Udało mi się wyeliminować pogłos na TV. Jakiś dureń ustawił wartość fabryczną na 80 zamiast na 0. Teraz dźwięk z TV i ze wzmacniacza lecą tak samo. I przy okazji udało mi się naprawić nie działające oszczędzanie energii w trybie AUTO. Teraz ładnie się zmniejsza podświetlenie przy ciemnych scenach i już nie widać tak podświetlenia jak ktoś przykładowo idzie ciemną ulicą.tomtu napisał:Nie jest to kwestia ustawienia bo w instrukcji jest napisane ze taka sytuacja może mieć miejsce. jedyne wyjście to w którymś amplitónerze (niestety nie pamiętam w którym) była opcja zsynchronizowania obrazu z głosem.
mam 32 le 656 i mam to samo co jest dość dla mnie irytujące wcześniej tv podpinałem pod wzmacniacz stereo i mi to wystarczało a tv i wzmacniacz torchę się w głosie uzupełniały tzn z tv soprany a z wzmacniacza więcej basów teraz tego nie można zrobić bo jest nieznośny pogłos to chyba posunięcie samsunga aby sobie sprawić kino domowe.
Opóźnienie należy ustawić w Trybie serwisowym w opcjach 4. ADVANCED MENU. Wchodzimy w to wciskając 000 lub 0000. Potem trzeba przejść w AUDIO i w opcji Sound DELAY lub podobnie zmienić z 80 na 0. Potem reset TV i wszystko działa
Wszystko na sofcie 1020.1