Samsung F6770/F6650

toto83

New member
Dalej mam problem z jakością obrazu a co do Hbbtv to jak mam ustawione na dvb-t to dalej niema opcji kanału z danymi w zakładce system. Wersja systemu to 1117.3 ostatnio się zaktualizowało

psiaja

Member
Panas ET60 jest mocno polecany nie tylko ze względu na płynność obrazu, ale również i skalowalność obrazu.
Czy może mi ktoś porównać powyższy model do F6770? Dużych różnic w jakości mogę się spodziewać w tych telewizorach i na czyją korzyść?
W przypadku zakupu 46F6770 warto wymieniać modele, aż znajdę matrycę samsunga (czy jest duża różnica w jakości podświetlenia i wykonania do innych producentów matryc w tym modelu?)

kundelek

New member
wychodzi na to że oznaczenie matrycy A1FAV to PSA

Attachments

• P1010499.JPG
    P1010499.JPG
    510,9 KB · Wyś: 114

tdx

New member
Bez reklam
Piszesz o producencie matrycy rodzaju matrycy w ms nie ma ale fatwo to sprawdzic

wysłane z mojego ATARI 65XE z magnetofonem XC-12

kundelek

New member
zrobiłem pare fotek ale te będa chyba najlepsze tylko mam dylemat bo na jednym zdjęciu wyszły mi subpixele skośne takie jak są w S-PVA ale wiekszość wyszła z pionowymi tak jak w PSA, więc chyba trafiłem na tą gorszą matrycę

Attachments

• P1010509.JPG
    P1010509.JPG
    834,5 KB · Wyś: 98
  • P1010515.JPG
    P1010515.JPG
    486 KB · Wyś: 116

kundelek

New member
A no to nie wiedziałem :) Szkoda tylko że te plamy się pojawiają ale z tego co piszą inni posiadacze też tak mają więc to chyba problem tego modelu, chociaż zastanawiam sie czy nie wezwać serwisu telewizor kupiony na koniec grudnia więc chyba nie będzie problemu z wymianą na nowy?

tdx

New member
Bez reklam
PLS ma lepsze kąty niż nawet od IPS i lepszy kontrast i jasność przy obniżonym zużyciu energii + lepszy czas reakcji

Bonkol

New member
Witam, mam TV UE40F6770 i mam pewien problem. Mianowicie sieć bezprzewodowa notorycznie się rozłącza. Czasami wręcz nie można z ustawień sieci kablowych przejść na bezprzewodowe, bo po prostu ich nie wyczytuje. Miesiąc temu ten problem też był, ale zdarzało się uruchomić i wtedy sieć działała bez problemu i wszystkie aplikacje działały.

Teraz po włączeniu TV sieć bezprzewodowa od razu się łączy(sygnał znakomity), ale nawet nie zdążę odpalić porządnie Smart Huba, a już się rozłącza. Czasami udawało się wszystko odpalić i wszystkie aplikacje działały bez żadnych nawet najmniejszych przycięć, a czasami jest tak jak teraz czyli problem z rozłączeniem sieci który czasami trwa nawet kilka dni. Dodam, że na netbooku i na fonie sieć świetnie łączy się za pomocą routera i tylko TV ma z tym problemy co jest niesamowicie uciążliwe.

Dodam też, że jakiś czas temu częściej się wszystko włączało niż teraz, a ani ja ani admin sieci nie zmieniał żadnych ustawień. Za każdą rade i pomoc będę wdzięczny choć coraz bardziej mi się wydaje, że to wada fabryczna TV(karty sieciowej)...

Pozdrawiam.

tdx

New member
Bez reklam
najpierw wyeliminuj szyfrowanie czyli ustaw radio bez hasła.
Sprawdź czy inne sieci się nie nakładają na tym samym kanale.

Jeśli po zmianie góry połączenie jest stabilne zmień rodzaj szyfrowania lub samo hasło (np same liczby)

jeśli nadal rozłącza test po kablu jak działa pełen reset TV jak nadal nie działa serwis :D

Do góry