Ciekawostka: Bylem w sklepie i np. 37B650 jest 200zl drozszy od 37C650
No tak jeśli cena zakupu jest z początku tego roku
Zawsze mogą sprzedać "pod woda"
Ciekawostka: Bylem w sklepie i np. 37B650 jest 200zl drozszy od 37C650
Poje...lo im sie w glowach. U mnie bylo mniej widac i po wyslaniu maila do serwisu ze zdjeciami dostalem info, zeby TV oddac do naprawy.jestem ciekaw co o tym sądzicie. media markt nie uwzględnił reklamacji, twierdząc, cyt: podany produkt mieści się w granicach zastosowanej technologii
Witam,czy moglby mi ktos potwierdzic jednoznacznie czy moj tivik jest z CI czy z CI+,model...B651T3WXXU.Z gory dzieki
@sirtrotyl
jest coś takiego...
SamyGO • View topic - Energy saving options, panel-backlight on/off switch etc.
Witajcie
Mam pytanko:
Jak zainstalować te aplikacje 'w telewizorze' (LINK: moras86.ugu.pl/samsung/pliki/lista/) by nie włączać ich za każdym razem z pendrive'a tylko bezpośrednio z pamięci TV?
Głównie zależało by mi na aplikacji "Większe żółte napisy" co jest przydatne, bo standardową białą czcionkę ledwo widać, a nie chce mi się za każdym razem wkładać pendrive'a
TV: LE40B650, FV: 'jeden z pierwszych' (ani razu nie aktualizowany).
czesc,
nie startuj aplikacji z pendrive'a, tylko skopiuj (zainstaluj) do telewizora, tzn. w punkcie instalacji musisz wybrac pamiec telewizora i pozniej z tv startowac aplikacje.
Mam menu po niemiecku, to dokladnie nie moge opisac, ale mysle ze zrozumiales.
pozdrowienia
zapisek
Niestety nie wiem jak to zrobić.
Aktualnie uruchomienie programów na TV wygląda następująco:
- pobranie ze strony
- wypakowanie archiwum i skopiowanie na pendrive
- uruchomienie programu w TV poprzez "content library', tam USB -> Gra
Żadnej opcji skopiowania na TV nie widać? W ogóle jak taka 'instalacja' ma wyglądać, bo tego też nie napisałeś? Żadnego 'punktu instalacji' tutaj niema.
Więc jak? Program instalujemy przez sieć, przez jakiś program na PC?
Uszczególnij trochę to.
Tak mozna odblokowac. Musisz wejsc do Menu Serwisowego.... jak to zrobic bylo juz opisywane w tym wątku - poczytaj.Ja mam kopiowanie zablokowane. Czy można to odblokować ?
Witam . jestem nowy na forum ale to tylko dla tego, że mam mały problem z telewizorem i musiałem sie tutaj zarejestrowac w celu waszej pomocy.
Otóż, posiadam telewizor LCD le37b651 i mam do niego podłączony m.in. przenośny dysk twardy na którym mam troszke filmów, lecz nie wszystkie się odpalają. wyskakuje komunikat z brakiem aktualizacji. po czym gdy wchodzę w ustawienia i chce pobrać kod rejestracyjny usługi DiviXrVOD to wyskakuje mi ten kod i nakazuja mi weść na stronę divx.com/vod ....aby dowiedzieć sie czegoś więcej.... okej ale co dalej ja mam zrobic na tej stronie ? gdzie wpisac ten kod może jest jakis prostszy sposób ... np sam sofcik do pobrania i do zainstalowania bezpośrednio na kingstona i aktalizacja przy starcie podczas podłączenia go do TV.
Pozdrawiam serdecznie czytajacych tego posta i proszę o konkretną odpowiedź
Czy ma ktoś z obecnych tu osób na forum chęć napisania poradnika jak przywrócić oprogramowanie do wersji 2005.
Znalazłem już taki poradnik ale nie całkiem zrozumiale jest napisany i dość skrócone niektóre rzeczy. Wiele osób napewno byłoby bardzo wdzięcznych..
Pozdrawiam
Intryguje mnie taka myśl - w naszych modelach TV w dziale oszczędzanie energii (trzeba wejść przez menu) jest opcja wyłącz obraz.
Przydaje się to w różnych sytuacjach, kiedy tylko słuchamy wiadomości będąc np. w kuchni, obraz nam jest wtedy niepotrzebny.
Aby wrócić do oglądania trzeba znów się przebić przez menu i ustawić jak mieliśmy wcześniej w ustawieniach energii - nie wszyscy lubią obraz dynamiczny .
Jest już lub czy można zrobić jakiś gadget, który by się uruchamiał przez jakiś skrót na pilocie i nam ułatwiał życie ?? SamyGo myślał o czymś takim ??
Do wyłączania panelu LCD można użyć również aplikacji PVR+. Naciskasz klawisz Mute aby zgasić, a potem ponownie aby włączyć.@sirtrotyl
jest coś takiego...
SamyGO • View topic - Energy saving options, panel-backlight on/off switch etc.
Można kopiować bez włączania niczego w Menu Serwisowym. Wystarczy użyć Telnetu lub FTP.Ja mam kopiowanie zablokowane. Czy można to odblokować ?
Obecnie istnieją dwie zautomatyzowane metody wgrania starszej wersji oprogramowania (ja polecam v2005) dla modeli ze slotem CI:Czy ma ktoś z obecnych tu osób na forum chęć napisania poradnika jak przywrócić oprogramowanie do wersji 2005.
Znalazłem już taki poradnik ale nie całkiem zrozumiale jest napisany i dość skrócone niektóre rzeczy. Wiele osób napewno byłoby bardzo wdzięcznych..