Menu>dzwiek>wybierz glosnik>glosnik telerymuz napisał:robiłem i bez rezultatu. Zachowuje się jakby miał fizycznie odłączone głośniki![]()
Max123 napisał:Nie znam się na tyle, co to znaczy Samsung dodał? Czy chodzi Tobie o nowy soft do TV?
Pozdrawiam Max
rymuz napisał:mam tak ustawione. dalej bez dźwięku. mp3 z usb też nie słychać.
amadeo napisał:Twój dekoder może odpadać z innego powodu - musi wspomagać HDMI-CEC czyli mieć możliwość sterowania poprzez HDMI. Anynet+ może posiadać rozbudowane funkcje do urządzeń Samsunga ale być może działają podstawowe funkcje dla urządzeń innych firm, kompatybilnych z HDMI-CEC.
bczajka napisał:a inne zewnętrzne głośniki, kino domowe podłączałeś?
Niestety przy źródłach HDMI PC/DVI/DVI PC tryb GAME jest niedostępny.adachorr napisał:przechodzi na ten sam tryb GAME(chyba):hmm:
prozac0 napisał:Niestety przy źródłach HDMI PC/DVI/DVI PC tryb GAME jest niedostępny.
maciej_maj napisał:Chyba koledze coś się pomyliło bo tryb "gra" jest dostępny napewno w trybie PC sam go używam !
ja posiadam radeona 4850. Podłączone z TV 10 metrowym HDMI przez przejściówkę. mogę również przesłać dźwięk z kompa na TV. Tryb gra mam od zawsze i normalnie go mogę uaktywnićprozac0 napisał:Jeśli chodzi o tryb gry w menu Ustawienia, to zdecydowanie pozostaje on wyłączony i zarazem nieaktywny przy wspomnianych przeze mnie źródłach PC/DVI/DVI PC. Dodam tylko że komputer mam podpięty kablem HDMI bez przejściówki z DVI po stronie komputera (karta graficzna GF 9800GX2 posiada dedykowane złącze HDMI) pod HDMI3/DVI po stronie telewizora.
Chętnie dowiedziałabym się jak udało się koledze uaktywnić tryb gry u siebie (jednak zmniejsza on input lag znacząco, przydałby się w trybie PC/DVI).
maciej_maj napisał:ja posiadam radeona 4850. Podłączone z TV 10 metrowym HDMI przez przejściówkę. mogę również przesłać dźwięk z kompa na TV. Tryb gra mam od zawsze i normalnie go mogę uaktywnić
Co więcej mogę zrobić tak że .. na monitorze obraz mam wyświetlany w 1280x1024 a na TV klon obrazu w 1920x1080.
michal102 napisał:A czy masz TV ustawiony w tryb PC?
W trybie PC (MENU>WEJŚCIE>EDYTUJ NAZWĘ>HDMI3/DVI: PC) tryb gry jest na 100% nie dostępny.
Tylko tryb gry eliminuje laga praktycznie do zera i najlepiej na złączu HDMI. Innych typów połączeń (SCART, YPbPr, AV IN, PC) jeszcze pod względem input laga nie sprawdzałem.
Ale to chyba w modelu 50Hz .. bo w 100Hz input lag 10ms to jest nierealna wartość idealna.3. wiem, że w którymś starszym modelu podobno z biegiem firmware doszli do 10ms ILaga.
prEDOator napisał:Witam. Podłączyłem kompa do tv 32b650 i mam pytanie. Czy da się uzyskać wtedy 100 hz z motion plus? Bo działa mi na 1024x768 na 75hz. W kompie jest radek 9600pro, podłączyłem dvi-hdmi.
A czy ja mówiłem że mam podłączony pod HDMI3/DVImichal102 napisał:A czy masz TV ustawiony w tryb PC?
W trybie PC (MENU>WEJŚCIE>EDYTUJ NAZWĘ>HDMI3/DVI: PC) tryb gry jest na 100% nie dostępny.
Tylko tryb gry eliminuje laga praktycznie do zera i najlepiej na złączu HDMI. Innych typów połączeń (SCART, YPbPr, AV IN, PC) jeszcze pod względem input laga nie sprawdzałem.
leszcz-yk napisał:Ale to chyba w modelu 50Hz .. bo w 100Hz input lag 10ms to jest nierealna wartość idealna.
Nie wiem czy ktoś z Was sprawdzał ale ja wytestowałem 3 czytniki kart SD/CF itp i są prawidłowo wykrywane po USB. Fotki/filmiki można prosto na TV przez czytnik.
Filmy po wifi przy standardzie B(11Mbit/s) - jedynie do DVD włącznie.
Przy standardzie G(54Mbit/s) testowałem trailery BD1080p - płynnie.
jedynie zwrócić uwagę należy na speed/duplex wifi, jak miałem "migotanie" duplexu na 54Mbit ledwie divx szedł (100-200kb/s).
Więc jak ktoś ma wifi, to zamiast kupować karte wifi Samsunga za 300pln lepiej access point(w trybie client mode albo bridge mode), skonfigurować i podpiąć kabelkiem(ja swój dokleiłem do tv).
sampek napisał:o czyli mowisz ze to od napisow zalezy ...
w sensie myslem ze to kwestia mkv samego