompie jest radek 9600pro, podłączyłem dvi-hdmi.

Musiałbyś ustawić na karcie grafiki odświeżanie na 50Hz, bo tylko z 50Hz ten tv jest w stanie zrobic 100. Oczywiście przy innych czestotliwościach opcja Motion Plus jest dostepna ale niestety nic nie daje. Obraz nie jest płynniejszy. Testowalem w ten sposob xboxa i tylko gry PAL (50Hz) oraz filmy DVD były płynniejsze. Przy innych grach włączało sie automatycznie 60Hz i nie było widać różnicy.

maciej_maj

New member
michal102 napisał:

A czy ja mówiłem że mam podłączony pod HDMI3/DVI :p
Ja mam pod HDMI 1 i moge ustawić tryb gry jak chcecie to moge zdjęcia porobić jeszcze sprawdze na hdmi 3:p

Ostatnia edycja:

maciej_maj

New member
leszcz-yk napisał:
Ale to chyba w modelu 50Hz .. bo w 100Hz input lag 10ms to jest nierealna wartość idealna.

Nie wiem czy ktoś z Was sprawdzał ale ja wytestowałem 3 czytniki kart SD/CF itp i są prawidłowo wykrywane po USB. Fotki/filmiki można prosto na TV przez czytnik.

Filmy po wifi przy standardzie B(11Mbit/s) - jedynie do DVD włącznie.
Przy standardzie G(54Mbit/s) testowałem trailery BD1080p - płynnie.
jedynie zwrócić uwagę należy na speed/duplex wifi, jak miałem "migotanie" duplexu na 54Mbit ledwie divx szedł (100-200kb/s).
Więc jak ktoś ma wifi, to zamiast kupować karte wifi Samsunga za 300pln lepiej access point(w trybie client mode albo bridge mode), skonfigurować i podpiąć kabelkiem(ja swój dokleiłem do tv).

Hmm może masz lepszy sprzęt o de mnie bo też mam na 54 Mbit/s spięte WiFi a niestety MKV mi przerywa tzn . włącza się buforowanie co chwile

ebol

New member
sampek napisał:
o czyli mowisz ze to od napisow zalezy ...
w sensie myslem ze to kwestia mkv samego

Sam film nie ma znaczenia. Te napisy do 19 odcinka Prisona (z hataka) były w jakimś innym formacie zapisu czasu.
W takim zapisie:
"[13][27]/Poprzednio w "Prison Break"..."
napisy nie działąją.

Do góry