Wyłącz całkowicie te 100Hz które w większości obrazów zamiast pomagać to przeszkadza .
[FONT="]Ja tak mam jak u Ciebie, kolega mój ma tak samo i podświetlanie jest widoczne jak słucham radia w całkowitej ciemności, fatalnie ale ja nie przywiązuje do tego uwagi i jakby zaczynam tego nie zauważać?Nolan napisał:Zauwazylem w moim LE37B651 ze matryca jest jakby troche nierowno podswietlona, na czarnym tle rogi sa jasniejsze takie jakby jasniejsze smugi tez tak macie? Czy to jest wada czy te telewizory tak maja?
Dzięki esselu wszystko hula!esselu napisał:Jezeli masz router :
Bierzesz kabel - RJ45 (to ten internetowy) podłączasz do TV a drugi koniec do routera.
W ustawieniach tv USTAW NA automatyczne
Dajesz test - powinno byc OK, jezeli tak to mozesz wejsc do INTERNETU
Jezeli nie masz routera :
Bierzesz kabel - RJ45 (to ten internetowy) podłączasz do TV a drigo lpmoec dp drugiej karty sieciowej w komputerze (bo do pierwszej wchodzi internet od dostawcy)
robisz połączenie mostkowe
Jesli chodzi o B65X wtyczka posiada 3 bolcenovice_man napisał:Witam,
[...]jakiego typu wtyczka zasilająca jest wykorzystywana w przewodzie przy tym telewizorze ?
czy jest ona płaska 2-bolcowa czy 3 bolcowa ?
dziękuję za informację
Cassius napisał:marceli52 - naprawdę jestem wdzięczny za bardzo szczegółowy opis . Po jego przeczytanie ze spokojem mogę zamawiać tego edimaxa
Nolan napisał:Zadzwonie do Samsunga w pn i zapytam czy nierownomiernie podswietlona matryca jest podstawa do reklamacji.
A czy u kogos wystepuje jeszcze efekt skokow/przeskokow obrazu? Kombinowalem z roznymi ustawieniami 100Hz motion plus, ale czesto obraz przestaje byc plynny tzn. przy jakiejs scenie jest idealnie plynnie a juz przy nastepnej traci plynnosc i zaczyna troche przeskakiwac potem znow na innej plynnosc wraca
Ja tez przetestowalem tego EDIMAXA 7718Un i nie chodzi on z B650 sprawdzilem tez w MM B750 , B620 i w zadnym nie chodzila niestesty. Wiec przestrzegam !!!osin napisał:Hej, nie doczytałem jaki masz tv, u mnie karta edimaxa z B650 niestety nie działa i podejrzewam że to jest problem tv a nie karty. pozdrawiam
Powtarzam pytanko Kolego od kabla tak jest to 3 żyłowy kabel komputerowy - tylko z zakrzywioną w "L" wtyczką aby nie wystawał za bardzo za tv (no i aby sie zmieścił miedzy TV a ścianę )C7_4K napisał:jaka jest norma martwych pixeli bo znalazłem z 3 czerwone i kilka białych
mecedo napisał:Jakby kogoś interesował input lag LE40B650 w stosunku do CRT, to po zrobieniu pomiarów:
1080p 60Hz w trybie PC Mode - 56ms.
1080p 60Hz z włączonym Motion Plus (Blur: 8, Judder: 5) - 116ms.
1080p 24Hz z włączonym Motion Plus (Blur: 8, Judder: 5) - 161ms.
Dla porównania monitor LCD HP LP2465 ma 36ms.
boss131 napisał:Witam ponownie!
Irytuje mnie jedna funkcja, a mianowicie jej brak.[...]
roxy napisał:Witam
Z uwagi ze dzis odbieram swoj tv LE46B650 chcialem zapytac w jaki sposob sprawdzic w trybie serwisowym przebieg TV. Chodzi mi o to ze chce sprawdzic czy nie byl juz on wczesniej uzywany (wystawka lub ewentualnie jakas wadliwa sztuka po serwisie).
Ja mam jakiś niebieski karteluszek od Samsunga ale nie wypełniony. Podobno ważna jest faktura, poświadczająca, że TV został kupiony w PL.Druga sprawa to gwarancja. Czy powinna byc oryginalna Samsunga.