napisalem ze jest dobry na tle tych ktore sa w samsungu a nie tych ktore sa dostepne ogolnie na rynku u innych marek
Racja...
co do pozostalej czesci twego postu calkowicie sie zgadzam
przy zakupie sadziłem ze bede z tych pseudo widżetow korzystał ale teraz nie chce mi sie nawet w tym celu BR włączać
Ja jednak włączam, generalnie dla dwóch widżetów: YouTube i NetPlayer (który w chwili obecnej służy za odtwarzacz filmów z Ipli, tyle że strasznie niewygodny bo trzeba ręcznie linki do filmów wprowadzać poprzez pliki xml na serwerze).
Co do YouTube, strasznie mi się na BD-C8500 rozjeżdża dźwięk, zresztą nie tylko na YouTube ale na vod.tvp.pl też i w NetPlayerze też, więc ewidentnie jest to wina kodeków. Przy dłuższych filmach po kilkunastu minutach dźwięk potrafi wyprzedzać obraz o kilka sekund i jedynym sposobem jest naciśnięcie Pauzy a następnie wznowienie odtwarzania - wtedy się synchronizuje na parę minut, potem znów rozjeżdża i tak w kółko.
Drugą rzeczą, którą bym chętnie zmienił w widżecie YouTube są tytuły - dobrze byłoby je zmniejszyć (albo przynajmniej żeby się przewijały) tak, żeby można było na liście odczytać CAŁY TYTUŁ. Bardzo wiele filmów na YouTube jest w wielu częściach a numer części jest zwykle na samym końcu tytułu i go nie widać dopóki się nie otworzy danego filmu. A jeśli się okaże że to nie ta część to czasem już nie można wrócić do listy z której się film otworzyło, bo np. po zamknięciu filmu przed jego zakończeniem lista "Powiązane tytuły" już się nie pokazuje. Czasem trzeba się STRASZNIE namordować by odnaleźć wszystkie części danego filmu - zazwyczaj jedynym sposobem jest osobne wyszukiwanie po nazwie.
Trzecia sprawa to brak w ogóle jakiejkolwiek obsługi użytkowników YouTube - nie można wyszukiwać wg użytkownika, dla wybranego filmu nie pokazuje się autor, itp.
No ale w końcu to tylko telewizor/odtwarzacz BR, więc trudno oczekiwać takiej funkcjonalności jak na komputerze. I tak jest nieźle. Mogliby ten rozjeżdżający się dźwięk poprawić i będzie super.
Acha, jeszcze jedno: czy naprawdę musimy być torturowani widżetem organu Michnika w taki sposób, że nie dość że nie da się go odinstalować to jeszcze na stałe jest umieszczony w "Zalecanych"? Tak w ogóle, to te "Zalecane" (szczególnie że są to widżety pokazujące się w Menu, a więc o najszybszym dostępie) powinny być edytowalne przez użytkownika. To użytkownik powinien decydować do jakich widżetów chce mieć najszybszy dostęp. To że Samsung uważa, że ja powinienem czytać Wyborczą i korzystać z Facebooka wcale nie oznacza, że to będę robić, szkoda tylko że przez to tracę dwa miejsca na widżety, z których nigdy nie będę korzystać, a mógłbym tam umieścić to czego używam codziennie i móc szybko uruchamiać je sobie z Menu...
----
A co do Ipli, no cóż, poczekam jeszcze trochę. Kolega majkel14 (rozumiem że z Samsunga lub z dobrymi kontaktami w Samsungu) zapewnia, że w ciągu tygodnia-dwóch ma być, więc trzeba dać im szansę...