Samsung QN90C/QN90CD QLED vs Samsung QN85C/QN85CD QLED Side-by-Side TV Comparison
The Samsung QN90C/QN90CD QLED is better than the Samsung QN85C/QN85CD QLED, but not by as much as you'd think. The QN90C gets much brighter than the QN85C in both SDR and HDR, but in practice, this isn't always noticeable, as most content isn't mastered to take advantage of such high brightness...www.rtings.com
Najlepsze ceny będą za jakiś czas. Modele B były w tych okolicach, ale nie miałem klienta na swój. Teraz mam klienta, ale ceny takie sobie. Jedynie ten 85C się broni ceną. Chyba trzeba poczekać na rozwój wydarzeń i lepsze cenyIdealem byłoby trafić QN90B w cenie 10-11k.
15k za 85" w 2023r. to sporo.
Gwarancja 5 lat w cenie?
Ooo,czyli dzisiaj albo jutroTest będzie w tym tygodniu.
w każdej chwili jeśli uznam, że jest wart zachodu...Wszyscy którzy kupili są mocno zadziwieni jakością wyższą niż oczekiwali.
Test będzie w tym tygodniu.
A kiedy planujesz zakup ?
Przegapiłem czy będzie jeszcze dzisiaj?Test będzie w tym tygodniu.
PrzegapiłeśPrzegapiłem czy będzie jeszcze dzisiaj?
Może sie powtarzam ale naprawdę nigdzie nie ma nawet recenzji (o teście nie mówiąc) tego TCL 98p745? Materiały reklamowe czy jakies pierdy na YT mnie nie interesują. Wiem, że to mimo wszystko model budżetowy ale jednak rozmiar budzi spore zainteresowanie (moje również) i pewnie jak innych zdecydownych na ten rozmiar interesuje czy jest sens czekac i dopłacać kolejne 5-10 tysięcy.
Pomocny film, ale...Tymczasem możemy sobie pooglądać jak się wiesza to bydle ; )
Zgoda w 100% - cena/gabaryt jest tu najważniejszym argumentem. Na papierze niewiele odbiega od mojego sony 85xg8596 który tez nie jest najwyższym modelem a daje dużo radości z oglądania, mimo pewnych słabości. Kupiec na mojego sony dopytuje regularnie czy juzZgadza się, ale my tu o serii "P", a to inny model i cena niemal 2x niższa... prawie.
Co innego 16-17k, a co innego 10k.
Każdy podchodzi indywidualnie do zakupów, ja już mam wypracowany swój model zakupowy.
Gdybym miał dać za TCL 16k-17k, to wolałbym już dołożyć do Samsunga 98" 80C - bo tu widzę coś, co mi pasuje bardziej.
Miałem okazje pobawić się tą 98" i gdybym był na zakupie, to brałbym. Jest ten feeling który mi się podoba.
Takie samo mam wrażenie, patrząc na serię QN90x. Pomijając zupełnie testy i tabelki.
Natomiast 98" P745 jest z zupełnie innej bajki, ten zakup cieszy głównie z uwagi na niską cenę - aspekt pscyhologiczny ; )
Przymykamy oko na jakieś minusy - bo zapłaciliśmy 10k, sprzedajemy bez stresu - nie ma dużych strat, zepsuje się po 2 latach - nie tracimy 16-20, a "tylko" 10k. Ja to tak widzę, a płacić dziś 16-20k bez 5 letniej gwarancji? No nie wiem, ja już to przerabiałem i nie wiem czy chciałbym po 2 latach za każdym razem zastanawiać się czy tv się włączy.