Jeśli jedyną wątpliwością przy zakupie LE40A856 miałyby być słabe kąty, to mogę z całą odpowiedzialnością je rozwiać.piotr2791 napisał:Witam,
Kiedy mozna sie spodziewac testu A856??
Już byłem zdecydowany na A956 ale okazało się, że nie ma modelu 40" .
Wiem, że A856 nie jest oparty na LED ale nie mogę czekać z zakupem w nieskończoność. Chciałbym wiedzieć ile jakości stracę kupując 40A856.
Oglądałem serie 7, 8 i 9 w MM i wydaje mi się, że seria 8 ma najsłabsze kąty. Generalnie w sklepie trudno coś gruntownie sprawdzić. Chętnie podparbym się opinią fachowca który w spokoju i znanym środowisku sprawdzi TV.
Ps. A786 odrzucam ze względu na design i brak DLNA i MPEG4 -> z cała pewnością będę tego używał.
Pozdrawiam,
Piotr
Mam ten model od kilku dni i da się go oglądać pod bardzo różnymi kątami (w tym pod kątem ok. 10-20 stopni) bez zauważalnej straty na jakości obrazu, tylko co to za przyjemność patrzenia na tak zwężony obraz...
Generalnie bardzo polecam ten LCD.
Dużo lepiej się sprawdza na sygnale SD (ze zwykłej anteny) niż można się było spodziewać, zwłaszcza z odległości ok. 3 m, a nawet mniejszej i to bez jakichś specjalnie wyżyłowanych ustawień. Ja oglądam najczęściej z 2,5 m, choć mogę też z większej odległości pod kątem ok. 45 stopni, co przy tej wielkości ekranu nie stanowi żadnego problemu, a obraz np. formatu 4:3 rozciągnięty na całą szerokość nawet wtedy lepiej wygląda.
O sygnałach najlepszej jakości (w tym HD) nie ma co pisać.
Spełnione są wszelkie kryteria pełnego zadowolenia.
Można nawet oglądać z bardzo bliska, jeśli ktoś ma taką ochotę.
Ostatnia edycja: