Czy masz ten problem przy odlaczonym laptopie od sieci 230V, jak wyglada obraz gdy komp pracuje z akumulatora?Lew2 napisał:Mam laptopa podłączonego do TV kablem D-SUB (VGA). Niestety obraz faluje i trzęsie się. Próbowałem różnych częstotliwości (60 Hz, 70 Hz, 75 Hz), auto dostrajanie na TV i nic nie pomaga. Najmniejsze falowanie (chociaż też męczące) jest jak ustawię na komputerze częstotliwość odświeżania 75Hz. Dodam, że z anteny z dachu obraz jest żyleta i bardzo stabilny, również z mojej kamery FullHD przez kabel HDMI. Niestety mój laptop nie ma wyjścia DVI any HDMI. Czy to jest wina kabla czy karty graficznej w laptopie, czy też coś da się jeszcze na TV ustawić lepiej?
A co chcesz uzyskać?raqtimer napisał:Panowie przeczytałem wątek na razie do 47 strony i znalazłem jedynie instrukcję jak podłączyć TV do kompa przez router a ja chciałbym to uczynić tylko poprzez sam kabel ethernet(skrosowany). Jak w TV wypełniam pola do konfiguracji sieci to w trakcie testu przechodzi mi pierwsze trzy i tylko na ostatnim ma problem "Pakiet dla domeny". Za jakąkolwiek pomoc z góry dziękuję.
raqtimer napisał:Panowie przeczytałem wątek na razie do 47 strony i znalazłem jedynie instrukcję jak podłączyć TV do kompa przez router a ja chciałbym to uczynić tylko poprzez sam kabel ethernet(skrosowany). Jak w TV wypełniam pola do konfiguracji sieci to w trakcie testu przechodzi mi pierwsze trzy i tylko na ostatnim ma problem "Pakiet dla domeny". Za jakąkolwiek pomoc z góry dziękuję.
lBiegus napisał:Ja również stalem się posiadaczem 37b650.Obawialem się czy w pokoju z pelnym slońcem na ekran obraz będzie dobrze widoczny.Jest świetnie.Zachowuje się tak,jak Lg/mat/.Kolory i czern fantastyczne.Nie ma buczenia jak pisali posiadacze tego modelu./0/.Kupilem w sklepie internetowym za 3105pln.Zamówilem w czwartek wieczorem,a w poniedzialek byl na miejscu.Podlączylem laptopa/hdmi/i dziala wszystko baz zarzutu.Wgralo sie kilkanaście niemieckich stacji-obraz i dzwięk jak z satelity.To tyle przez jedną dobę.Sprzet wart tych pieniędzy.
Tommy_M napisał:Ostatnio zauważyłem pewien problem u siebie.
32B650+kabel HDMI + standardowy decoder N'ki
- Przeskakuję po kanałach pilotem do N'ki - zatrzymuję się na jakimś chcąc go chwile pooglądać - wyświetla się przez chwilę, po czym gaśnie obraz, mam tylko dźwięk - jak pójdę dalej albo się wrócę, a potem z powrotem na dany kanał to już jest.
Kiedyś zdazało się to incydentalnie, wczoraj zdażyło się trzy razy z rzędu...... niby nie jest to jakiś wielki problem, ale nie wiem czy to nie jakiś symptom tego, że zaczyna się coś dziać niedobrego (pytanie z czym? TV czy podłączenie z Nką?)
Ma/miał ktoś już tak?
Biegus napisał:Mam zwyklą starą antenę /siatka z zasilaczem/.Mam N-ke i cyf.Polsat/kupilem,gdyz naziemny polsat jest u mnie często do niczego/.N-ka jest zdecydowanie lepsza od Polsatu.W Polsacie obraz jest ciemniejszy i trzeba zmienic rarametry w ustawieniach.Lecz tego nie robię,gdyz korzystam w 90% z N-ki.Reasumując odbiór z sat.jest u mnie zdecydowanie lepszy niż tv naziemna.Dodam,że w N-ce jest juz dużo kanalów w HD i dodatkowo w 16:9.
zima99 napisał:dzięki Biegus,chyba nikt inny na tym forum nie ma C.P. tylko podłączają kompa
(pytałem 3x)
Spróbuj wyłączyć firewall. U mnie pomogło.raqtimer napisał:Panowie przeczytałem wątek na razie do 47 strony i znalazłem jedynie instrukcję jak podłączyć TV do kompa przez router a ja chciałbym to uczynić tylko poprzez sam kabel ethernet(skrosowany). Jak w TV wypełniam pola do konfiguracji sieci to w trakcie testu przechodzi mi pierwsze trzy i tylko na ostatnim ma problem "Pakiet dla domeny". Za jakąkolwiek pomoc z góry dziękuję.
zima99 napisał:l
z jakie anteny masz sygnał TV,ja mam c.polsat-czy uzyskam dobry obraz(porównywalny ze zwykłym TV)?
meloki napisał:Mój pierwszy post, zatem witam serdecznie wszystkich forumowiczów.
Parę dni temu kupiłem B650 i mam pewien problem z oglądaniem wideo z komputera. Podłączyłem PC (R4850 z przejściówką DVI->HDMI, Windows XP x64) do HDMI3. Ustawiłem nazwę wejścia na TV jako "PC", a rozdzielczość w komputerze 1920x1080@50Hz. Nawet z dzwiękiem przez HDMI sobie porawdziłem.
Za to cokolwiek bym nie kombinował mam problem ze "skaczącym" obrazem na ekranie telewizora. Szczególnie to widać na filmach wyższych rozdzielczości (np. mkv 720p) przy poziomych ruchach kamery. Próbowałem trybu "gra", różnego refresh rate'a, klonowania, rozszeżania pulpitu, zmian w opcji nakładki, trybu 100Hz na TV... Za każdym razem albo obraz jest szarpanięty albo widoczne są mini-zacięcia w płynności obrazu. Efekty nie występowały jedynie w trybie @24Hz - tam płynność była wręcz nadnaturalna i jak dla mnie nie do przyjęcia.
Ktoś mi jest w stanie coś podpowiedzieć?
To może akurat przez to, że się telewizor nie wyrabia się z przetwarzaniem na te 100Hz?groch20 napisał:Mam podobny problem ale tylko gdy wlanczam opcje 100Hz, obraz nieprzyjemnie szarpie.
W opcjach karty graficznej (ATI Catalyst) mogę ustawić różne rozdzielczości i odświeżania dla DVI/HDMI. Mam do wyboru bodajże 24,25,30,50 i 60Hz.groch20 napisał:Mozesz powiedziec jak ustawiles obraz na 24Hz.