Ja tam Samsunga nie wymienił bym na Sony. Miałem kilka sprzętów Sony, i mam dosyć. Awaryjne, okrojone, powolne itp. Telewizor Sony niedawno wymieniłem na telewizor Samsunga (i jestem z tej zmiany BARDZO zadowolony), nagrywarka DVD Sony stoi na szafce pod Blu-rayem Samsunga, i nie włączam jej, dopóki nie zostanę do tego zmuszony, wieża sony stoi w drugim pokoju, bo jeszcze chyba tylko włącznik w niej działa, i to nie zawsze. Natomiast co do tego odtwarzacza - proponuję, żeby każdy właściciel tego odtwarzacza napisał maila do firmy Samsung, i poskarżył się na te dwie rzeczy - wyświetlanie pionowych zdjęć, i rozpoznawanie plików z rozszerzeniami "m2ts" i "mts". Przecież to są dwie dosłownie KOSMETYCZNIE zmiany w firmware. Mogą to zrobić w jeden dzień, i to bez większego wysiłku. Ja już napisałem. Wystarczy wejść tu:
Kontakt z nami - SAMSUNG
I po lewej stronie kliknąć E-mail.
Edit. Napisałem do Samsunga. Opisałem problem z pionowymi zdjęciami, i z filmami AVCHD (że wystarczy dodać rozpoznawanie pliku z rozszerzeniem m2ts i mts). Oto, jaką dostałem odpowiedź:
"Szanowny Kliencie
W imieniu firmy Samsung, serdecznie dziękujemy za kontakt.
W odpowiedzi na zgłoszenie pragniemy poinformować:
Sprawa została przekazana do centrali firmy Samsung. Jeśli problem
zostanie rozwiązany to na naszej stronie internetowej pojawi się plik z
aktualizacją, która wprowadzi opisane przez Pana zmiany.
Z chęcią udzielimy odpowiedzi na ewentualne następne pytania. "
Więc jeśli nic nie stanie na przeszkodzie, to zostało czekać na nowy firmware