Samsung F6770/F6650

jarmk

New member
@ Jann
Rzeczywiście czyszczenie pomogło - dzięki.

@ tdx
Aktualizacja oprogramowania przez USB
Ściągasz soft ze strony rozpakowujesz na pendrive tak żeby był katalog z nr softu w nim folder image a w nim plik upgrade
odpalasz TV wkładasz pena do usb czekasz chwilę dajesz pomoc aktualizacja aktualizuj teraz
Nie wyglądał ten plik po ściągnięciu na plik do rozpakowania..zawsze wszystko rozpakowuje WinRAR-em, a tu całkiem inaczej.. :)
Właśnie aktualizuje.... również dzięki za podpowiedź.

tdx

New member
Bez reklam
- Solves Auto Off-On Issue
- Solves the issue Smart Control does not work.
- Solves Network Connection Issue with Wireless Router.
- Improves Picture Quality.
- Solves the issue Screen Mirroring does not work.
- Solves the issue Digital Clean View does not work correctly.

Sobtainer

New member
Pytam, bo wczoraj w czasie pobierania przez TV, zatrzymałem pobieranie bo wyskoczyło 17h. Po czym, odpaliłem Source żeby wejść na dysk i odpalić film i pojawiła mi się zakładka mojej sieci LAN do której mogłem się połączyć. Dziwna sprawa, bo tego nie mam w ogóle, a wczoraj się pojawiło.

jarjar82

New member
Uffff dzięki za info o aktualizacji...właśnie wkurzal mnie brak reakcji na przyciski w smarcie i może aktualka coś zmieni. Ogólnie od 1115 było już tylko gorzej...dziwne zachowanie smarta...bardziej widoczna "praca wygaszacza stref" czyli jakby migotanie.

Lenio FullHD

New member
tv zamawiałem z ole ole, więc nie wiem ale za informacje o liczniku dzięki:) Brałem pod uwagę jakiś delikatny czas, np dla testów w fabryce gdzie składają całość.

Ktoś może podpowiedzieć co mogę zrobić z tv, żeby ewentualnie sklep nie odrzucił mojego zwrotu? Czyli wspomniane "ślady użytkowania"? Oczywiście o menu serwisowym nie mówimy... Mam na myśli jakieś folie ochronne, dokumenty...

Juro przychodzi TV więc z pewnością się pochwalę ( mam nadzieję )

tdx

New member
Bez reklam
możesz rozpakować, skręcić, wyciągnąć i używać pilota...
Folii lepiej nie ściągaj z podstawy oraz ramek

Lenio FullHD

New member
zamówiłem z opcją przykręcenia podstawy i podłączenia pod instalację ( mam połamaną nogę ... ;/ )
czyli zwrócę uwagę Panom na temat folii. Rozumiem, że wyłapię wszelkie problemy z matrycą z naklejoną folią?

Lenio FullHD

New member
no to czekam na dostawców.
a wogóle, to sporo ostatnio aktualizacji wyszło, mam nadzieję że na plus. Ktoś może potwierdzić, czy największe problemy zostały poprawione?

zbyniu4

New member
Witam. Pobrałem waśnie nowe software do 6770 i jestem mega zadowolony. Z moich i nie tylko moich obserwacji poprawili dźwięk, jest jak by głośniej i wyraźniej, jak dla mnie na pewno poprawili płynność i wyrazistość obrazu. Generalnie dużo lepiej jak na poprzednim software.
ps
może też są inne poprawki których nie zauważyłem. Proszę o wypowiedzi na temat nowego oprogramowania.

Lenio FullHD

New member
myślę, że jak dziś włączę nowy tv to będę dużo dużo do tyłu z aktualizacjami, więc włączę najpierw na starym oprogramowaniu potem zaktualizuję i zobaczymy...

pendrive musi być specjalnie przygotowany, aby wgrać nowy soft? oraz czy wejście usb w tv będzie miało znaczenie?

tdx

New member
Bez reklam
Ściągasz soft ze strony rozpakowujesz na pendrive tak żeby był katalog z nr softu w nim folder image a w nim plik upgrade

odpalasz TV wkładasz pena do usb czekasz chwilę dajesz pomoc aktualizacja aktualizuj teraz

jarjar82

New member
Mój 6770 nie pobiera tej nowej aktualki...czyli będzie trzeba wgrać go na USB. Od aktualizacji 1118 trafiają się same kwiatki w obsłudze, a raczej braku reakcji na pilota :/ wczoraj nie mogłem go wyłączyć ...choć dioda sygnalizowała odbiór syg. z pilota .

kingdom

New member
Pilot samsunga (model tv 6770) + n box recorder

Witam,

Skonfigurowalem pilota Samsunga zeby moc uzywac go do sterowania n boxem, ale cos jest nie halo kiedy chce otworzyc EPG (guide na pilocie). Czasami wystepuje zupelny brak reakcji, czasmi EPG pojawia sie po kilkudziesieciu sekundowej zwloce, a czasami odpala od razu. Tez tak macie? Jakies podpowiedzi co by ta przypadlosc naprawic? Wszystkie inne przyciski dzialaja normalnie.

Do góry