jtd napisał:A co wam tak zalezy na tym MPEG-4? Przeciez to bedzie usluga dla plebsu, biedoty, ktora nie bedzie stac na platformy cyfrowe, cyfrowe kablowki itd. Nic nie ma za darmo, bedzie tam raptem kilka, no maksymalnie kilkanascie podstawowych kanalow cyfrowych typu TVP1,2,polsaty i tvny
Taki post dla kogoś z podpisem "expert" na tym forum to porażka.Więc muszę napisać że lepiej być "plebsem i biednym" finansowo ,niż jak Ty "plebsem i biednym"umysłowo.To że napisałeś na forum 1117 postów nie pozwala Ci obrazać ludzi którzy chcą się czegoś dowiedzieć na dany temat.jtd napisał:A co wam tak zalezy na tym MPEG-4? Przeciez to bedzie usluga dla plebsu, biedoty, ktora nie bedzie stac na platformy cyfrowe, cyfrowe kablowki itd. Nic nie ma za darmo, bedzie tam raptem kilka, no maksymalnie kilkanascie podstawowych kanalow cyfrowych typu TVP1,2,polsaty i tvny
Witam, jestem tu nowy i z góy zaznaczę,że nie jestem ekspertem,niestety.bryczes napisał:Rozumiem, że próbowałeś podłączyć sygnał nadawany w MPEG-4 i nie jest to informacja tylko z instrukcji. "JTD" jest to dla wielu osób bardzo cenna informacja więc mam nadzieje, że jesteś tego na 100% pewny. Samsung inoformuje że cała seria 7 ma tuner obsługujący MPEG-4.
component napisał:Witam, jestem tu nowy i z góy zaznaczę,że nie jestem ekspertem,niestety.
Od dziś jestem za to posiadaczem Samsunga 40A786.Przed kupnem dzwonilem na infolinię Samsung Polska gdzie zdecydowanie poinformowano mnie o obecności tunera MPEG-4 na pokładzie.Podczas instalacji(Warszawa) tuner wyłapał kilka kanałów cyfrowycholsat,Polsat Sport HD(test),PR pr1,PR pr2,PR pr3,TV4,TVN i TVP Sport. Niestety jest tylko dźwięk, i napis: rozdzielczośc HD nie jest obsługiwana. Nie wiem czy to świadczy o braku tunera MPEG-4 czy też ja coś źle robię, w każdym razie obrazu nie ma.
Jedno małe pytanie. A co będzie jeśli kablówka kompleksowo też przejdzie na mpeg-4?jtd napisał:Kup sobie leda i ciesz sie piekna czernia juz dzis, a nie martw sie tym czy za dwa lata bedzie 5 czy 8 kanalow w standardzie MPEG4 za darmo w Polsce
component napisał:Witam, jestem tu nowy i z góy zaznaczę,że nie jestem ekspertem,niestety.
Od dziś jestem za to posiadaczem Samsunga 40A786.Przed kupnem dzwonilem na infolinię Samsung Polska gdzie zdecydowanie poinformowano mnie o obecności tunera MPEG-4 na pokładzie.Podczas instalacji(Warszawa) tuner wyłapał kilka kanałów cyfrowycholsat,Polsat Sport HD(test),PR pr1,PR pr2,PR pr3,TV4,TVN i TVP Sport. Niestety jest tylko dźwięk, i napis: rozdzielczośc HD nie jest obsługiwana. Nie wiem czy to świadczy o braku tunera MPEG-4 czy też ja coś źle robię, w każdym razie obrazu nie ma.
Pozdrawiam
tomekHD napisał:Witam. Mam takie pytanie odnośnie 786. Jaki jest naprawde czas reakcji tego tv bo spotkałem się z dwoma różnymi 6ms i 4ms ?? i czy problem ze słabymi kątami jest naprawde ?? czy ten kłopot jest tylko wyolbrzymiony ??
i spotkałem się róznież z tym że ten TV cierpi na input LAG głównie dotyczy to grania, czy ktoś moze coś powiedzieć czy ten input lag naprawde występuje czy nie ?? Zastanawiam się między tym własnie tv le 40 a786 a le 40 a856 i mam mały problem
Z góry dzięki za pomoc !!
Dzięki za zainteresowanie Ja też dzis rozmwiałem infolinią Samsunga, zapisano numer seryjny telewizora,datę zakupu i mój telefon, jutro po kontakcie z technikami mają mi oddzwonic czy "należy" mi się wizyta serwismena. Pożyjemy,zobaczymy, na pewno Wam opiszę co dalej nastąpi...bryczes napisał:Rozmawiałem z technikami z Samsung'a o Twoim przypadku. Ich odpowiedź brzmiała, że telewizor powinien mieć wbudowany tuner z obsługą MPEG-4 zgodnie ze spoecyfikazją. Jeżeli to nie dzała (tak jak w Twoim przypadku) należy reklamować towar ponieważ jest to usterka.
jtd napisał:mirek sprawdz to czy u ciebie po okolo pol godzinie ogladania wiatrak sie rozkreca na szybkie obroty i go slychac