Samsung seria B650 (32b650, 37b650, 40b650, 46b650) test, opinie, wszystko o serii...

groch20

New member
meloki napisał:
To może akurat przez to, że się telewizor nie wyrabia się z przetwarzaniem na te 100Hz?

W opcjach karty graficznej (ATI Catalyst) mogę ustawić różne rozdzielczości i odświeżania dla DVI/HDMI. Mam do wyboru bodajże 24,25,30,50 i 60Hz.

Edit: mam firmware 1008.

W XP mam cos okrojony wybor, pod Vista przelaczylem na 24Hz i ladnie dziala razem ze 100Hz

meloki

New member
groch20 napisał:
W XP mam cos okrojony wybor, pod Vista przelaczylem na 24Hz i ladnie dziala razem ze 100Hz
Mi się właśnie nie podoba na 24Hz. Poza tym zdaje się, że jednak teoretycznie coś się traci z jakości jeśli zamiast 50Hz idzie 24Hz?

A korzystasz może z kodeków cyberlinka do h264?

meloki

ja mam podlaczonego kompa kablem hdmi (5m) do hdmi3 w tv, w kompie natomiast siedzi przejsciowka z dvi na hdmi, karta to radeon 2600, wiec juz zabytek, kodeki to coreavc

jak podlaczalym to bylo ok, odpalilem pulpit rozszerzony na 1920x1080, odsniezania nie pamietam teraz, bede w domu to sprawdze, ale nic nie zmienialem w ustawieniach

jakosc byla super, zero problemow ze smuzeniem
w zaleznosci czy ustawilem w tv opcje dvi pc czy tez nie, dostepne bylo 100hz, ale nie zauwazylem zbytniej roznicy
z drugiej strony testy trwaly bardzo krotko, bo niestety amplituner trafil do serwisu a filmy bez dzwieku to tak troche glupio ogladac ;-)))

meloki

New member
lolekanabolek napisał:
ja mam podlaczonego kompa kablem hdmi (5m) do hdmi3 w tv, w kompie natomiast siedzi przejsciowka z dvi na hdmi, karta to radeon 2600, wiec juz zabytek, kodeki to coreavc
Dzięki za odpowiedź. Sprawdź jeszcze to odświeżanie jak będziesz mógł, bo jestem ciekaw. Pokombinuję z tymi kodekami, chociaż jeśli na normalnym monitorze jest dobrze to nie wiem czy to może być ich wina.
Co do trybów dvi-pc/pc itp. to zauważyłem że różnią się też własnie obsługą dzwięku z hdmi.

groch20

New member
heh jak nie urok to...
teraz przy 24hz nie ma rwania obrazu ale wystepuje dziwny page tearing nie wazne czy jest wlaczone 100hz czy nie

bartmot

New member
czas reakcji matrycy?

Witam !
Jaki jest czas reakcji matrycy w le32b650 bo nie mogę nigdzie znaleźć, chyba że przeoczyłem??????????????:grin:

perc

New member
jeszcze o INPUT LAG

Może ktoś z użytkowników sprawdził:
1) czy nowy firmware obniża input lag (Playstation3)
2) czy metoda opisana niżej jest skuteczna w walce z input lagiem na tym telewizorze (cytat z hdtvtest.co.uk, z komentarzy czytelników do recenzji B650):

1. Connect your PS3 using HDMI Input 2.
2. SELECT or RENAME the HDMI Input to PC.
3. On the PS3 start-up menu go to Settings---> Display ---->
Choose HDMI ----> DO NOT choose AUTOMATIC ----> SELECT CUSTOM ----->
4. Now, Select all the Resolution options EXCEPT 720p. This will force your games into 1080p mode.
5. Save and complete the display setup.
6. Turn off the PS3. Turn off the TV.
7. Turn on the TV. Turn on the PS3.
8. Complete! (Lag eliminated). Please spread this around!

*The key to eliminating ALL LAG is modern LCD's need to be in PC MODE (NOT GAME MODE) and the Source MUST BE IN 1080p so that the TV can use it's NATIVE RESOLUTION.*

Can someone confirm that this actually works?

witiaf

New member
Pozdrawiam Wszystkich

Witam
prosze o pomoc uzytkowników, gdy wyswietlam filmy przez usb napisy nie idą w odpowiednim czasie, gdy film jest 23 klatkowy konwertuje napisy na wartość fps 23,976 i wszystko gra ladnie, ale zauwazyłem, ze jak mam film 25 klatkowy i oczywiscie zmieniam wartosc fps na 25 napsiy nie "kleja sie"

prosze o pomoc

zgory dziekuje za odp

ebol

New member
Jekie ceny 40b650/40b651 ?

Już dawno nikt nie pisał o cenach, a szykuje się w MM dzień bez VATu... W marcowych postach pisaliście o cenie na poziomie 3800PLN, w kwietniowych chyba widziałem 4200... Pisaliście też o zróżnicowaniu cen MM w różnych miastach.

Bardzo proszę o podanie cen modelu 40b650 i/lub 40b651 jakie widzieliście ostatnio w sklapach:
- MM Poznań
- MM Bydgoszcz
- MM Szczecin
Do wszystkich mam około 150 km i jakiś kierunek muszę obrać ;).

akejup

New member
Różnice między LE37 B650/651/653

Witam wszystkich forumowiczów i użytkowników powyższych modeli.
Przejrzałem całe forum szukając różnic w powyższych modelach i znalazłem iż różnią się tylko kolorem.
Czy tak faktycznie jest, bo występują modele np. 651 i 653, wyglądają tak samo na zdjęciach , a przecież czymś się muszą różnić.
Proszę o jakieś dane.
Pozdrawiam

MiChalSzy

New member
chyba jednak nie przeglądałeś forum zbyt uważnie. Kilka/kilkanaście/kilkadziesiąt postów wcześniej ktoś napisał czym się różnią te modele. Jedną z różnic była lokalizacja przycisków na TV (środek na dole albo prawy bok). Poszukaj to znajdziesz.

orion17

New member
Właśnie wróciłem z Media Markt udało mi się kupić Samsunga LE40 B650 bez watu - zapłaciłem 3527zł jak na Warszawę to niezła cena :) W sumie wziąłem dwa bo jeszcze dla ojca :)

bartmot

New member
przełączanie kanałów

witam!
Właśnie stałem się posiadaczem le32b650 i mam mały problem.
Posiadam dekoder N oraz tv naziemną.Wyszukałem sobie kanały z naziemnego chodzą ok. Problem jest natomiast z N, ponieważ aby oglądać N to muszę wejść w ustawienia(przycisk powyżej menu) i ustawić hdmi lub euroscart zależy przez co jest podłączony dekoder N po czym zatwierdzić.Jak więc widać jest to dużo roboty. Czy jest jakiś przycisk lub możliwość zaprogramowania żeby przełączać jednym przyciskiem.

Druga sprawa to taka że N nie działa przez HDMI nie wiem czy kabel jest uszkodzony czy któreś z gniazd w dekoderze lub TV, a może trzeba coś ustawiać żeby odbierało przez HDMI.
Jak macie jakieś sugestie dotyczące obu przypadków proszę o pomoc!!!:eek:k:

michal102

New member
Widać, że ten telewizor ma jednak jakiś problem z dekoderem N'ki.
U mnie bez przerwy wyskakuje komunikat o błędzie HDCP i zanika obraz, muszę wtedy wyłączyć i włączyć ponownie dekoder aż wkońcu "załapie". Tak samo jest problem, gdy zmieniam na inny kanał. Na pewno nie jest to wina kabla HDMI (mam bardzo dobry, 1,5m) ani jakości sygnału z anteny (jest 100%). Na starym samsungu jest wszystko ok, więc chyba czeka mnie serwis:(

Do góry