Dżon Bondżoe
New member
też dzisaj to usłyszalem - ale dzwonie po 15tej
to bądzmy w kontakcie - zobaczymy jak samsung upora się z problemem
to bądzmy w kontakcie - zobaczymy jak samsung upora się z problemem
smiglostopy napisał:Jakie masz te glosniczki? Jest do nich sub? W TV sa wyjscia audio: optyczne i ecomposit ("czincz"). Tak wiec zalezy, czy twoj sub (jesli masz) takie wejscia posiada.
Glosnikow w TV nie musisz odlaczac. Wystarczy ze przyciszysz glos na 0.
smiglostopy napisał:Jakie masz te glosniczki? Jest do nich sub? W TV sa wyjscia audio: optyczne i ecomposit ("czincz"). Tak wiec zalezy, czy twoj sub (jesli masz) takie wejscia posiada.
Chciałbym zauważyć, że chyba nie każdy model ma wyjście analogowe dźwięku. W moim jest tylko złącze światłowodowe.smiglostopy napisał:Jakie masz te glosniczki? Jest do nich sub? W TV sa wyjscia audio: optyczne i ecomposit ("czincz"). Tak wiec zalezy, czy twoj sub (jesli masz) takie wejscia posiada.
tesla74 napisał:Chciałbym zauważyć, że chyba nie każdy model ma wyjście analogowe dźwięku. W moim jest tylko złącze światłowodowe.
Dla wyjść analogowych typu chinch potrzebny jest zewnętrzny wzmacniacz, albo głośniki aktywne czyli z wbudowanym wzmacniaczem. Należy też zauważyć, że traci się wtedy możliwość regulacji głośności z pilota.
Podsumowując, wg mnie jedyna rozsądna opcja to zewnętrzny wzmacniacz + kolumny.[/q
uote]
Dzięki za dwa ostatnie posty.One mi wszystko wyjaśniają.
Firma Samsung prawdopodobnie ze względu na cienką obudowę wbudowała głośniczki
jak w laptopie i nie dała możliwoiści tak jak w przypadku Pioonera zainstalowania dodatkowych bez bawienia się w ich dodatkowe zasilanie.
Nie zawsze chce się włączć amplituner szczególnie gdy moja żona ogląda swoje filmy
i drażnią ją jak w przypadku wielu kobiet basy.Poza tym nie da się ukryć, że moja Yamaha Rx4600 zużywa więcej prądu niż sama Plazma.
Jest taka możliwość zaistalowania dadatkowych wyjść na bazie istniejącego zasilania w telewizorze, które po włożenie wtyku rozłączają zasilanie wewnętrzne głośników dając zasilanie na głośniczki zewnętrzne i regulacja głośności odbywa się z pilota od telewizora.
Niestety bez ingerencji wewnątrz się nie obejdzie.
Trzeba by zgłosić do Samsunga Wniosek Racjonalizatorski na ten pomysł.
Szkoda, bo została by jakaś alternatywa wyboru a tak jesteśmy zdani albo na to co mamy albo dodatkowe Kino Domowe.
czy w tym tele jest możliwość podłączenia dodatkowych głośniczków zewnętrznych bez ich dodatkowego zasilania przez wzmacniacz i odłączenie tych wbudowanych.
zatem jak dobrze rozumuję musisz mić wzmacniacz albo ampli, zeby to podłączyćTo są typowe acz b.dobre satelitki po kinie domowym i nie mam suba.
Chodzi mi o zasilanie satelitek bezpośrednio z telewizora
Oprócz wiszących głośniczków intryguje mnie zastosowany wieszak do plazmy.
Proszę podaj jego typ i cenę i ewentualne namiary.
Dla wyjść analogowych typu chinch potrzebny jest zewnętrzny wzmacniacz
POPIERAM - z tego co wiem to nawet kuro nie ma głośników - bo tele jest do obrazu a wzmacniacz(ampli) do dźwiękuwg mnie jedyna rozsądna opcja to zewnętrzny wzmacniacz + kolumny.
Nie zawsze chce się włączć amplituner
no to moja żona jest wspaniałai drażnią ją jak w przypadku wielu kobiet basy
Nie potrafiono mi także odpowiedzieć jak w tym przypadku wygląda gwarancja samsunga, przedstawiając mi prawo wymiany telewizora w ciągu 7 dni od daty zakupu.
Jest to specjalny wieszak do telewizorów samsunga (w tym modelu 850), bez problemów można go kupić w Polsce, w moim przypadku był to Saturn. Cena 500-600 zł (tak wiem że dużo ale telewizor prawie nie odstaje od ściany), typ podam jak będę w domu.wladek_wypadek napisał:Oprócz wiszących głośniczków intryguje mnie zastosowany wieszak do plazmy.
Proszę podaj jego typ i cenę i ewentualne namiary.
więcej czarnego koloru a nie tak jak większość pisze białego