oj nie jest... a teraz mi ic nie buczy i nie mam co oglądać. mineły 5 dni a ja wciąż tęsknię za tv..nie jest to aż tak dokuczliwe
ceny zaczynają się od ok. 5400pln (50")
Ktoś się orientuje gdzie w Wawie dostanę to cudo w cenie max 6000?
Wczoraj był na promocji w MediaMarkt promocja 7700zł minus Vatskruf napisał:To mój pierwszy post na tym forum, więc witam wszystkich
Od jakiegoś czasu interesuje się zakupem nowego TV. Z początku zdecydowany byłem na LCD sony serii W5500 ale czytając to forum szybko wybiłem sobie wszystkie LCDeki z głowy.
Wybór pozostał w plazmach. Rozważałem zakup:
- Panasa V10
- Pioneer 5090
- Samsung B650
- Samsung B850
Panas odpadł ze względu na brak USB co dla mnie jest bardzo ciekawą opcją, której często bym używał (samsung nie ma problemów z większością formatów filmowych, fullHD w mkv, wmv, divx i inne śmigały bezproblemowo na teście w sklepie)
Pioneer odpadł ze względu na cenę.
Dziś poszedłem do sklepu dla idiotów i saturna popatrzeć sobie na samsungi i szczena mi opadła jak z USB odpaliłem sobie własny materiał w fullHD (B850 - wersja 50").
Rozważałem zakup B650, ale 850tka jest dużo ładniejsza z wyglądu zewnętrznego no i ten cieniutki panel . Klasa. Naczytałem się masę o 850tkach i ich bzyczeniu, mam nadzieję, że nie jest to aż tak dokuczliwe lub trafi mi się niebzyczący egzemplarz.
Ceny w sklepach dla idiotów i saturnach są niestety z kosmosu. PS50B850 (wersja 50") kosztuje w obu 7999, 58" bagatela 11999, mocne przegięcie gdy w porównywarkach ceny zaczynają się od ok. 5400pln (50").
Ktoś się orientuje gdzie w Wawie dostanę to cudo w cenie max 6000? Proszę o pw Strasznie się napaliłem na tego TV i już nie mogę się doczekać kiedy stanie u mnie w domu.
cezy napisał:Wczoraj był na promocji w MediaMarkt promocja 7700zł minus Vat
skruf napisał:Był za 7999 minus VAT (czyli ok 6500), byłem na Ostrobramskiej w Wawie wczoraj i to nadal wg mnie jest przegiecie za ten TV.
ja kupilem go 2,5 tyg temu za 5500 - terz mozna kupić spokojnie za 5400 w sklepach internetowychmozna wytargac za okolo 5700-5800 a moze nawet taniej
http://www.skapiec.pl/site/cat/21/comp/554122
http://www.ceneo.pl/2460276
Dżon Bondżoe napisał:ja kupilem go 2,5 tyg temu za 5500 - terz mozna kupić spokojnie za 5400 w sklepach internetowych
No tak, ale w sklepie internetowym nie sprawdzisz czy np. nie bzyczy.
A z "normalnych" sklepow to NN chyba jeden z tanszych.
skruf tylko nie zapomnij zakupić tego TV ze strony internetowej tego sklepu. Osobiście przymierzałem się do zakupu u nich 50B650 (co prawda zrobili mi przysługę i mam 50B850 ale do rzeczy) pojechałem do sklepu i okazało się, że cena w sklepie a na stonie sklepu to dwie różne sprawy - należy zakupić na stronie internetowej sklepu a odebrać w sklepie. ( w moim przypadku nałożyło się jeszcze zakończenie promocji - cena w dniu, w którym pojechałem po TV z ok. 4600 skoczyła na 5900) - dzięki jednak temu jestem szczęśliwym "oglądaczem" 50B850skruf napisał:Znalazłem w rtveuro blabla
Cena 5990 mi odpowiada bo i tak na raty go biore, a tam 0%. Wiec biorac pod uwage koszt kredytu w innych sklepach i zakładając nawet cenę 5500 to i tak wyjdzie więcej niz te 5990. Więc dla mnie już wszystko jasne w tym temacie
Pewnie dziś lub jutro podjadę bo TV zaklepany.
Zaklepałem przez tel, w sklepie czeka, cena jak na stronie bo w sklepie też promo mająarkjec napisał:skruf tylko nie zapomnij zakupić tego TV ze strony internetowej tego sklepu.
arkjec napisał:ps. odnośnie 0% to owszem może być ale kredyt poniżej 5000, pewne zaświadczenie o zarobkach i nie więcej jak 10 rat (takie informacje uzyskałem w rozmowie w cztery oczy )
skruf napisał:Czy ktoś na tym TV korzysta z DLNA? Jak to się sprawuje? Czy filmy z kompa/NASa w HD polecą po WiFi w standardzie G (teoretyczna przepustowość 54MB/s) ?
Musiałbym sporo kabli przeciągać w domu żeby LAN podpiąć, a stoi w domu access point linksysa w standardzie G, więc do tego TV najchętniej bym kupił drugi taki sam access point pracujący jako AP client i podpiął go do LANa w TV.
Ktoś testował takie rozwiązanie? Jak się sprawują filmy 720p/1080p puszczone po WiFi G? Poleci czy będzie cięło?
crocom napisał:niestety tnie sie :/
testowałem u siebie i właśnie jestem w fazie rozglądania się za routerem z wifi na N
co do AP client to do tv samsunga jest specjalna karta wifi na usb koszt około 200 zł, o tyle jest fajna, że nie widać jej z tyłu tv szczególnie gdy tv wisi.
pozdrawiam
crocom
Zawitał u mnie 2 godziny temujgx napisał:prosimy nowych posiadaczy o wpisy na temat brzęczenia - słychać czy nie u was?
pozdro
Mam już 2 zewnętrzne dyski i jest to też jakieś rozwiązanie. Chyba żaden TV obecnie na rynku z DLNA nie wspiera przewijania filmów (mylę się?), może to drażnić, ale zależy mi również na muzyce i zdjęciach z NASa bo przy TV jest podłączony Ampli + zestaw audio.tesla74 napisał:@skruf
@crocom
Po co Wam DLNA??? Pisze na tym forum od jakiegoś czasu, że jest to największy niewypał w samungu. Filmów puszczanych z kompa nie da się przewijać. Wyobraźcie sobie sytuację gdy musicie przerwać film w połowie, albo poprostu coś się zatnie. Czeka Was oglądanie jeszcze raz pierwszej połowy filmu. Nie da się w żaden sposób przeskoczyć do miejsca gdzie skończyliście oglądać.
Zamiast tracić kasę na router (jak niestety ja najpierw zrobiłem ) kupcie zewnętrzny dysk na usb i podepnijcie bezpośrednio pod TV.