Kolego Dżon Bondżoe - forum jest od tego żeby dzielić się wiedzą. Należysz do grona osób które bezkrytycznie podchodzą do swoich zakupów. Wychwalasz nowy nabytek pod niebiosa i nie znosisz choćby najmniejszego przytyku.
wiem - ale ja nawet tego nie kryję

- co mam zrobić, ze ten samsung po prostu mnie powalił... wiem tez, ze to bzyczenie to wada, która może się zdarzyć - wtedy serwis i tyle.
Napisałeś wcześniej że Twoim zdaniem różnica w obrazie między 650 i 850 jest widoczna w każdym calu..(....)
tak - napisałem to, ale ponowię:
stoja one obok siebie w Saturnie - Wrocław Pasaż Grunwaldzki.
podłączyłem laptopa (dvd) przez zwykły vga. Tryb film na obu - reszta ustawien taka sama.
Nie uważam siebie za znawcę tv - audio tak -ale nie tv - obraz na 650 był bardzo dobry - ładny, ale na 850 to za kazdym razem mi szczeka opada - nie wiem jak mam to wyrazic. czerń jest czerniejsza - po prostu ładniejszy jest i to widać.
pomieszczenie było jasne - ale specjalnie zwróciłem na to uwagę: światlo na dzilae tv jest przyciemnione.
Ja nie pisałem że 650 czy 530 były gorsze.... napisze to tak...
jak bym mial tylko 3500 PLN to bym brał 530tke i bym był happy bardzo - bo tele świetny. jak bym mial 4500 to bym brał 650tke i takze bym był happy bardzo bardzo - ale uważam, ze warto dopłacic do 850tki (cena 5800PLN) >> bo obraz odstaje BARDZO - nie iwem jak to opisać - no pojedźcie sobie do marketu i podlaczcie dvd jak ja to podłączyłem to zobaczycie - sami mi takie rady daliscie na forum - tak zrobiłem - i za to Wam dziękuje, bo zaoszczędziliście mi łażenia po sklepach
dodam, ze są odbicia - no to jest szkło - wg mnie nie ma różnic w odbiciach miedzy 530tka, 650tka i 850tka - jeśli sa - to wtedy ja ich nie widziałem - ale dla mnie to nie problem - nie oglądam tv na plazy przecie.
Jeśli dla Ciebie 650tka i 850tka maja niemal ten sam obraz - O.K. niech tak będzie - nie interesuje mnie to - bo po prostu dla mnie jest - to tak jak ze sprzetem audio - dla mnie yamaszka z kolumnami elac to piekny i niesamowity dźwięk - inni powiedza , ze jestem głupi i tyle
Nie miałem zamiaru dopłacać około 1500zł za niedopracowany produkt. Dlatego zaryzykowałem 650kę. I co? Jestem bardzo zadowolony - obraz pomijając wady, jest świetny. Bardzo naturalny, z dobrym kontrastem i czernią.
i ja Ci wierze

bo sam to wyżej napisałem, ze obraz jest łądny i tele ogólnie prezentuje się super
I tu dochodzimy do sedna - laicy zawsze pieją z zachwytu nad swoimi zakupami. Nie chcą i nie będą widzieć wad i niedoskonałości. Może to i dobrze. Ale o ile niektóre aspekty obrazu mogą być debatowalne o tyle wady muszą być wytykane.
no bo poco mam się umartwiac nad czym, jak tego nie widac

jak to zobaczę, usłysze to dzwonie do serwisu i tyle
zresztą ja jeszcze go nie kupiłem - kupuje w następnym tygodniu
arkjec masz 100% rację - ale wiesz - większośc osób nie pisze na forum jak mu tele piknie gra - tylko wtedy jak się wkurza, ze wydali x tysięcy na sprzet, który ma wadę..