Pojawila sie wersja 0.2 aplikacji do odtwarzania dzwieku w DTS, nigdzie niestety nie moge znalezc zmian jakich dokonano w tej wersji. Ktos wie ?
- przetwarzanie dzwieku nie ulega już zakloceniom podczas około 20 pierwszych sekund,
- powinno dzialac juz audio switching (naciskając czerwony przycisk)
- zuzycie CPU powinno być obnizone z uwagi na optymalizacje w procesie ffmpeg (przy użyciu silnika VFP).
...to tak w wolnym tlumaczeniu zmiany w wersji 0.2![]()
Mam niestety jeszcze problem z ta aplikacja. Gdy podlaczam pendrive'a pod usb. Telewizor widzi faktycznie aplikacje ale nie w "Gra" lecz w "Dla dzieci". Kopiuje sie na tv tez do zakladki "Dla dzieci". Niestety stamtąd aplikacja nie startuje...z poprzednia wersja tego problemu nie mialem.
Ktos sie spotkal z tym tez ?
EDIT: Juz sobie poradzilem. Uklony dla tworcow <piwo>
Uruchom z pena FTP Server i zmień za pomocą aplikacji na komputerze prawa dostępu dla folderów z aplikacjami w TV (kod 0777).Witam!
1. po skopiowaniu dodatków do pamięci tv ( do /mtd_tlib/GGames/) niektóre działają prawidłowo (np Channel info ) a niektóre nie (FTP Serwer, nie działa nie można się zalogować do telewizora, SamyGo Extensions nie znajduje mi serwera NFS). Oczywiście wszystkie wymienione uruchamiane z pendrive'a działają prawidłowo.
Archiwum z aplikacją SamyGO DCA v0.2 zawiera wersję zarówno dla TV ze slotem CI+ (z menu Dzieci) jak i standardową (typowa Gra). W przypadku polskich TV można usunąć cztery pliki bezpośrednio z archiwum i zostawić jedynie folder 'samygodca', który kopiujemy do TV.Mam niestety jeszcze problem z ta aplikacja. Gdy podlaczam pendrive'a pod usb. Telewizor widzi faktycznie aplikacje ale nie w "Gra" lecz w "Dla dzieci". Kopiuje sie na tv tez do zakladki "Dla dzieci". Niestety stamtąd aplikacja nie startuje...z poprzednia wersja tego problemu nie mialem.
Ktos sie spotkal z tym tez ?
EDIT: Juz sobie poradzilem. Uklony dla tworcow <piwo>
Mój b650 przestał działać po 13 miesiącach-chyba zasilanie, bo dioda się nie świeci i czuć spaleniznę. Mam do KOLEGÓW którzy korzystali z usług serwiu pytanie. Czy telewizor muszę dostarczyć do serwisu, czy serwisant ma obowiązek przyjechać do mnie? Jak długo mogę czekać na tą naprawę? CZY to CZĘSTA USTERKA W TYM MODELU (LE40B650) ?
Mój b650 przestał działać po 13 miesiącach-chyba zasilanie, bo dioda się nie świeci i czuć spaleniznę. Mam do KOLEGÓW którzy korzystali z usług serwiu pytanie. Czy telewizor muszę dostarczyć do serwisu, czy serwisant ma obowiązek przyjechać do mnie? Jak długo mogę czekać na tą naprawę? CZY to CZĘSTA USTERKA W TYM MODELU (LE40B650) ?
Ło Jesssu, jakie bzdury. Serwisant bajke ci puscil i wszyscy posiadacze B650 maja juz panikowac. Jesli bylaby to prawda to producent sam sobie gola by strzelil, bo zamiast zarobic na TV to tylko dolozy do jego napraw. NO SENS!poza tym dowiedziałem się, że sekcja zasilania musiała się zepsuć ponieważ wg serwisanta jej żywotność została zaprojektowana na conajmniej 1 rok pracy. Telewizor miał dokładnie rok i 2 miesiące od kupna nim się zepsuł więc daje to do myślenia.
Musisz drogą eliminacji szukać usterki:Witam Serdecznie potrezbuje malej pomocy mam problem niezawsze ale sie czesto pojawia zgrywam film na pendrive 16giga obojetni ejaka wilekosc i neikiedy jest tak ze w ktoryms momencie filmu przerywa go i gasnie i musze odnowa wlaczyc przewinac go kilka sekund dalej od wylaczenia bo jak go zatryzmam w tym samym momencie to znow zgasnie neiiem czy to wina tv czy pendrive ze poprostu niedaje rady neiwiem co z tym zrobic potrezbuje pomocy model le40b651
Musisz drogą eliminacji szukać usterki:
1. Sprawdź na kompie, czy plik video nie jest uszkodzony
2. Spróbuj innego pena
3. Jeżeli masz taką możliwość, to sprawdź czy na innym TV jest ten sam problem z twoim penem
PS. Sprawdzaj posty przed zatwierdzeniem, bo na prawdę ciężko się to czyta![]()
Po kolei:Na kompie ten sam plik chodzi normalnie dopiero po zgraniu na pena przerywa i to nawet na kompie sprawdzalem to teraz ale tez na innym penie wiec neiwiem czy to problem w kopiowaniu czy tv nienadaza z otwarzaniem plikow czy niemam jakiegos softu alebo czegos czego neiweim