Udało już mi się podłączyć pod HDMI, wystarczy w dekoderze N ustawić rozdzielczość 1080 i hula,spróbuj może u siebie,michal102 napisał:Widać, że ten telewizor ma jednak jakiś problem z dekoderem N'ki.
U mnie bez przerwy wyskakuje komunikat o błędzie HDCP i zanika obraz, muszę wtedy wyłączyć i włączyć ponownie dekoder aż wkońcu "załapie". Tak samo jest problem, gdy zmieniam na inny kanał. Na pewno nie jest to wina kabla HDMI (mam bardzo dobry, 1,5m) ani jakości sygnału z anteny (jest 100%). Na starym samsungu jest wszystko ok, więc chyba czeka mnie serwis
bartmot napisał:Udało już mi się podłączyć pod HDMI, wystarczy w dekoderze N ustawić rozdzielczość 1080 i hula,spróbuj może u siebie,
problem nadal jednak z przełączaniem między N a tv naziemną.
Faktycznie nie działa bezpieczne usuwanie, ale jakoś się tym nie przejmuje za bardzo. Co do pasów to przy odtwarzaniu filmu możesz nacisnąć na pilocie klawisz TOOLS i z menu wybrac rozdzielczosc oryginalna lub skalowanie do pelnego ekranu. Jezeli pomimo tego dalej beda pasy na gorze i dole, a film bedzie od lewej do prawej krawedzi to znaczy ze nie jest w formacie 16:9 (format stosowany w kinie często jest szerszy - o ile pamietam to stosuje sie formaty 1,85:1 i 2,35:1).adachorr napisał:Mam pytanie do urzytkowników tego tv czy wam też nie udaje się bezpiecznie odłączyć pamięci/dysku USB?Mam jeszcze jedno pytankoczy jak oglądacie filmy z pamięci USB też macie pasy na górze i na dole ekranu?(sam film ma proporcje 16:9 ale pasy i tak są może to kwestja złej rozdziałki i TV nie rozciąga obrazu na cały TV bo by było nienaturalnie):hmm: . Dzięki za pomoc
michal102 napisał:Rozdziałkę mam ustawioną dobrze (zmienia się resetem jakby ktoś nie wiedział). Najbardziej mnie denerwuje to, że w momencie zmiany na inny kanał dość często zanika obraz (dzwięk dalej słychać, bo jest podłączony optykiem do amplitunera). Muszę wtedy wrócić do poprzedniego kanału i przełaczyć jeszcze raz, a jak i to nie pomaga, to trza ponownie uruchomić dekoder. Na prawdę jest to bardzo uciążliwe.
perszp01 napisał:Ja mam N-ke i Samsunga LE40B651, wszystko podpięte po HDMI i nie mam takich problemów. Wszystko działa super. Komunikat o błędzie HDCP pojawia się w momencie gdy wyłącze telewizor a nie wyłącze N-ki. W takim przypadku odcinane jest napięce w gniazdach telewizora, dekoder nie może "dobić się" do telewizora (nie otrzymuje sygnału zwrotnego) i traktuje to jako błąd.
orion17 napisał:Właśnie wróciłem z Media Markt udało mi się kupić Samsunga LE40 B650 bez watu - zapłaciłem 3527zł jak na Warszawę to niezła cena W sumie wziąłem dwa bo jeszcze dla ojca
adachorr napisał:Mam pytanie do urzytkowników tego tv czy wam też nie udaje się bezpiecznie odłączyć pamięci/dysku USB?Mam jeszcze jedno pytankoczy jak oglądacie filmy z pamięci USB też macie pasy na górze i na dole ekranu?(sam film ma proporcje 16:9 ale pasy i tak są może to kwestja złej rozdziałki i TV nie rozciąga obrazu na cały TV bo by było nienaturalnie):hmm: . Dzięki za pomoc
U mnie też się nie da odłączyć bezpiecznie. Mam jeszcze pytanie o filmy .MKV czy ten tV czyta napisy czy trzeba wklejać. Jeżeli wklejać to jakim programem? W Divixach nie ma problemu z napisamiadachorr napisał:Mam pytanie do urzytkowników tego tv czy wam też nie udaje się bezpiecznie odłączyć pamięci/dysku USB?Mam jeszcze jedno pytankoczy jak oglądacie filmy z pamięci USB też macie pasy na górze i na dole ekranu?(sam film ma proporcje 16:9 ale pasy i tak są może to kwestja złej rozdziałki i TV nie rozciąga obrazu na cały TV bo by było nienaturalnie):hmm: . Dzięki za pomoc
neo2006a napisał:Jesli jeszcze nie bylo :
tryb serwisowy na b650,
wylaczamy tv (standby), z pilota: info - menu - mute - power
michal102 napisał:Rzeczywiście, wystarczy pierwszy włączyć TV a dopiero potem dekoder i błędu HDCP nie ma. A co z tym przełączaniem na inny kanał? U Ciebie jest wszystko ok? Może to jednak wina mojego dekodera a nie telewizora? Choć tak jak pisałem wcześniej, na starym samsungu R82B tego problemu nie ma.
Pozdro.
marho760816 napisał:U mnie też się nie da odłączyć bezpiecznie. Mam jeszcze pytanie o filmy .MKV czy ten tV czyta napisy czy trzeba wklejać. Jeżeli wklejać to jakim programem? W Divixach nie ma problemu z napisami
Pozdrawiam