Witam!
Na wstępie - dzięki wielkie dla wszystkich którzy pisali konkrety o tej serii - bardzo pomogło mi to w wyborze - mam LE37B650 od ok. 3 tyg. A napaliłem się na niego jak jeszcze tego wątku tu nie było

, a już oglądałem go w sklepie.
Jakoś nikt nie pisze o współpracy z cyfrówką Multimedia (tylko CP i N'ka)? Ja dołożę więc swoje trzy grosze.
Moje wrażenia:
- jestem super zadowolony, a mnogość opcji powala na kolana (to nie TV dla "starszych" państwa

.
- upscaling divix - R E W E L A C J A!!! Po prostu nie mam pytań. Jakość zaskakująca. Menu do obsługi - szybkie, intuicyjne, przewijanie itp. Co ciekawe mam nagrywarkę HDD Samsunga z wyjściem HDMI i też podobno rewelacyjnym upscalingiem (mój stary nie miał wejścia HDMI, więc nie mam porównania) - ale obraz z niej dla divix'ów jest dużo gorszy - ciekawe.
- wejście USB HDD - super, czyta wszystkie pendrive'y jakie mam i zewnętrzny HDD 2,5" NTFS.
- 4xHDMI - podstawa - mam w tej chwili już 3 zajęte;
- jakość filmów BD i obrazu z konsoli PS3 - to trzeba zobaczyć. Przez całego Hulka (1080p 24) siedziałem i się zastanawiałem jak to kuźwa możliwe......

- input lag - dla mnie niezauważalny nawet z wył trybem Gra, ale to też pewnie dlatego, że konsolę mam od 2 miechów i dopiero "uczę się" pada i nie śmigam w sieci;
- 100 Hz - sam się przekonałem, że to chyba raczej bajer marketingowy niż prawdziwa "rewolucja";
- czerń - dla mnie bomba - w sklepie - jak łaziłem wielokrotnie przed zakupem potrafiłem z daleka wyłowić Samsungi na oko. Po prostu podoba mi się jakość i temperatura obrazu. Ale "de gustibus...:
- wielkość - oglądamy (znaczy cała moja rodzinka) z ok. 2,5m i dałbym ciała jakbym wziął 40" - jest duży, inna sprawa, że się przerzuciliśmy z 29" CRT.
- z tego pewnie też wynika słaby odbiór SD Multimedia (kablówka)+ moim zdaniem kiepski tuner analogowy w tym TV. Oczywiście są znaczne różnice między kanałami, ale generalnie razi mnie to do tej pory (odbicia, nieostrości itp.). Stary Thomson w tej samej konfiguracji kablowej radził sobie dużo, dużo lepiej. Oczywiście efekt jest lepszy gdy patrzę z daleka (jakieś 4m). Ma to dla mnie znaczenie, bo oglądamy wiele kanałów SD - nie ma ich w cyfrówce Multimedia; trochę kombinowałem z ustawieniami, ale raczej z mizernym rezultatem - ma ktoś z Was jakieś doświadczenia? - chętnie wypróbuję.
- a cyfrówka Multimedia też nie powala - obraz lepszy, a na niektórych kanałach dużo lepszy, ale efekt widać dopiero na kanałach HD.
Muszę w tym miejscu napisać, że jakość sieci Multimedia u mnie pozostawia wiele do życzenia (chyba nie jestem w tym twierdzeniu osamotniony), więc pewnie ma to swoje odzwierciedlenie w tym co napisałem powyżej.
- organizator kanałów (programowanie, opisywanie) -
PORAŻKA! Thomson 10 lat temu miał lepsze (czytaj dużo, dużo bardziej przyjazne użytkownikowi) programowanie (autoupdate - słyszeli o czymś takim w Samsungu???). Boli to zwłaszcza w sytuacji upgrade'u, gdy tracisz ustawienia i trzeba wszystko wklepać na nowo- sic!;
- a'propos - czy Samsung zawsze miał w zwyczaju nie pisać co zmienia dana wersja SW? Chyba, że wiecie o jakichś konkretach?
Bo "lepsze zawsze wrogiem dobrego". Po co mam apgrejdować jak zobaczę zerowy efekt, a narobię się przy tym (vide programowanie) jak dziki osioł?!?!?
- włączenie słuchawek odcina na stałe głośniki w TV -
PORAŻKA! Często oglądam/gram na słuchawkach i bardzo mi to przeszkadza. Podłączenie z tyłu niewygodne (czemu kuźwa nie ma z boku) i trudno dostępne - a co jak ktoś ma TV powieszony? Może SW może to zmienić....
- pilot - mi się podoba, czułość nie powala ale jest OK, zobaczylibyście ten od nagrywarki - to jest dopiero jazda

- odbicia na matrycy - mnie raczej nie przeszkadzają - TV dość blisko i bokiem do okna;
- zauważyłem w nocy przy całkiem ciemnych ekranach (czerń) jaśniejsze poświaty z czterech rogów ekranu - pewnie od podświetlenia matrycy. Też macie tak? Nie przeszkadza, ale zawsze

- buczenie głośników - nie ma

- było też o kurzu - nie zauważyłem wielkiej różnicy w stosunku do starego. Moim zdaniem bezproblemowe.
Ogólnie 5 dla Samsunga, a na 6'kę jeszcze parę poprawek....
Stosunek jakość/cena - wg mnie w tej klasie rewelacyjny = nie waham się go polecić.
Kurcze - sorki za dłużyznę, ale się tego zebrało.
Pozdrawiam serdecznie
Adam