zajka napisał:
@ darudgg
Pewnie będę monotonny ale z uwagi na to, że zastanawiam się na tym TV muszę zadać to pytanie do nowego użytkownika- czy TV faktycznie szarpie obraz (szczególnie jasne obszary) przy panningu kamery?
Druga sprawa-rozumiem, że oglądasz 58" z 2,5m i nie uważasz żeby to było za dużo? Ja zastanawiam się nad 50" lub 46" (inny tv oczywiście).
Też się zastanawiam się V10.
@Dżon
Ciekaw jestem czy w związku z twoimi przygodami z TV dalej dałbyś tak silną i pozytywną rekomendację na forum jak jakiś czas temu?Pamiętam, że kompletnie nie widziałeś żadnych wad, idąc dalej nawet krytykowałeś fakt wytykania wad tego tv na forum?
Pozdr.
W gwoli ścisłosci mam 50 cali nie 58, pisalem tylko ze moja 50 w domu wydaje sie wieksza niz 58 w sklepie, ale po powieszeniu na scianie powoli sie przyzwyczajam do TV,obraz po HDMI jest naprawde rewelka, z kablówki średnio. Do tego ekranu to minimum 2,5m z mojego punktu widzenia, oczywiscie po HDMI

, do normalnego sygnalu po scarcie lub kablowka to z 3,5m minimum, z tym ze 46 cali to juz za maly

tv ma cieszyc a 50 juz cieszy

.
żadnego rwania obrazu nie dostrzeglem narazie, ale raczej go nie szukam wiec nie znajde

. Lekko smuzy, widoczne z 1m.
zajka napisał:
witam
daruddg domyslam sie ze masz tuner n-box.jesli chcesz uzyskac lepsza jakosc obrazu sd podlacz tuner przez wyjscie component nie hdmi.sprawdzalem , jakosc obrazu bedzie lepsza niz przez hdmi
Źle sie domyślasz

, polsat cyfrowy, tuner samsng z HDMI

( o dziwo pieknie skaluje). Chyba zostane przy HDMI obraz naprawde rewelka, ale jak dorwe component to sprubuje. HD mam jedynie polsat bo za free

,z tym ze ogladalem wczoraj mecz dynamo - inter i nie zachwycil mnie( napewno wina braku kalibracji, ale mam wrazenie ze panas lepiej by sobie poradzil, moge sie mylic, marketing i ogladanie w sklepie dema panasonica z meczem z blureya zrylo mi psyche

), moze jeszcze polsat sport sobie w HD zamówie ale nie wiem czy warto, bo zwykly polsat sport też rewelka jest

.
Weź V to powiesz mi potem jak tam czern w warunkach domowych

, w samsungu bez kalibracji, tylko wszystko na 50 jest ok, w panasie w sklepie taka zajebiscie szara byla, zreszta kiki napisal ze panas v ma szara czern i ja to widzalem jak cholera jest szara

, ale to moze warunki sklepowe.
A teraz napisze cos za co mnie zlinczujecie, dzwiek w tym tv dla przecietnego Kowalskiego naprawde bardzo dobry, a jak ktos poczul moc dolby 5.1 czy 7.1 to niech sobie kupi i po problemie

.