Samsung 82" vs Sony 85" vs LG 86"?

gitarrra

Well-known member
Bez reklam
Ciężar rozkłada się równomiernie na przynajmniej 2 płytach k/g , plus odpowiednie kołki ( mocowanie )
Owszem , masz rację.
Ale weź pod uwagę jakim materiałem jest regips.
Oczywiście odpowiednie kołki są niezbędne. I zapewne przy statycznym obciążeniu nic się nie powinno dziać.
Ale do ściany mocowano regulowany uchwyt .I chyba raczej po to ,żeby była możliwość regulacji odbiornika.
I właśnie bałbym się tego ,że z czasem z powodu tej regulacji ,nawet pomimo odpowiednich kołków może powstać problem.Kiwanie się telewizora na wieszaku dopełnia całości.

armanig

Klub HDTV.com.pl
VIP
Też zawsze spoglądam z pewną dozą niepewnością na te ich karton-gipsowe domy, ale myślę, że wiedzą co robią.
Szafki kuchenne, zlewy, zresztą cała ta infrastruktura domowa tak funkcjonuje.
Naturalnie nigdy to nie będzie cegła, ale my raczej nie mamy się o co martwić - kołki (naturalnie coś np. Fischera, bo nie ten badziew z zestawu) > wieszak > oglądamy. 15min roboty.

Zgoda w 100% - cena/gabaryt jest tu najważniejszym argumentem. Na papierze niewiele odbiega od mojego sony 85xg8596 który tez nie jest najwyższym modelem a daje dużo radości z oglądania, mimo pewnych słabości. Kupiec na mojego sony dopytuje regularnie czy juz :D

Jak nie masz logistycznych atrakcji, to bierz z możliwością zwrotu. Też mam swój punkt odniesienia, zresztą do oledów również i wiem na co mogę przymknąć oko, a gdzie nie zejdę, ale chyba też nikt z nas nie oczekuje tutaj jakiejś referencji za 10k. Obawy są, żeby ten poziom nie był poniżej poprzeczki.

gitarrra

Well-known member
Bez reklam
, ale myślę, że wiedzą co robią.
Ja też ,mimo wszystko mam taką nadzieję.
Szafki kuchenne, zlewy, zresztą cała ta infrastruktura domowa tak funkcjonuje.
Owszem. Tylko chyba cała ta infrastruktura wisi statycznie. Raz powieszona nie jest ruszana.
Zobacz ,jak maksymalnie można ten wieszak odsunąć od ściany .I właśnie przy maksymalnym odsunięciu na kołki mocujące wieszak działają kilkukrotnie większe siły niż gdy telewizor jest przy ścianie. Siła , czyli w tym przypadku ciężar telewizora się nie zmienia wraz z odsunięciem od ściany. Zmienia się odległość , czyli "ramię" .A siła razy ramię robi swoje. A jeśli dodać do tego ,że będzie pracowała dynamicznie mnie nie przekonuje do zamocowania na takim uchwycie takiego telewizora na takiej ścianie.

armanig

Klub HDTV.com.pl
VIP
To przy ratach, gdzie ponoć 2 gratis i jeszcze dochodzi 450zl na dodatkowe zakupy.
No, ale już 9500zl super cena. Ktoś tam wkleił zdjęcie kartonu, przecież to trzeba balkonem wciągać ; )

Do góry