slawek1946
New member
Zlevikk napisał:Po aktualizacji najnowszym softem w ustawieniach internetowych nie mam do wyboru jako kraju "inne". Też tak macie? Jeśli tak to jaki kraj najlepiej wybrać? Niemcy?
Najlepiej Czechy lub inne
Zlevikk napisał:Po aktualizacji najnowszym softem w ustawieniach internetowych nie mam do wyboru jako kraju "inne". Też tak macie? Jeśli tak to jaki kraj najlepiej wybrać? Niemcy?
mecedo napisał:Zrobiłem dodatkowe pomiary. Wygląda to teraz następująco:
60Hz (No Motion Plus) - 111ms
60Hz (Motion Plus 8 5) - 116ms
60Hz (Motion Plus 10 10) - 119ms
24Hz (Motion Plus 8 5) - 161ms
60Hz PC Mode - 56ms
60Hz Game Mode - 63ms
Monitor HP LP2465 - 36ms
Monitor Eizo S1931 - 25ms
Zlevikk napisał:Może ktoś wie czemu mam non stop You Tube Data Error? Wszystkie inne widgety działają prawidłowo sieć też skonfigurowana prawidłowo. Może tu o wybrany kraj chodzi? Mam wybraną Holandię. Pomocy!!!!!
Delaney napisał:Ale jak to robisz, że możesz włączyć Game Mode przy 60Hz? Mnie ta sztuka udaje się dopiero jak ustawię 50Hz.
Z tego co wyczytałem tutaj i nie tylko to po wybraniu Anglii nie ma wśród widget'ów YouTube.swojak1 napisał:[FONT="]Wybierz Anglie? [/FONT]
mecedo napisał:Odłączam kabel i jak jest czarny ekran który krzyczy by sprawdzic połączenie, to mogę wtedy w menu włączyć opcję "Game mode". Podłączam kabel i mam tryb game mode.
danielk81 napisał:witam , mam taki problem niewiem jak wyłaczyć telewizor z trybu gotowości , wdzieczny jestem za pomoc .Pozdrawiam
aDelaney napisał:Przyciskiem na listwie zasilającej.
danielk81 napisał:a
w którym miejscu ona sie znajduje
ok ,dzieki serdeczne za pomocDelaney napisał:Uh. Odbiornik nie ma wyłącznika sieciowego; jeśli chcesz odłączyć od prądu to albo musisz wyciągnąć wtyczkę zasilającą z gniazdka albo kupić sobie listwe zasilającą i wyłączać przyciskiem z listwy.
a czy ten soft jest w wersji polskiejZlevikk napisał:Co poprawia nowy soft? Wiadomo już?
[FONT="]Nie wiem czy już wybrałeś czy nie, ja mam Anglie i You Tube działa? [/FONT]Zlevikk napisał:Z tego co wyczytałem tutaj i nie tylko to po wybraniu Anglii nie ma wśród widget'ów YouTube.
Wcześniej nie ustawiałem w ustawieniach telewizora opcji kraj dla kanałów cyfrowych i analogowych. Po wybraniu dla cyfrowych - inny (polski nie ma), a dla analogowych - europa wschodnia cały proces logowania do usługi internettv działa zupełnie inaczej. Wszystko jest w języku polskim i nie trzeba wybierać kraju. Małym minusem jest to że wygląda to trochę brzydziej i są tylko 2 czy 3 widgety. Podobno mają być nowe w przyszłości ja osobiście bym chciał taki z wynikami piłki nożnej na żywo (livescore)swojak1 napisał:[FONT="]Nie wiem czy już wybrałeś czy nie, ja mam Anglie i You Tube działa? [/FONT]
Ja polecam Samsunga sam mam LE37B650 od tygodnia i jestem bardzo zadowolony.Z dnia na dzień coraz lepiej go poznaje i naprawdę zaczyna w 99% procentach spełniać moje oczekiwania.magic79 napisał:Witam
Zastanawiam się nad zakupem 37B650 ,jego konkurentami są dwa modele LG 37LH5000 I 37LH7000.
Będę bardzo wdzięczny za wszelkie rady i sugestie.
Jeżeli chodzi o YouTube to musisz w ustawieniach telewizora ustawić kraj dla kanałów cyfrowych na "inny", a dla analogowych na "europa wschodnia" wtedy YouTube zadziała i będzie wszystko po polsku.bobby_69 napisał:Własnie sobie zapodałem to nowe cudo. Wychodzi że widzety Yahoo i YouTube działają razem. Ale nie moge połaczyć się z YT nie wiem czy to chwilowe czy jakiś większy problem.
I ZONK nie działa dźwięk na analogowych kanałach. Nie wiem czy coś trzeba przestawic bo bawię się tą zabawką drugi dzień. Na starym sofcie działało OK .
Pytanie czy udało się komuś znaleźć opcje backup u dostrojonych i ustawonych z mozołem kanałów ?
Padło takie pytanie pare postów wczesniej i chyba nie znalazło odpowiedzi.
DLNA smiga z moi NAS'em Buffalo LS - CH niestety nie przewija filmów, co nie dziwi, ale napisów niestety nie czyta (w żadnym formacie).