Samsung seria B650 (32b650, 37b650, 40b650, 46b650) test, opinie, wszystko o serii...

Delaney

New member
danielk81 napisał:
a
w którym miejscu ona sie znajduje

Uh. Odbiornik nie ma wyłącznika sieciowego; jeśli chcesz odłączyć od prądu to albo musisz wyciągnąć wtyczkę zasilającą z gniazdka albo kupić sobie listwe zasilającą i wyłączać przyciskiem z listwy.

danielk81

New member
Delaney napisał:
Uh. Odbiornik nie ma wyłącznika sieciowego; jeśli chcesz odłączyć od prądu to albo musisz wyciągnąć wtyczkę zasilającą z gniazdka albo kupić sobie listwe zasilającą i wyłączać przyciskiem z listwy.
ok ,dzieki serdeczne za pomoc

Zlevikk

New member
swojak1 napisał:
[FONT=&quot]Nie wiem czy już wybrałeś czy nie, ja mam Anglie i You Tube działa? [/FONT]
Wcześniej nie ustawiałem w ustawieniach telewizora opcji kraj dla kanałów cyfrowych i analogowych. Po wybraniu dla cyfrowych - inny (polski nie ma), a dla analogowych - europa wschodnia cały proces logowania do usługi internettv działa zupełnie inaczej. Wszystko jest w języku polskim i nie trzeba wybierać kraju. Małym minusem jest to że wygląda to trochę brzydziej i są tylko 2 czy 3 widgety. Podobno mają być nowe w przyszłości ja osobiście bym chciał taki z wynikami piłki nożnej na żywo (livescore):)

magic79

New member
Witam
Zastanawiam się nad zakupem 37B650 ,jego konkurentami są dwa modele LG 37LH5000 I 37LH7000.
Będę bardzo wdzięczny za wszelkie rady i sugestie.

bobby_69

New member
New FW 37B650

Własnie sobie zapodałem to nowe cudo. Wychodzi że widzety Yahoo i YouTube działają razem. Ale nie moge połaczyć się z YT nie wiem czy to chwilowe czy jakiś większy problem.
I ZONK nie działa dźwięk na analogowych kanałach. Nie wiem czy coś trzeba przestawic bo bawię się tą zabawką drugi dzień. Na starym sofcie działało OK .

Pytanie czy udało się komuś znaleźć opcje backup u dostrojonych i ustawonych z mozołem kanałów ?
Padło takie pytanie pare postów wczesniej i chyba nie znalazło odpowiedzi.

DLNA smiga z moi NAS'em Buffalo LS - CH niestety nie przewija filmów, co nie dziwi, ale napisów niestety nie czyta (w żadnym formacie).

Ups jednak dźwięk działa nie wiem co się przestawiło. Chyba była to wina ustawień językowych bo po przywróceniu nie mam już Yahoo tylko samo YT i to tym razem działa.

Ale takie pytanie z ciekawości przestawiłem wskaznik głosu z takiego okragłego na suwak jak to zmienić ?

Ostatnia edycja:

Zlevikk

New member
magic79 napisał:
Witam
Zastanawiam się nad zakupem 37B650 ,jego konkurentami są dwa modele LG 37LH5000 I 37LH7000.
Będę bardzo wdzięczny za wszelkie rady i sugestie.
Ja polecam Samsunga sam mam LE37B650 od tygodnia i jestem bardzo zadowolony.Z dnia na dzień coraz lepiej go poznaje i naprawdę zaczyna w 99% procentach spełniać moje oczekiwania.

bobby_69 napisał:
Własnie sobie zapodałem to nowe cudo. Wychodzi że widzety Yahoo i YouTube działają razem. Ale nie moge połaczyć się z YT nie wiem czy to chwilowe czy jakiś większy problem.
I ZONK nie działa dźwięk na analogowych kanałach. Nie wiem czy coś trzeba przestawic bo bawię się tą zabawką drugi dzień. Na starym sofcie działało OK .

Pytanie czy udało się komuś znaleźć opcje backup u dostrojonych i ustawonych z mozołem kanałów ?
Padło takie pytanie pare postów wczesniej i chyba nie znalazło odpowiedzi.

DLNA smiga z moi NAS'em Buffalo LS - CH niestety nie przewija filmów, co nie dziwi, ale napisów niestety nie czyta (w żadnym formacie).
Jeżeli chodzi o YouTube to musisz w ustawieniach telewizora ustawić kraj dla kanałów cyfrowych na "inny", a dla analogowych na "europa wschodnia" wtedy YouTube zadziała i będzie wszystko po polsku.
Nie ma raczej czegoś takiego jak backup dostrojonych kanałów nowy soft równa się strojenie od nowa ale dotyczy to chyba tylko kanałów analogowych.

Ostatnia edycja:

bobby_69

New member
Zlevikk napisał:
Jeżeli chodzi o YouTube to musisz w ustawieniach telewizora ustawić kraj dla kanałów cyfrowych na "inny", a dla analogowych na "europa wschodnia" wtedy YouTube zadziała i będzie wszystko po polsku.
Nie ma raczej czegoś takiego jak backup dostrojonych kanałów nowy soft równa się strojenie od nowa ale dotyczy to chyba tylko kanałów analogowych.
Tak zmieniłem to i dźwięk się znalazł i mam teraz YT i działa ale wychodzi ze przy tamtych ustawieniach jest YT z Yahoo tylko nie mogłem sie połaczyć z YT jakis błąd wywalało i zeby spróbować później.
Co do zapisania kanałów znalazłem taki tekst w instrukcji shajsunga tylko nie napisali jak to zrobić.

Zlevikk

New member
bobby_69 napisał:
Tak zmieniłem to i dźwięk się znalazł i mam teraz YT i działa ale wychodzi ze przy tamtych ustawieniach jest YT z Yahoo tylko nie mogłem sie połaczyć z YT jakis błąd wywalało i zeby spróbować później.
Co do zapisania kanałów znalazłem taki tekst w instrukcji shajsunga tylko nie napisali jak to zrobić.

Na tamtych ustawieniach nie odpalisz YouTube ja też tak miałem non stop pokazywało Error i żeby spróbowac później.

bobby_69

New member
Zlevikk napisał:
Na tamtych ustawieniach nie odpalisz YouTube ja też tak miałem non stop pokazywało Error i żeby spróbowac później.
doszedłem do tego samego wniosku dlatego zmieniłem. zresztą fonia przez te ustawienia również nawałała.

ryki67

New member
Witam
Panowie czytam ten wątek i mam trzy pytania
1. czy da się przewijać filmy divx (na USB) z większą prędkością niż 2x,
bo mnie się nie udało, cofać wogóle nie mogę,
czytałem że mkv wogóle nie chodza (PRZEWIJANIE)- proszę o doświadczenia.

2 Co proponujecie jesli chodzi o kino domowe do LE46B651
podoba mi się osobiście to nowe wzornictwo SAMSUNGA typu np HT-X715 itp.
Ale nie mam doświadczenia w jakości i trwałości tego sprzętu - proszę o doświadczenia.

3. Jaka jest kombinacja klawiszy żeby wejśc do trybu serwisowego ???

pozdrawiam:)

bobby_69

New member
ryki67 napisał:
Witam
Panowie czytam ten wątek i mam trzy pytania
bo mnie się nie udało,

3. Jaka jest kombinacja klawiszy żeby wejśc do trybu serwisowego ???

pozdrawiam:)

Jak na razie chyba nie.

W STANDBY - INFO - MENU-MUTE-POWER

Dany36

New member
Mam prosbe co mam zrobic ? Mam tel 46 " ofc 650i Kupiłem Telefon samsung Omnie HD. TV i Telefon obsługuja DLNA ale jak to podłaczyc zeby działąło bezprzewodowo . ? .
Z Gory dziekuję za odp ;) .

Nolan

New member
ryki67 napisał:
bo mnie się nie udało, cofać wogóle nie mogę,
czytałem że mkv wogóle nie chodza (PRZEWIJANIE)- proszę o doświadczenia.

Da sie przewijac szybciej, wystarczy uzyc przyciskow kierunkowych (w lewo i prawo) tych, ktorymi poruszasz sie po menu

Do góry