Chciałbym dorzucić swoje parę groszy. Testowałem plazmy laptopem i swoim kablem zwykłym vga + film dvd. Chciałęm się przekonać, czy warto dopłacic (nie przepłacić) za ps50b850. testowałem plazmy: 50b850, 50b530 i 50b650 oraz lcd samsunga z serii b5 - tak dla porównania (nie wiem po co
>> na każdym samsungu ustawialem tryb film
moje spostrzeżenia wraz z konfrontacją tego, co przeczytałęm na tym forum:
- samsung ps50b850 jest telewizorem, który zabija inne telewizory i nie mam mocnych !!
- niektórzy na tym forum czepiają się jakichś 50hz, i innych pierdół - chyba nie widzieli tego potwora na realu z sygnałem dobrej jakości a nie obrazem z kablówki na kablach sklejanych przez jasia z magazynu
- nie ma sensu ten wątek
>>> bo ten tv jest wart tych 5800 - bo tyle teraz kosztuje.
- nie ma sensu porównywanie tego tv z innymi - masz 5800??? to kupuj, bo stracisz czas na porownywanie i czytanie o nim - kupuj w ciemno - będziesz go po prostu podziwial, tak jak ja zaufalem sprzedawcy i po sesji odsłuchowej kupiłem yamahę 663 + zestaw 5.0 elac. Samsung ps50b850 jest piękny, cieniutki a obraz jest śliczny, krystaliczny i z dvd wygląda lepiej niż na innych (nie wiem dlaczego, bo się na tym nie znam -ale co mnie to obchodzi
- ważne, że ładniejszy i można z bliżej oglądać)
- dzięki temu testowi z laptopem i dvd (sami poleciliście aby tak testować) przekonałem się że moje 3m to nawet za dużo na 50" - gdybym miał więcej kasy to bym brał 58"
- pragnę tego tv - zakup za kilka dni - a ja nie mogę przestać o nim myśleć (paranoja)
- jest absolutną nieprawdą, ze 650tka różni się od 850 tylko grubością i "jakąśtam elektroniką" >> wg mnie porównywanie 850tki do 650tki jest nie na miejscu! 850tka jest w każdym calu lepsza i koniec kropka. i warto doplacić 1300PLN! (650tka jest za 4500)
- przekonalęm się tez, że obraz z samsunga ps50b530 jest na prawdę dobry - telewizorek za 3800PLN a na prawdę ładnie gra - bez emocji - ale jak się zaraz odpali 850tkę - to szczena opada do podłogi i nie chce się przestać gapić!
tak testuje laik
jestem zielony - nie używam określeń w stylu luminofor, ghosting cośtam i inne, ktorych nawet nie pamiętam z tego forum
ja się po prostu cięszę jak głupi widząc 850tkę - bo jest to televisor odstający od całęj reszty.
I tak jak jako laik dziwię isę dlaczego ludzie kupują lcd - tak jako przyszly wląściciel samsunga ps50b850 dziwię się innym na tym forum, któzy czepiają się jakichś tam szczególików,k toych pewnie nikt nie zobaczy.
Nie biadolcie! to jest po porostu genialny tv! Cieniutki, ładny design! a obraz to już poezja - czarny czarny - biala biel, kolory naturalne, itd itp
Jeśli piszecie o jakichś tam ghostingach i "cośtamcosiach" to straszycie zielonych, takich jak ja --- myślę sobie: "o czym Ci ludzie piszą?? - daję 6 kola za tele i mam mieć jakieśtam cosie? na prawdę wystraszyliście mnie.
także jeszcze raz: zieloni - nie znacie się na tv - i macie 5800PLN - bierzcie tego samsunga i tyle - nie traćcie czasu - zakochacie się w tym tv i tyle i oglądać go z odległości 220cm (DVD)
z milą chęcią odpowiem na pytania